lauantai 31. maaliskuuta 2012

Käänteisiä juttuja

Tuossa ruokaa tehdessäni tuli mieleen että tänään on sitten ns. "käänteisiä" juttuja.

Ei että enkö ruokaa tekisi, ei alkuunkaan mutta on vain käynyt tavaksi että eukko tykkää tehdä niitä - nytkin oli neuvomassa vaikka alkujaan olen hänet opettanut ruuan tekemiseen.
Hän vain tänään istutuksia tehdessä tökkäsi ronskisti terävällä veitsessä jugurttipurkin pohjaan reikää ja sai samalla reiän peukalon ja etusormen väliin - ei nyt sentään vaadi tikkejä ja tetanuskin on kunnossa.

Jäi sitten uudelle puolelle piirtelemään suunnitelmia, kävi huoneessa jossa on sohvat ym mittanauhan kanssa ja minä kokkailin enkä udellut mitään.
Poroa Ukko-Tontun tapaan
Kuva ei onnistunut, kuvattu HDR moodissa ilman tripodia
Tein sitten Poron ulkofileestä aterian, lohkoperunat "englantilaisittain", oma punaviini kastike, porkkanat kypsyivät uunissa perunoiden kanssa, brokkoli ja omat pavut pikaisesti kuumassa vedessä, joten al dente.
Vaikka en kehu, ihan mahtava maultaan, koko kokonaisuus.
Ja onhan se vain niin kun ruokaa tekee ei edes makaronilaatikko onnistu ellei "sydän" ole mukana XD

Toivottavasti eukko ei nyt lopeta ruuan laittoa ;-)
Hän tekee nyt jälkiruuan, jäätelössä pakkasesta sulatettua vattua ja päärynää (tuoretta).

Ajatus otsikkoon syntyi kun jääkaapin ovea avasin, taas kerran ja taas uudelleen väärin. En nyt vaihtanut käteisyyttä kun en ole varma miten se sitten tulee lopulta olemaan, eli missä.
Saatiin torstaina uusi kaappi jo ostetun tilalle noin 3 viikon odottelun jälkeen josta jo kirjoitin. Edellisessä kaapissa (nyt minun huoneessa) ei ollut kahvaa vaan ovi avattiin reunasta, se oli muotoiltu siten. Ja nyt yritän, kuten myös eukko avata sen oven kuten ennen.

Tänään piti olla sellainen lauantai kun en tee mitään - siis rakennus hommia.
Eilen otin pari kuvaa, jotka alla ja jatketaan sitten siitä mitä tänään tein, joka olisi pitänyt tavallaan tehdä jo aikaisemmin, eli taas meni otsikon mukaisesti "käänteiseksi" jutuksi.
Kuva "länteen" ja ovi terassille, oikealla paikka takalle, villa nippujen alla ja takana sauna.
Kuvassa on viimeinen pääty joka odottaa viimeistelyä, puhdistettu "roinasta". Huomenna viimeistelen sen tasoitukset ja parin päivän päästä sekin maalataan.
Kuva "itään", oikealle puolelle päätyseinään tulee vielä korkea ikkuna ja vasemmalle se aukko vanhaan osaan
Kaikki odottaa toista maalikertaa ennen tapetointia. Ikkunan karmit teen itse ja ostan 3x lasit siihen.
Huoneen leveys nipin napin 4 metriä.
Tänään kun en sitten kyennyt vain olemaan ja piti tehdä jotain ryhdyin hetken mietittyäni ja muutaman tupakan jälkeen tekemään reikää seinään josta lähtee portaat, suoraan yläkertaan. Ja ai että se oli pölyinen juttu!
Pieni reikä mutta suuri työ - sisällä vaikka mitä purettavaa, ja pölyistä hommaa.
"Käänteinen" työ, olisi pitänyt tehdä jo vuosi sitten muun purkutyön yhteydessä.
Reikä ei ole kummoinen mutta siihen tehdyn työn jälkeen meni vielä toista tuntia purkaa se kaikki mitä sen sisältä löytyi. Portaat oli rakennettu, sanomalehtien mukaan 1960.
Seuraavaksi puran yläpuolella olevat laudat ja varaan käyttöön tarvittavat lankut uusille (väliaikaisille) portaille.
Kun se on tehty avautuu sitten siitä oikealle aukko vanhaan osaan.
Sen jälkeen lisää purkuhommia, yksi seinä ja vaikka mitä ja lopulta avoportaat ylös.

Että silleen tältä erää.

PS. Ja piha on kuin luistelurata, kiitos mm. plus 8 asteen päivälle ja lumi suli, sitten tulivat pakkaset. Nyt kun aamu valkenee pitäisi olla Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan miinus 22.
Ja eilen se eukko sitten lensi siellä pyllylle - kuulema kevyesti - mitä se sitten tarkoittaa.





tiistai 27. maaliskuuta 2012

Brainstorming eli funtsailuja

Brainstorming?
Siitä alkua tälle jutulle. Istuttiin uudessa olohuoneessa eukon kanssa ja mietittiin vaikka mitä ja kävin läpi ilmastoinnin asetteluja, ovien ja aukkojen kulmien muotoiluja - tulee kompromissi. Ei 90 asteen kulmaa eikä niin suurta (holvi) kaarta vaan välimuoto. Ja sitten vaikka mitä - ei sentään vielä tapetteja.


Osana tilanjakajaa seinän ja takan väliin tulee "Baari pöytä", noin 120 cm leveä. pöytä ja kaapisto päälle. Ja tietenkin teen ne omassa puupajassani koko puusta, ei lastulevyä.
Sitten päädyin lattia juttuja miettiessämme siihen että saan siitä "Baaristani", tai siihen 30 mm viemäriputken pintojen väliin sekä kuuma että lämpimän veden, eli siihen baaripöytään voin sitten asentaa pienen lavuaarin :-)
Eukko sai siitä hepulin ---- meni pitkään selitellessäni syitä ja taata perherauha asialle ja kuten kävi, saan sittenkin  asentaa ne putket sinne. Viemäröinti ja veden tulo alapohjan alta.


Sitten kävi niin että ilmaputki jonka ajattelin asentaa, noin 6 metriä jätän asentamatta.
Ja löysin vaihtoehtoisen oivallisen keinon asentaa tuloilman ihan lämpöpumpun yksikön viereen jotta saadaan sen korvaavan ilman.
Siitä lisää tuonnempana. 
Sen verran että kulmaan tulee kotelo, noin 15x7 cm jonka sisässä menee ilmastoinnin sisäyksikön putket. Se rakennelma alkaa lattiasta ja jatkuu kattoon, em putket vain osalla matkasta. 
Katon rajaan teen 102 mm reiän, putken pätkä läpi ulos ja tuloilman venttiilin sisälle. Sitten on vain sen venttiilin aukon säätö. :-)


Olen todella TYYTYVÄINEN! Säästän paljon ja etenkin nk. "Kauneudessa, estetiikassa". Ja samalla euroja.


Lunta tökki reunan yli
Ulkona katselin aamulla että lunta työntää vaan ei putoa. Kuvan ottamisen jälkeen pituutta tuli lisää eikä se lumi katkennut, eli pudonnut alas joten piti tehdä jotain,
ensin tripodi esiin ja kamera siihen ja sitten rima käteen.



OK - tämä palvelu ei ota vastaa Applen -mov tiedostoa.


Ja mitä sisähommiin tulee - hiomista, tasoitteita seinään jne. Ja sitten oli tuo kirkolla käynti, eli kaupassa.
Ja siirsin taas melkoisen määrän tavaraa pois huoneesta pajaan - tein kustannuslaskentaa ja pyysin tarjouksia - suunnittelua jatkoon ja sen rahoitukseen. Pikku summia siihen mitä ollaan tähän laitettu - mutta pikku summia on myös eläkkeemme. Ja siinä se päivä meni että ei ehtinyt edes saunaa lämmittämään.

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Hidas ja kinkkinen maanantai

Aluksi pientä spaklailua - ja sitten ilmastointi juttuihin.
Ja sitten sitä timpurin työtä....

Ahdas paikka, saunan päällä
Ennen yläkerran sokkelon koolausta jotta pääsen levyttämään sen oli aika vetää ensimmäinen ilmanvaihtoputki, tuloilma saunaan ja vasemmalla näkyvän ikkunan kohdalle.
Myöhemmin piiloon jäävään tilaan tulee ilmanvaihtoon liittyviä laitteita.

Putken asentaminen sinne ei ollut ihan läpihuuto juttu, ja tällaiselle isommalle ja jäykälle ukolle se oli äheltelyä. Ja lisää tulee myöhemmin kun jatkan niiden muiden pitkien asennusta.
Huomenna asennan sitten puuttuvat kipsilevyt. Aukko on jo koolattu valmiiksi.

PS. Porakone jossa oli 102 mm kuppipora sai poran karkaamaan käsistäni pari kertaa ja taas yritin muistella mihin olin laittanut käsikahvan. Vai olla että se on itse asiassa poran omassa laatikossa - kunhan muistaisin minne olen sen laittanut.


sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Maalia pintaan

Tänään sain sitten ensimmäisen kerroksen maalia seinän pintaan, toki vain yhteen seinään, siihen pitkään. Ilme muuttui kerta heitolla.

Sitten oli sähkötöitä että sain yhden kipsilevyn paikalle ja kun se on nyt siinä pääsen asentamaan ilmanvaihdon putken, toki ensin tasoitetta alle ja maalia.

Kummasti se sunnuntai vain vierähti siinä ja huomenna jatketaan viimeisillä tasoituksilla ja hiomisilla ja sitten loput maalaukset.
Ja kuten näyttää niin joudun hankkimaan lisää täydennystä maalaamiseen, mutta siihen olen jo tottunut että mikään ei riitä.

PS. Ja eilen saimme lunta koko päivän - tosin se onneksi suli pois sitä mukaa kuten sitä taivaalta tuli.

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Mainokset sivuillani

Sivuillani on mainoksia jotka on ihan OK - paitsi yksi jota en todellakaan halua nähdä.
Se on tuo  Mac Keeper ja Zeobit.

Malware - Haittaohjelma
Niillä joilla se on tai ajattelevat sen asentamista voisi lukea ensin yhden ketjun:

Etenkin eri käyttäjien kokemukset ja mielipiteet.

http://applehelpwriter.com/2011/09/21/how-to-uninstall-mackeeper-malware/

Asian ydin on MALWARE, eli HAITTAOHJELMA.

Koko softa on huijausta joka kaiken lisäksi hidastaa koneen käyttäytymistä, antaen virheellistä infoa etenkin nk. ilmaisella versiolla joka "pakottaa" ostamaan ohjelman joka fixaa ongelmat. Ja ne ongelmat alkavat kun käyttää sitä ilmaista versiota, ja kone hyytyy.

Alkuksi - se on rahastusta pahemmalla tavalla mitä voi ajatella - ja loput sen tarkoituksesta on arvailujen varassa - mitä kaikkea se lukeekaan käyttäjän koneelta ja mitä niistä tiedoista se lähettää eteenpäin.

Yksi ohjelma jota todella toivon voivani käyttää, ja maksaa siitä on sellainen joka kertoo minulle mitä tietoja millaisia tietoja koneeltani lähtee ja kenelle.

Kapellimestarilla meni jutut sekaisin

Aamu alkoi intoa täynnä seiniä hiomalla - sitten paikkaus tasoitteita saumoihin hieman notkistetulla tasoitteella, yhden kulman tasoittaminen (ei mikään pikku juttu jos sen tekee hyvin) - sitten reissu Mikkeliin hakemaan puuttuvia juttuja, lähinnä sähkörasioita että saan loputkin levyt kiinnitetyksi seinään.

Sitten olikin se: "And I hate that" - eli en tykkää alkuunkaan ajaa 45 km kauppaan ja sitten takaisin! Eikä se ole vain tuon bensan hinnan tähden.

Sitten tein 90% mitä piti tehdä sähköasennuksista (rasiat ym) - loput huomenna ja sitten levyt kiinni ja sen jälkeen saumojen tasoittaminen.

Ennen sitä viimeistä siirtymää ajatellen remontissani sitten se viho viimeinen hionta sille mitä tänään tein ja avaan sitten maalipurkin ja otan telan esiin ja annan sen eukolle - hän kun on luvannut maalata seinät.
Itse vedän katonrajasta ylimmän osan pensselillä. Se on se pohjamaalaus.

Olin kuten kapellimestari suuren teoksen ohjauksessa.

On se kumma miten jokin pieni, yhdessä nurkassa oleva "pieni juttu" voi lopulta osoittautua sitten niin mahdottoman suureksi jutuksi!
Yksi valokytkin kattoon, toinen tuleville ledelille tai halogeenille ikkunan päälle, yksi 5x2.5 voimavirta ulos seinän läpi (16A), yksi syöttö ulos verannalle valloille ym (10A), sitten 5x1.5 tulosta yksi lämpöpatteriin (16A oma vaihe), yksi SUKO pölyimurille (10A) jne, pari reikää seinän läpi ulos, rasiat ... ja tuntui että kapasiteetti yläkerrassani tarttee muistipäivityksen ja uuden buuttauksen ohjelmalle (aivoille).

Ja niiden rasioiden asentaminen "villojen sekaan" on todella "pain in the xxx" vaikka onkin puutöitä "vain".

JA "orkesterini" meni ihan sekaisin!

No, ainakin yksi asia on myönteinen edellisiin hommiin verrattuna - tästä ei tule hiki, toisaalta siinä on toki yksi negatiivinen puoli - kehoni paino ei pysy samassa tai putoa vaan tuo vaaka alkaa näyttämään niitä kiloja enemmän ja enemmän.

No, kohta on lumet historiaa ja maa sulana, ei ole koneita puutarhaan, vain talikko ja lapiot - joten kait se painon nousun saan ainakin hetkeksi pysäytetyksi :o)




tiistai 20. maaliskuuta 2012

Jo oli eukko nopea!

Tänään pääsin sitten tilanteeseen että nk. Kodinhoitohuoneemme tuli tilanteeseen jossa saatoin tehdä jotain muuta kuin varastoida rakennustavaroita, kuten katon laminaatit ym.

Yksi nippu jäi laminaatista jäljelle - toki sille on paikkansa - ja sitten siirrettiin sieltä muutama nk. Lattia Wilhelmi pois tieltä, ja tietenkin uuteen osaan jossa ne tulevat olemaan vastuksena - ne menevät myöhemmin tulevaan, - meinasin sanoa  "Buduaariini" joka itse asiassa tarkoittaa pientä huonetta tai salonkia, jossa nainen viimeistelee pukeutumistaan tai ottaa vastaan lähimpiä ystäviään.

No, tuo tuleva huoneeni ei todellakaan ole mitään sellaista! Olkoon sitten vaikka "Kurren Pesä"! XD
Joka tapauksessa, ne Lattia Wilhelmit menevät sen huoneen lattialle. Kattoon tulee lauta panelointi, ei laminaattia.

No, yhden niistä levyistä jätin kodinhoitohuoneeseen ja sitten väsäsin sen levyn alle kuudesta puupalikasta jalat jotka sahasin mittaan ja eukko sai siten itselleen "pöydän" ja ennen kuin se oli valmis sen päälle tuli jo kukkia ym!!!

Väliaikainen työpöytä eukon "toimistoon"
Ko. huoneen viimeistely on tekemättä, kuten lisäpintaa seinään joka on joko maalia tai tapetti. Sitten liitännät pyykkikoneille, tai itse asiassa yhdelle, se toinen menee vessaan. (Työvaatteilleni). Sitten kunnon kalusteet ja listat kattoon. Työtasot vesipisteellä, kaapit ylös, siivouskaappi ym.
Mutta nyt se on näin kuten kuvasta näkyy - paitsi että nyt sen päällä on enemmän kukkia ja taitaa olla myös siemennettyjä juttuja kuten tomaattia ym. kasvamassa.

Ja sitten - no olkoon ne muut tekemiseni. Tai oikeastaan voisin kehua itseäni sen verran että sain saunan päällä olevan katon päälle levyt, eli se on levytetty. Samaa Lattia Wilhelmiä. Sinne tulee ilmanvaihto juttuja, sellaisia vempaimia ja putkia ym - mutta niistä lisää myöhemmin.

Niin,,,  ja eilen pääsin jo tositoimiin seinien levyjen tasoituksessa joita jo tänään pääsin hiomaan. Muutaman päivän jälkeen niitä päästään jo maalaamaan - ja sitten onkin vain se viho viimeinen juttu, ellei ota huomioon pari reikää seinään, sen lattian teko ja viimeistely ja eukko voi ryhtyä sisustamaan sitä. XD



sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Isät tietää

Alla oleva linkki oli pakko laittaa tänne - miten "isä" käyttää saamaansa uutta iPad tietokonetta.
Nauratti niin että silmiin tuli kyneleet XD

http://www.wimp.com/dadipad/

Ny se sit on tehty

Niin, nyt se sitten on tehty, nimittäin tuon sisäkaton asentaminen.
Jäljelle jäi vain noin 2 cm leveä rimpsu.
Kun laitoin viimeisen paneelin totesin että jotain oli sentään onnistunut - mitoituksessa.
Silmä määräisesti heitto on, jos on mitään niin sitten alle 5 milliä yli kahdeksan metrin matkalla. Eli talon sivut ovat kuta kuin suorat :o)
Sanotaan että jopa sokea kanakin löytää jyvän...

Osa valmiista sisäkatosta katosta
Sitten alkoi uusi urakka, syksyn ja talven aikana kertyneiden tavaroiden siirtäminen pajaan, tai sanoisinko verstaaseen. Ensin kaiken maailman pienkoneet joita on lojunut lattialla ja sitten kaikki muut siirtyivät myös pois.

Nyt se on sitten siivottu

On ihmeellistä miten sitä kerääntyy kasaan vaikka mitä ja tarpeetonta. Kun siirsin ne pajaani sain ne siellä jopa jonkinlaiseen järjestykseen ja siitä olin tyytyväinen.

Vielä hieman putsailua ja sitten alkaa levyjen saumojen viimeinen tasoittaminen ennen lopullista tasoitusta, sitten viimeinen hionta ja maalaus alkaa - pääsee eukkokin sisätöihin :-)

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Valmista tukee ja kohta tehty

On se kumma miten tuntuu mukavalta kun tietty työvaihe lähenee loppuaan - nyt kohteena on tuo sisäkatto. Siitä ei ole enää paljoakaan tekemättä.

Se olisi kyllä jo valmistunut mutta kun oli ensin raivattava työtilaa ja samalla siivosin koko uuden tilan kaikesta turhasta rakennusjätteestä ym.
Käyttökelpoiset  tarvikkeet tekemääni puuliiteriin ja vanhaan liiteriin ja roskat ulos, ja sitten oli hieman ulkohommia.

Katon tekeminen eteni sitten hissuksiin, piti varoa polvia ja hieman selkää.
Mutta huomenna se on valmis jonka jälkeen pääsen tasoittamaan seiniä - nyt kun tiellä ei ole esteitä se meneekin helposti.

Kun se on hiottu ja tarkastettu päästäänkin lopulta maalaamaan. Kun se on valmis voinkin siirtyä siihen viimeiseen joka on lattia.

Sen rimoitus, sanoisinko korotus että saan lattialämpöputket ja päälle lopullinen pinta ennen laminaattia.
Toki ennen laminaattia avaan aukot portaille toiseen kerrokseen ja vanhaan osaan. Sitten voidaankin ryhtyä kalustamaan uutta tilaa.

Joskus kesällä tulee sitten vielä savupiippu ja takka talveksi.

PS. Kirjoitan vielä oman jutun kyseisestä laminaatista ja se ei ole mitään kehuja.

torstai 15. maaliskuuta 2012

Laiskottelua

Tänään päätin lepuutella niveliäni, joten tikkailla keikkuminen ym saa odottaa päivän pari.
Eilen otin pari valokuvaa kipsilevystä jota leikkelin seinään sopivaksi - sitä nykyajan laatua jota tehtaista tulee ulos.
Ymmärtääkseni kipsilevyn tulisi olla kiinteää massaa ilman avoimia huokosia, siis reikiä ja tietenkin hieman tukevampaa rakenteeltaan - saatan tietenkin olla väärässä. En vain nyt muista että olisin ennen kohdannut mitään vastaavaa.

Suurentamalla näkee paremmin
Sama suurennus myös alla olevalle kuvalle.
Sekunda levyjä priima hintaan

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Apple laatua

Minulta pääsi "hiiri" tipahtamaan, noin 80 cm korkeudelta lattialle, muovi pinnoite puu lattian päälla ja uusi iMac hiiri vain "hajosi"!
iMac hiiri - pieni kolaus ja sitten pullahdus - eikä korjaannu entiselle
kuin hyvän kyläsepän lekan avulla.
Tuo on aivan ennen kuulumatonta "laatua"!
PS. Rakenne ei palautunut enää entiseleen.


Kuivakuppaus,

En ole oikeastaan kirjoittanut mitään naapurien käynneistä ja asioista heihin - mitä nyt tuo "Matti", - nyt pitää tehdä poikkeus.


Eläkkeelle siirtynyt - lehmänsä muutama vuosi sitten myynyt "Rane" poikkesi kylässä.
Ihan mukava ukko vaan ei ihan "toivottu" vieras.
Ja miksi? Aina terve tullut - mukava ukko - vaan kun on niin toivottoman .. kuinka sen nyt sanoisi....

--- tunti hänelle on kiireinen pika visiitti (kuten tänään); yleensä hän istuu pari-kolme tuntia tai jopa enemmän ja juttua tulee eikä hän kuule mitä toisella on sanottavaa tai kommentoitavaa, tai uuden jutun aloitusta. Hän vain puhuu kuten vanha gramofoni monotonisesti sisältöään ääneen.

Kupausta
Eikä hän ole kiinnostunut siitä mitä isäntä on tehnyt - kuten tänään mitä olen saanut aikaiseksi - näytin - ja tulos  siitä oli kuten sokealle maisemien kuvaus.

Hän puhui tupaan astuttuaan heti "kuivakuppauksesta" jossa on ollut muutaman kerran - sanoi 5 kertaa ja lähimpään on noin 5 tunnin ajo kohti Karjalaan.
Hän kysyi sitten mikä kumma juttu se on, liekö humpuukia, ihmisen petosta.
Tarjosin oluen ja tein silli voileivän, ja...
menin nettiin ja tulostin sitten seuraavan sivun: http://yle.fi/vintti/yle.fi/akuutti/arkisto2005/151105_e.htm

Katsoin että siinä on kerrottu se kuten parhaiten voi asian kertoa. En lukenut sitä sen kummemmin - mutta lupasin itselleni lukea sen myöhemmin.

Kun Rane on käynyt siellä vuoden aikana n. 5 kertaa eikä ole havainnut itsessään muutoksia on epäilys tullut esiin - siksi kysyi millainen "huijaus se on".

Ja hän itse on oikea "Savolainen Shamaani" - varpujen käyttäjä, vuoden aikojen lukija, hieroja - JA TODELLA HYVÄ - tiedetään kokemuksesta - ei tartte neuloja. Ei mikään humpuukki ukko ollenkaan!
On opettanut minuakin vanhaan tieteeseen ja osaamiseen.

Että silleen tältä illalta....

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Laatuongelmia

Laatuongelmia? Voisi oikeastaan kysyä että onko sitä laatua, nk. laatua enää edes saatavilla vai onko tuo käsite vain jostain mieleni Utopia Landiasta?

Korjasin, eilen taisi olla roikan jossa on haaroitus kolmelle laitteelle. Oli piuha vedonpoistajan kohdalta katkennut.
Naulat kun kohtaa okran jää siihen ja menee ruttuun tai kääntyvät minne kääntyvät, tehden miltei U käännöksen.

Asentelin tänään kattoon paneeleita. Ei ne mitään MDF tuotetta ole - kovalevyä jonka pintaan on liimattu paperi. K-Raudan LAATUA rakentajille ja saneeraajille.
Asentelin niitä hissuksiin, ties monettako elämäni varrella mutta nyt sattui jotain todella mielenkiintoista - hyvä etten taas pudonnut tikkailta kun piti katsoa oikein uudelleen ja fokusoida silmät siihen mitä näin, että onko tuo totta vai ei.

Kulma hajosi kesken asennuksen.
On se todella kummallista pahvia koko tuote mutta että kulma irtosi kuvan mukaan kun ohjasin uuden paneelin asennetun ponttiin, se on jo liikaa ! 
Pois repäisy ei ollut mikään temppu, irtosi kuin huonosti pitävä tarra vaikka olin U hakasilla naulannut sen kiinni, 2-3 hakasta per lauta.

Teippasin sitten höyrysulkua teipillä joka pitää kuin tauti - ja vedin pois aikaisempia teippauksia, vain pätkiä. Laatutavaraa Agri-Marketista - Höyrysulku teippiä, CE merkittyä sen ja sen standardin mukaan. 
En sitä sitten aikoinaan kummemmin käyttänyt kun ei tarttunut muoviin ja ostin sitten toisen valmistajan rullan tilalle jonka tiesin tarttuvan kiinni kuten pitää.

Höyrysulkuteippiä?
Ei uskoisi että tuolla teipillä suljetaan muovin saumat! Irtosivat ihan itsestään! Ymmärtäisin että tuollaista laatua saa jostain halpahallista mutta että Agri-Marketista? Kyllä tuo S-Ryhmä voisi hieman katsoa sisäänostajien perään, sanon minä.

Päivä meni kaikkea puuhastellessa, lähinnä tikkailla keikkumista aika korkealla kun asentelin sähköjohtojen vetoja ja rasioita että pääsen levyttämään. 
Loppu aika sitten sisäkaton parissa ja siinä se päivä sitten meni ja voimat loppuivat. Kolotti joka paikkaa ja hieman selkää tavallista enemmän sen edellisen "ilmaveivin" jäljiltä. Tänään sitten laiskotti niin ettei saunotuttanut ollenkaan - mutta huomenna sitten saunaan ja kyllä se sitten siitä taas hymyksi muuttuu :-)

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Ilmaveivejä ja muuta hassua

Tuli tuossa muutama päivä sitten leivotuksi - eukko muisteli että en ole sitä tehnyt aikoihin.
Pulla se on vaikka ei heti uskoisi
Ei ihan tullut mitä ajattelin - hilloa sisällä - Japanin Kvinttiä, mutta ihan syötävää siitä tuli vaikka onkin pienen halon kokoinen.
Tein myös pienempää voipullaa ja paljon rusinoita vaikka eukko ei niistä oikein väitä.

Ilmaveivin paikka
Olin eilen rakennushommissani toisilla alutikkailla, nk A-tikas josta olen jo kerran rojahtanut alas ja taas ne pettivät minut ja painoni mennen linkkuun. Tapahtui kuvan tikkaan kohdalla, alla oli kompressori ja vieressä pitkät, kunnon tikkaat.
Oli melkoinen pyörähdys kun ne A-tikkaat katosivat alta ja kiepsahdin 180 astetta kaatuen kompressorin päälle, kylki edellä. Ja se ei nyt ollut tarkoituksena hajottaa tuo ainoa kompurani joten sain nopeasti kunnon otteen toisesta tikkaasta ja jäin roikkumaan siihen kunnes sain jalat lattialle. Päähän hieman kolahti ja selässä napsahti - ei sen pahempaa.

Eukko näki koko tapahtuman kun oli kurkottamassa minulle porakonetta, sanoi että meinasi pyörtyä. Vai pyörtyä - minusta sinä huusit ihan hurjasti vastasin.
Jatkoin sitten että näitä tapahtuu jos paskan päällä seisoo.

Siinä missä tikkaat ovat tulee reikä sen takana oleviin portaisiin yläkertaan ja siitä oikealle aukko, kulku vanhaan osaan.

Muuten yes mutta ei ihan. Paikka on hieman ahdas mutta ei ongelma.
Yläkuvassa on liitoskohta, 5 piuhan liitin vaiheelle jossa yksi reikä on vioittunut! En saa millään ilveellä ruskeaa piuhaa siihen joten se liitin on vaihdettava ja ne neljä muuta irrotettava ensin siitä. Raivostuttaa nuo "susituotteet". Kaiken lisäksi ne loppuivat kesken :-(

Kattovaloille asensin kytkimet
Ne kytkimet jotka minulla on ovat ns. väärää sarjaa. Pitäisi olla ABB tuotteet. Laitoin nyt yhden parikytkimen kattovaloille. Alas tulee ledeille kytkimet ja ylimpään porrasvalo sekä tuulettimeen, sellainen valaisin jossa on propellit ilmaa sotkemaan.

Hissuksiin edetään ilman paineita ja ken uskoo niin valmista syntyy koko ajan ja ennen pitkää pääsen viimeistelemään seinien pintoja. :-)

YouTube "mokat"

Sain aamulla meiliä YouTube palvelusta ja kun katsoin asiaa lähemmin niin väite / ehdotus on täysin perusteeton.
Video on tehty Applen iMovie ohjelmalla johon musiikki kuuluu mukaan - minä en sitä ole siihen lisännyt. Jos valittamista on niin yhteys sitten Appleen.


Hei KurrenPuupaja,
Videosi, Kurren Puupajan Esittely Video - Introduction, voi sisältää materiaalia, jonka Suburban Noize Records, Inc. omistaa tai on lisensoinut.
Tämä ei edellytä sinulta mitään toimenpiteitä, mutta jos olet kiinnostunut siitä, miten tämä vaikuttaa videoosi, käy tilisi Sisältötunnistusosumat-osiossa, niin saat lisätietoja.
Sincerely,
- YouTube-tiimi

Harmi että meili on nk. no_repy, eli siihen ei voi vastata. YouTube voisi hieman skarpata toimintaansa. Toiseksi tuo esitetty Suburban Noize edustaa musiikkia jota en kuuntelisi paria tahtia enempää.


PS. Seuraavaksi linkki ko yhtiöön: http://www.suburbannoizerecords.com/

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Apple MacPower Book 2008 ongelma

Ostin 2008 17 tuumaisen Applen MacBook Pro koneen täysillä muisteilla ja jo ennen 3 vuoden ikää se alkoi oireilemaan. Itse asiassa 4 kk jälkeen lähetin sen huoltoon, koko emolevy, eli koko sisusta meni vaihtoon. Ja ongelmat, ei suuria mutta pieni ja vaihtelevia jatkui.
Sitten tuli aika kun Takuu aika oli ohitettu.

Kaikkien eri vaiheiden jälkeen koneessa EI ollut kovalevy vikaa - jonka vaihdoin ja samat ongelmat vain jatkuivat. Eli uusi 500 GT kovalevy oli viallinen. Mutta, oliko? Sitä se systeemin tarkastus sanoi minulle ja kehitti formatoimaan levyn uudelleen ja asentamaan käyttiksen uudelleen.
Asiasta jo kirjoitettu aikaisemmin.

Summa Summarum - eli loppujen lopuksi eri vaihtoehtojen kautta selvisi että Applen alkuperäinen 2 GT muistipiiri oli vioittunut. Ja tietenkin kuumuudesta.

Kun Lueskelin kerran "Hompun" eli http://hopeinenomena.net/ palstaa löysin ko laitteeseen ja vuosikertaan liittyvistä ongelmista juttuja. Ne keskittyivät emolevyn piirien välissä olevien kytkentöjen katkeamiseen. Piirikortti vääntynyt lämmön vaikutuksesta, ja SNAP.
Ja se johtui ko koneen erittäin huonosta jäähdytyksestä. Itselläni kone on käynyt lukuisia kertoja yli 90 asteen lämmössä ja pohja polttavan kuumana.
Olen käyttänyt koneen alla vuolukivi kiveä tarkoitettuna esimerkiksi Pizzan paistoontai leivän paistoon sähköuunissa. Kuumana päivänä olen pitänyt sitä kiveä aluksi pakkasessa että saan koneen lämmöt alas.

Nyt kun todellinen syy ongelmiin on tullut esiin - keskusteltuani Apple Care kanssa - heiltä ei tule kompensaationa edes uutta parin kympin muisti kampaa! Takuu kun on jo  ohi!

Siitä harjoituksesta viallisella muistilla minulle jäi lukuisia korruptoituneita tiedostoja - monissa nk. tarkistus summa ja siihen liittyvinä virheinä - myös kovalevylle jota "ei voitu korjata".
Jopa Time Machine meni sekaisin edellisen kautta ja se tuotti ongelmia palautukseen.
Onneksi tein tavalliset raaka kopiot - drag&drop tiedosto siirrot. Ne ovat ainoat jotka ovat toimineet, ei TM ja jolla sain entiset tiedostoni takaisin käyttöön.

Joten tuo KULUTTAJA SUOJA?
Kun kone hajoaa, yli kahden tonnin vempain reilussa kahdessa vuodessa? Se ei taida olla OK - ainakaan Apple yhtiölle - jota Suomen asiaa käsittelevä virasto suuresti kunnioittaa - tiedä vaikka saisi heiltä (Apple) rahaa tai muita etuuksia, tai ainakin hauskoja "Seminaari" matkoja.
En tiedä - voi olla että ei mitään edellisestä - ne vain tykkäävät ja kunnioittavat Apple firmaa vaikka missä jutuista ja heidän, siis Applen politiikkaa joka on heille  ihan OK - totta kai.

Minun ongelma? Bad luck... I am so sorry but there is nothing we can do for you....

PS. Jos olisin soittanut heille, Apple Care asiasta aiemmin ja tehnyt "historiaa" ongelmista he voisivat "ehkä"tehdä jotain. Mutta kun valituksia ei ole tullut - niin heidän mukaan kaikki on ollut OK.
Ja kun soitin heille - syynä ei ollut ko laityte vaan uusi iMac koneeni ja tiedostojen sekä ohjelmien palautus - ja siinä sivussa tuoli tuo MacPower Book ongelmat / noituminen esiin.

Kuluttja suoja? Sitä ei ole - ainakaa tuollaiselle yhtiölle. Nyt se kuluttaja suoja on tuon 3 vuotta laajennetulla takuulla ja se ei ollut halpa juttu. Joten sen umpeuduttua tämä iMac varmaan / takuu varmasti hajoaa.

Nyt se Gigantti myrkyn lykkäsi


Ostettiin uusi Jää-viileä kaappi, hain sen eilen ja tänään otin sen eteisestä sisälle ja mitä kohtasinkaan!
Pikku hiljaa alkoi jurppimaan sitten niin maan per*****sti!

Kun avasin oven näin heti että nyt on jutut pielessä...
Reikä joka ei ole Boschin suunnittelema
En vain tajunnut miten ihmeessä tuo reikä on voinut syntyä, vastakkaisella puolella syvä painautuma. Sen päällä oleva lokero ei ollut paikallaan vaan sisäpuolella ylimmän hyllyn päällä.
Yläkuvan alla oleva toinen lokero oli halki
Sitten lokerot olivat vaurioituneet, yläkuvassa yksi vaurio ja alla toinen jossa sentään palaset oli jätetty sisään jotta ne voisi liimata yhteen.
Saranajutut palasina
Yllä oleva lokero pitäisi olla ylimpänä, siinä on saranoitu seinämä/ovi. Säilytys esimerkiksi voille ym.

Kun sitten katsoin asiaa lähemmin, alkoi asia saamaan selvyyden. Kyseessä oli laite joka on ollut näytteillä jossain liikkeessä - ja joku vain räppäsi jutut pakettiin eikä pyyhkinyt edes pölyjä! Ulkoseinissä naarmuja ja hiertymiä. Siinä tilanteessa nuo vauriot varmaan ovat syntyneet.

Kun katsoo mitä sisältä löytyy voi todeta ettei mikään tehdas pakkaa tuotteitaan siten.
Lasihyllyt asennettu miten tahansa ja puuttuvia teippauksia
Outoja valkoisia muoviosia
Vain muutama lasi hylly oli teipattu ja asennettu paikoille väärin kuten alakuvasta näkee. Alla olevan vihanneslaatikon päällä kuuluu olla lasinen hylly - sitä EI OLE! Eli se on avoin.

Yksityiskohtia
Hyllyjä ei oltu asennettu kuten pitää ja vaikka teippiä oli käytetty hylly oli silti irtonainen, ei sille varatussa urassa.

Kuten jo sanoin, Gigantti on myynyt minulla näyttely / esittely kappaleen uutena täyteen hintaan joka oli pyöreästi €800.
Korpee niin että ohimoissa tekee pahaa kun verisuonet pullistelevat tai kutistuvat. Tämä tällainen toiminta on suorastaan oksettavaa!

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Aluksi koira juttuja

Oltiin Hesassa, siitä oma juttunsa tuonnempana, nyt vain juttu meidän Vikistä.
Oikeasti hänen nimi on:
GWYTHYRENFYS - joten sovitaan vain että hän hän on "Viki", eli Vihtori.
Rotu niille jotka sitä ihmettelee on: WELSH CORGY, CARDIGAN, Brindle valkoisin merkein.

Mentiin Kalliossa eukon vakkari paikkaan (silloin kun asuttiin siellä), eli koira Koirapuistoon. Ajattelin että meidän uutukainen, muutaman vuoden takaa rakastaisi sitä paikkaa - ja sen se teki. Otin osan videolle ja siitä kuvaa alla. Meidän Voiki suorastaan "sekosi" - niitä tuoksuja ja juoruja ei täällä meidän tontilla ole - ei edes Juvalla tai Mikkelissä.

PS. Poika kaipaa vaimoa - jotan jos vapaana on niin yhteys vain meihin :-)




perjantai 2. maaliskuuta 2012

Meikäläinen teki Arajärvet

Arajärvi tuijotti Tanskassa tissejä (joka oi itse asiassa feikki video), minä tänään tuijotin Helsingin Pelastuslaitoksen esimiehen "prenikoita" - mies puhui arabiaa, nk. rotu ei afrikkalainen mutta ei myöskään nk. arabi - mahdollisesti Pakistanilainen, tai mahdollisesti jokin Pohjois Afrikkalainen, kuten hyvin tuma Algerialainen. Todella vaikea juttu. Kuitenkin Muslimi.

Muslimi? 
Kun käyn Helsingissä käyn AINA yhdessä tityssä lihakaupassa, sieltä saa vain sen ainoan oikean todella tuoreen lihan.
Nyt ostettiin pääsiäislammasta - menee pakkaseen, soppalihaa, maksaa, jauhelihaa jne noin € 50 edestä. Ruokaa kuukaudeksi.
Ennen "näitä" ostin lihat ym Juutalaisesta kaupasta. En ole nyt käynyt siellä ainakaan viiteen vuoteen.

"Hän oli siellä" kaupassa, Helsingin Pelastuslaitoksen esimies, puhui arabiaa, - ja miksi ei olisi ollut?
Oli siellä työ asussaan ja sen kautta olin ylpeä hänestä, ja kun eukon kanssa asiasta puhuttiin - me olimme ylpeitä yhessä että SUOMI on antanut mahdollisuuden maahan muuttajalle moiseen virkaan!

Olen tasan tarkkaan varma siitä että hän on 10 kertaa Suomalaista parempi - hänen vain täytyy olla saadakseen moisen viran ja tehtävän!

Olisin halunnut puhuttaa häntä, myöhemmin eukko sanoi saman, mutta vaikenimme ja annoimme hänen tehdä ostoksensa ja me teimme omamme.

Toistan, toki kunnioitukseni on häneen että hänellä on se asema mikä on - suurempi kunnioitus on niille jotka ovat hänet ko työhön valinneet ja sen kautta etenkin Suomelle.


Nyt tuli "tapaturma"

Niin, nyt tuli melkoinen tapaturma. 
Kilo silakoita Helsingistä tuli mukaan ja kohta ei ole mitään etikkaliemeen kun vain syön niitä!
Eukko sanoi sitten silleen että jos en nyt lopeta niin sitten tapahtuu jotain - "tapaturma".
Siinä sitä tulee herkkua - vielä eilen vedessä...
Ei edes Italian Berluskoni ymmärrä mitä tuoreesta saa aikaan - hänelle se herkku on sitä itseään kun - iki vanhaa, hitaasti kypsennettyä - kuten hän itse nautitaan.
Sitä vanhaa, mitä kaikkea mädätettyä tuoreesta tarjoillaan (ennen kasvoleikkausta).