sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kuntoilua ja tietokoneongelmia

Tänään tuli sitten sellainen kohtaus että haalarit päälle, visiiri naamalle ja kuulokkeet korville sekä moottorisaha käteen - ja ei kun metsälle.
Nyt toki nk. pihapiirissä nk. yhden tankillisen taktiikalla. Eli tankki täynnä metsälle ja tyhjänä takaisin. Ei tällainen vanha ukko enempää kehtaa itseään runnoa.
Bensat loppuivat
Tuli sitä kaadetuksi ja karsituksi muutakin kuin mitä kuvassa näkyy. Kerran onnistuin sahamaan kiveen joten se oli sitten viilaus hommia. 
Kyllä tuo vanhalle ukolle kuntoilusta käy, kiloja katoaa kummasti ja kroppa vetreytyy :-)
Otankin nyt tällaisen tempauksen päivittäiseen käyttöön. Sopii aamupäivälle.

Ja sitten tietokone ongelmiin
Pentin päivänä tuli sähkökatkos. Istuin silloin koneen ääressä joten sammutin heti päävirran. Kun sähköt sitten tulivat huomasin ettei koneesta tule ääntä. Applen kanssa jutusteltiin toista tuntia vaan kuntoon ei tullut.
Missä minun iMacin kaiuttimet ovat?
Siinä kuvassa vaihtoehdot äänen ulosmenolle! Kun sitten kytkin korvakuulokkeet, ja nk. kotiteatterin kaikki toimi, vaan tietokoneen omat kaiuttimet eivät. Toki ne älähtävät kun koneen käynnistää.

Sitten huomasin että USB puolella tietsikka ei ymmärtänyt että kytkin siihen videokameran - se ei tullut esille. Muistikorttia en huomannut kokeilla.
Kokeilin MacBook Prolla että toimiiko - ja hyvin toimi.

Joten sitten oli vaihtoehtona vain asentaa käyttis uudelleen, ei toiminut ja sen jälkeen iMovie uudelleen ja sitten kamera tulikin esille.
10.9.2 käyttis toimii muuten eri tavalla näissä laitteissa. 

Joten, kun takuuaikaa on jäljellä noin kuukausi on aika lähettää iMac huoltoon.




perjantai 21. maaliskuuta 2014

Digivideokameran metsästyksen päättyminen

Olen pitkään etsinyt kukkarolle sopivaa videokameraa, ja niitä löytyy joka lähtöön vaan ei ole löytynyt mitä haluan.
Kamerassa piti olla tietyt ominaisuudet joita nykyään ei ole kuin todella kalliimman puolisissa laitteissa, kuten sellainen pieni juttu kuten varusteluisti, pieni sisäkierteinen reikä kameran pohjassa että saa sen jalustaan.
Kaukosäädin oli ehdoton vaatimukseni kuten hyvin toivottavana mahdollisuus ulkoiseen mikrofoniin. Sekin löytyi kuten myös mahdollisuus korvakuulokkeen käyttöön.
Kameran päällä on piilossa varusteluisti valolle tai mikille.
Lisäksi HDMI out kuten Component Out sekä USB tietokoneelle.
Kuva laatu on täysi HD 1080.
Tallennus on 40 Gt kovalevylle ja valokuvat miniSD kortille. Ja mukana tuli UV suodatin, 43 mm kierteelle. Samalla pitää objektiivin pölystä vapaana, hyvä juttu puupajaan.

Sitten löysin sopivan, Canon HG 10 Legria, AVCHD ( HDD Format Hard Disk Drive).

Canon HG10
Paketti oli kuin juuri kaupasta haettu, siisti ja osa lisukkeista edelleen suojamuovissa kuten kaukosäädin ja sen paristo. Niitä ei oltu koskaan käytetty kuten ei myöskään televisioon tai videotallentimeen tarvittavia kaapeleita. Eikä kamerassa näy edes naarmuja tai muita käytön merkkejä!

Kamera tosin on jo eilisen talven lumia, eli sitä ei enää myydä. Aikoinaan se oli 2007 mennessä varsin arvokas.
Siinä on joka tapauksessa ominaisuuksia ja laatua joita ei ole edes kaikissa uusissa kameroissa.
Juuri sellainen mitä lääkäri määrää :)

PS. Ai niin se hinta, eli mitä jouduin siitä maksamaan? Se oli kaksi viisikymppistä, eli satasen.

Venäjän taitoista etsitään

Heräsi tuossa kysymys että millainen se taulu on jonka eukko aikoinaan osti Moskovasta, galleriasta.
Ensin kuva ja sitten taulun taustalta tekstiä, jos joku sen kääntää taitaa niin kiitollisuudella otetaan tieto vastaa.
Silta Prahassa


Virallista tekstiä

Tussilla taakse kynältyä

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Joko Venäjä hyökkää Suomeen?!

Naapurin Matti tuli huolestuneena pihalle kun oli kuullut Suomen Ilmavoimien Hornet koneiden mouruamisen ja jylinän päällämme. 
Lensivät Lounaan ja Kaakon väliä edes takaisin eri muodostelmissa kahvat edessä eli maksimi nopeudella. Ja se ääni oli hurja!

Sanoin Matille ja lohdutin että Suomen Ilmavoimat siellä vain harjoittelevat - johon Matti ihmetteli että miksi. Vastasin että sitä ne tekevät.
Matilla oli vastaus - että ei ne ole koskaan ennen täällä lentäneet. 
Ja totta on. Eivät ole muulloin kuin Mikkelin paraatissa.

Kännykällä otettu kuva - ei hassumpi

 Otin kuvan kun neljä Hornettia teki tekojaan ja seuraava nk. zoomattuna. Ei yhtä hyvä laatu.
Zoomattu kuva


Taisi pari taaempaa jahdata edessä olevia, eli ilmataistelu käynnissä. Vanoista näkee miten väistävät ja jahtaavat - eli kierteistä on tuo lentorata.

Olisivat voineet ilmoittaa radiossa ja TV:ssä harjoituksesta. Varmaan moni muukin kuin naapuri kauhistui että nyt se Venäläinen hyökkäsi Suomeen.


keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Sensuuria ja Persona Non Grata

Olen aina tarpeen tullen raapustellut ajatuksiani eri tiedotusvälineiden sivuille ja Uusi Suomi oli yksi niistä - kunnes.
Kunnes sain toistamiseen Puheenvuoro juttuun moitteita kirjoituksistani.
En kiroa ja silleen teksteissäni rumilla sanoilla, en ole Natzi ja sen sellainen enkä Stalinisti. Muttsa mitä olen kirjoittanut on ollut liikaa heille - kuten monelle muulle - kuten Hesarille - kunnes muuten asiat muuttuivat kun Päätoimittaja muuttui!

Ajattelin kirjoittaa hieman mielipiteitä tästä nyt lainehtivasta Ukraina ym jutusta ja miten Putin voi hyvinkin ottaa Baltian ja Suomen takaisin hoteisiinsa kuten oli ennen - hyvään aikaan.

Uusi Suomi ilmoitti sitten statukseni.
Ei toivottu
Suomessa kirjoitetaan vain siten mikä sopii.... 

PS. Periaatteeni on ollut etten tässä blogissa sen kummemmin,  itse asiassa en ollenkaan kirjoita "politiikkaa enkä uskontoa jne. Kuten ydin ideologia oli siinä tietyssä nk. salaisessa järjestössä jonka jäsen olin aikoinaan.

Pitäneekö avata oma blogi niille jutuilleni? Kiehun monesti kirjoittaa mielipiteitäni päivän uutisista - jotka ovat niin "viritettyjä" ja oman ideologian myönteisiä vastoin todellisuutta, sitä mitä todella tapahtuu ja on tapahtumassa.