tiistai 24. maaliskuuta 2015

Pienkone bensaa ja muuta ohjeistusta

Sain tänään puhelimella yhteyden lumilinkoni edustajaan ja jotain tuli esille, ei niin mukavaa tietoa.

Minimalistinen talkkarini
Yksi neuvo juttutuokiomme lopuksi oli päättää kausi nk. pienkone bensalla. Käynnistyy paremmin sitten kun uusi kausi alkaa.

Olen ihmetellyt kierrosten pientä määrää, se ei ole ollut koskaan luvatut 3000 jolla lumi jo lentäisi putkesta.

Sain tietää että kierrokset nousevat "rasituksen" noustessa. Eli hötö lumi ei ole rasite joten se ei lennä sen kummemmin kuin vanhan ukon kusi.

Kun rasitusta tulee kierrokset eivät nouse luvattuun 3000 rpm koska EU kieltää sen.

Aivan oikein, EU kieltää. Toki ei kierroksia mutta db tason ylityksen. Moottorin käynti on rajoitettu siihen db tasoon, ja se tietää ettei lumi niin sanotusti lennä metsään!

Toinen ongelma on ollut kytkimen / variaattorin ei toivottu ominaisuus. Kun rasitus lisääntyy hihna alkaa huutamaan ja kaikki tukehtuu, paitsi kone.

Kun kitaan tulee kunno0lla lunta ja kierrokset nousevat, vaan ei sinne 3000 rpm pintaan se ei tietenkään lennä putkesta ulos riittävän rivakasti ja kuinka olla - koko järjestelmä tukkeutuu ja kiilahihna ei sitä sitten kykene hoitamaan kun lumi ei lennä uuden tieltä pois.

Olisiko tässä mahdollisuus purkaa kauppa? Em. tiedolla en olisi kyseistä laitetta ostanut.

Kaasaria ei kuulema voi "säätää" kun siellä on joku jousi systeemi joka säätää menoa.

Sanomattakin on selvää että meikäläistä v***taa pahemman kerran.

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Missä ovat minun plektrat?

Niin, Missä ovat minun plektrat! 
Aloin ihmettelemään sellaista asiaa tässä kun video latautuu YouTube palveluun - hitaasti ja syö nettiyhteyttä.
Pari päivää sitten viritin kitarani, se piti sitten keskeyttää heti alkuun kynnen leikkuuseen että sain vietyä tehtävän loppuun.

Alkusävelen E otin ihan hatusta - ja sekin muuttui sitten virityksen aikana. Lopulta sain mielestäni ihan mukiin menevän C.

Muutama sointu silleen ja tuolleen ja näppäilemällä, OK ja jopa oikean käteni sormet tuntuivat muulta kuin pakastetuilta nakeilta vaikka olen lihonnut. Aiemmin oli aivan toisin, sormet eivät vain taipuneet. (Pari vuotta OK talon rakentamista yksin).

Syy on varmaan siinä etten ole sillä kädellä tehnyt pitkään aikaan sen suurempaa ponnistusta kuin tupakan pitoa - OK, toki enemmän kun oikea käsi on "sairauslomalla" viime syksystä lähtien.

Nyt kun lataan YuoTube palveluun videota se syö kaiken kaistan ajattelin ottaa vanhuksen syliini, kitarani, ja sitten hihkaisin hetken mietittyäni, Missä ovat minun plektrat?

Täytynee ne jossain olla... no, haetaan ne sitten huomenna, tai sitten manjana.

Sormenpääni ovat kuin amerikkalaisen daamin takapuolen ympärille pursottunut modostelma, sormen pinta heti kynnen alla kuin, olkoon sanomatta - jotain pehmeätä, uppoavaa vanua....

Oi niitä aikoja, oi niitä aikoja, ne tahtoisin niin elää....
Nuorena poikana Porvoon Shellin Baarissa istuttiin ja juotiin yhteisesti ostettua limsaa, oliko 35 penniä pullo tai silleen ja kenellä rahaa oli soitettiin grammarista poppia... sitä rokkia...
Etenkin tuo Apache - The Shadows, oli minun musiikkia vaikka "opiskelin" ns. klassista kitaran soittoa. Lankulla ja silloisilla vahvistimilla se oli suorastaan Psykedeelinen kokemus .... klassinen kitara oli ei mitään...

Minulla oli silloin aluksi muille outo tapa kunnes oppivat tietämään syyn. Kun joku uusi tuli pöytäämme ja lopulta ihmetteli miksi pyöritän vasemman käden sormiani hiekkapaperin palalla oli vastaus heti, monen suusta - hän soittaa kitaraa.

Pajassani on hiekkapaperia - pitäisikö sama tapa ottaa uudelleen käytäntöön? Sormieni päät ovat nyt kuin pienen lapsen peppu - ei niillä kitaran kieli saa soimaan kuin irvistelemällä - eikä kuitenkaan soi.

Kun meikäläinen joutuu lypsylehmäsi

Olen käyttänyt ohjemaa nimeltä Memory Clean, se lähinnä putsaa mustin kaikesta turhasta välimuistiin tallennetuista jutuista. On toiminut hyvin ja avuliaaksi kunnes tuli tuo ilmainen päivitys.

Nyt muisti tyhjenee kuten vesi läviköstä, ja ollaan punaisella riippumatta onko ohjelma päällä tai ei. En tiedä syytä ja päätin ostaa paremman version joka pitää automaattisesti huolen siitä ettei muisti lopu. Hinta 4.99 ja päätin ostaa ja sen myötä jouduin päivittämään Apple kauppaan luottokortti tiedot. :(

Ohjelman, eli softan tarjoaa FIBLAB ja kun osto ohjasi minut Apple Storeen - tietoni päivitettiin - ja sain sieltä vahvistuksen,

Mutta ohjelmasta ei kuulu mitään, ei latautunut, ei veloitusta, siis raha summaa ei mitään.
Mutta kun ostin sen uudelleen sain tiedon että olen sen jo ostanut ja sitten tiedon että ohjelman "lukitus" on avattu!
Ja kuinka olla, se onkin nyt käytettävissä ilman mitään latausta.

Joten edellinen päivitys tehtiin siten että "on pakko" ostaa, - minut tavallaan huijattiin ottamaan tuo päivitys .- joka oli vapaa ehtoinen ja sitten jouduttiin sinne myyrän kuoppaan....

PS. Saiko kukaan mitään tolkkua siitä mitä kirjoitin? Itse olen ainakin hieman metsässä koko jutusta.

Perintöverokateus


Vuosien saatossa on syntynyt yritys jolla on yhteiskunnallisesti merkittävä asema työllistäjänä ja verotulojen kanavoijana. Palkkaa saavat myös nk. omistajat jotka eivät ole vapautettu veroista. Myös yritys maksaa lain mukaan veroja.

Tullaan vaiheeseen jolloin syntyy nk. sukupolven vaihdos jossa perinnön kautta omaisuutta siirtyy nuoremmille jotka jatkaisivat yrityksen olemassa oloa. Kaikki hyvin?

Ei todellakaan. Niin työntekijöissä kuten asiaan kuulumattomilla tahoilla syntyy kateutta ja pahaa mieltä moisen ilmaisen omaisuuden siirrosta vastikkeetta. Nyt puhutaan sosialisoinnista, siitä pitää maksaa kunnon verot!

Tässä perilliset pakotetaan ostamaan itselleen perheeseen, sukuun kuuluvaa omaisuutta, ja myyjänä onkin valtio.
Mistä he saavat rahat osuutensa lunastamiseen? Heidän saamat tulot eivät alkuunkaan riitä vaikka olisivat miten säästäneet eivätkä kuuna päivänä kykene edes pidemmällä aika välillä tienaamaan sellaisia rahoja.

Pienen yrityksessä yhteydessä lunastus on pienempi mutta merkittävä, suuren yrityksen yhteydessä puhutaan aivan toisista summista.

Vaihtoehdot? 1). Omistajat ja tulevat omistajat muuttavat pois maasta ja aikanaan sukupolvenvaihdossa yritys voi jatkaa toimintaansa Suomessa kuten tähänkin asti. 2). Myydään pääomasijoittajille ja muutaman vuoden kuluttua tuotanto siirretään sinne missä se on halpaa kuten on tehty muiden vastaavien tehtaittemme kanssa.

Nk. lompakolla äänestäjät, Fazer boikottiin jne. kommentoijat eivät ymmärrä mitään.
Siinä menee työpaikkoja, siinä menee suuret verorahat valtiolle ja kunnille ja vastaavia tuotteita tuodaan sitten Suomeen kun pitäisi olla viedään Suomesta. Se nk. vaihtotase. Samalla huudellaan lisää työpaikkoja!

Suomen valtio on myynyt vuosien varrella valtava määrä omaisuuttaan ulkomaalaisille eikä voitto rahaa tule kassaan.
Teollisuus on keskittynyt "ydinliiketoimintaan" ja myynyt kannattavaa toimintaansa ulkomaille jolloin yrityksen tulos jää pois verotuloista.

Yksi syy valtion kassan pienuuteen on se että ollaan hävitetty ja hävitetään verotuloja.
Ja tämä nk. kaiken pelastava SOTE jatkaa linjassa rahat pois Suomesta eikä veroja makseta.
On mahdoton yhtälö että pienituloiset palkansaajat maksaisivat Suomen valtion ja kuntien menot ja vastuut.

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Ilmainen edellyttää luottokorttia

Olin lataamassa Apple palvelusta ilmaisen ohjelman, siis ilmaisen, Applen oman eikä jonkun muun.
Ja miten kävikään?

En voi tehdä sitä "ostosta" ilman että vahvistan luottokortti tietoni, ai että mitä?
Pitäköön ohjelmansa sanon minä.

torstai 5. maaliskuuta 2015

Kahden vuoden jaksot ja uudet tilalle

Eilen Samsung S4 puhelimeni oli etuajassa kun sen terminaalinen (terminus) ikä on vasta syksyllä, eli 2 vuotta on  silloin vasta täynnä.
Samsung huolto oli sitä mieltä että vika ei kuulu takuun piiriin ja onhan se puhelin jo kohta kaksi vuotta vanha!
Tivahdin että kallista on kun käyttö maksaa 300 € vuosi, että liisaamalla taitaa tulla halvemmaksi.

Sain sitten vinkin mitä voisin kokeilla. Palauttaisin tehdasasetukset takaisin jonka sitten tein ja kas kummaa, vika katosi!
Ja mikä se vika oli? Sillä kun ei kuullut mitään koska laite kytki korvakuulokkeet päälle vaikka niitä ei ole, enkä ole sellaisia ikinä edes kokeillut. Käyttämällä korvaan tulevaa handsfree laitetta saatoin kuulla mitä puhuttiin.

Pajani Makita akkuporan kummatkin akut simahtivat kahden vuoden jälkeen, sama oli entisessä porassa joka oli Bosch. Ruohotrimmerin akku meni vuodessa, takuuajan jälkeen ja seuraava kesti vuoden vaikka sai talvella sähköä. Se lensi sitten kaatopaikalle. Agri-Marketin laatua.

Ja kun alkaa oikein miettimään niin lukuista tuotteet, hyvinkin kalliit eivät sen kauemmin kestä ja mikäli jokin vika tulee niin sitä ei voi korjata. Näin on näreet.

Kallein tuollainen kahden vuoden laite oli kyllä 2008 ostamani Applen MacBook Pro, 17 tuumainen. Ei muuten ollut mikään halpa laite! Kun takuuaika meni umpeen kaikki hajosi, kovalevy, CD asema, muistit paloivat jne.

Olen kuullut ja lukenut salaliittoteorioiden esittäjiltä että laitteet suunnitellaan vain pariksi vuodeksi, ja pommina kaikessa on sisään ohjelmoidut "Kill Switch" - tappokytkin että saadaan asiakas ostamaan uuden tilalle.

Kyllä elämä tulee kalliiksi!

PS. Puhelin toimi toissa päivänä normaalisti. Yöllä tuli läjä päivityksiä ja aamulla näyttöön tuli korvakuulokkeen kuva ja se oli siinä se.
Ja miksi takuu ei korvaisi sitä vikaa? Ei; koska kyseessä on käyttäjän toimet, ei laite- tai ohjelma vika.