lauantai 10. lokakuuta 2009

Jatkoa eiliselle

Jatkoa eiliselle
Aamulla olin jo ennen kahdeksaa tontilla aloittaakseni eilisen työn tasoituksen haravalla ja lapiolla, mutta luovuin siitä heti suosiolla. Pieni yöpakkanen oli tehnyt korpun pinnan päälle. Sitten toivon että se ehtii sulamaan iltapäivän aikana.
Aikaisemmassa kirjoituksessa on kuva tulevan ajoluiska autotalliin, ja talli joka jäi eilen viimeistelemättä. Koneen valot eivät vain riittäneet siihen että olisin nähnyt mitä olisin ollut tekemässä. Olisin toki voinut kaapia jostain esiin halogeeni valoja.

Tänään jatkoin sitten länsipuolen seinän koolausta ja ASAP sitten joskus kattotuolit paikalle. Toivottavasti kattopellit tulevat heti matkamme jälkeen.
Valu saa odottaa kunnes katto ja seinät ovat asennettuna ja hiekka hieman kuivuisi. Pakkaset tulivat aivan liian aikaisin.

Autotalli saa nyt odottaa suosiolla kevääseen, myös valun osalta.

Kun kävin tänään "Kirkolla" päätin etten tilaa betoni autoa koska en saa mahdollisuutta koko valun tekemiseen - ja säät ovat mitä ovat, joten tilaan valmisbetonia joko 500 kg tai 1000 kg säkeissä ja sotken sen itse myllylläni, eli teen valun itse, vaihe kerralla.
Jo yksistään betoniauton tulo tontille maksaa 140 €. Betoni on sitten noin +90 euroa kuutio. Noin 50 neliön veto lattialle voi olla ikäiselleni liian kova pala purtavaksi - joten siihen olisin tilannut "ammattilaisen".
Kuten sen nyt teen - teen sen vaiheittain - voimieni mukaan.

Yksi juttu on tuo aikataulu - ja tulevan viikon olemme matkoilla. Pakkasta pitää ja se ei ole mitenkään toivottu asia valulle, ja valupohjan tekemiseen, etenkin hiekotuksen osalta. Styroksit ja raoudoitus on toki OK.


Eilinen homma sitten "valmistui" - joka aamulla oli pakkasen jälkeen korppua suli ja sen tapahduttua sain sen sitten tasoitetuksi. Sitten sitä jyrättiin niin että tiivistä on.
Kuten kuvasta huomaa edelliseen, sain tehdyksi uuden läntisen seinän koolauksen valmiiksi. Se on siellä kaukana takana, oikealla puolella horisontissa.

Aamulla, jo puoli pimeän aikaan piti ensin piti viedä koneet ulos ja aputukit ym.
Illalla msitten kone sisälle ja aputukit mutta työpöydän jätin ulos. Se on sellainen metallista tehty hökötys. Kun juttuni valmistuu, sitä ei ikinä tarvii enää tehdä!


Kun jyräsin hiekoitusta, pohjaa, päätin antaa sen masinan eukolle. Ja ihan hyvältä näytti koko homma - kunnes hän huusi minulle että ota tämä - en jaksa enää!
Ihmettelin mitä se nyt oikein meinaa - kone vetää itse itseään eteenpäin - ei siihen voimia tarvita!
Sitten selvisi - viimeistään saunassa että hän piti siitä kiinni kuin kuoleva elämän langasta. Johan siinä alkaa jo silmät irtoamaan kuopistaan!


No, huomenna annan uuden mahdollisuuden :)


Kun kaikki oli tehty, koneet sisällä oli vain sitten auton siirtäminen etupihalta pois. Ja kun sen tein, peruutin sen suoraan tulevan autotallin paikalle.

On se sitten niin niin kummaa noiden mittasuhteiden kanssa.
Kun astuin ulos autosta ja katselin mitä näin, päätin että siitä, siis autotallista tulee ainakin metrin jos ei toista pidempi!
Miten 5.6 m voikaan vaikuttaa niin lyhyeltä! Leveyteen en vielä puuttunut, se on tuo 3.6 m.

Autotalli pitää olla suurempi kuin auto joka sinne parkkeerataan!
Ainakin lentokentän mittasuhteissa - kuten viereinen kuva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti