sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

2 vuotis juhlat

2 vuotis juhlat

Niin, kun palataan 2 vuotta taakse ajassa, niin viime perjantaina eukolle järjestettiin pankissa läksiäiset. Ja syytä oli kun samassa hommassa on toiminut yli 40 vuotta. Firman nimi kyllä vaihtui nopeaan tahtiin loppu vuosina, kuten edut.

Sunnuntaina, eli tänään tuli taas yksi muuttokuorma, ja sen myötä hänelle, siten meille pysyvä oleskelu. Itse kävin täällä remppaamassa ja siivoamassa jo helmikuun puolesta välistä lähtien, ja hänkin vietti viikon yhteen putkeen.
Mutta, se varsinainen muutto oli 13.3  - ja eilen, 13.3 oli kulunut 70 vuotta Talvisodan päättymisestä.
Lunta tuolloin oli - siis kun me tänne muutettiin - paljon vähemmän, noin viidennes, ei ainakaan kolmannesta siitä mitä nyt on.

Sauna oli aivan nappiin, tyttäreni joululahja Whisky pullon sisältö maistuu aivan "hunajalle". Ruokana oli eukon tekemää poron ulkofilettä juureksilla, uunissa kypsennettynä… ja punaviini ei ollut alkuunkaan kehnoa, ei edes ensimmäisen maistamisen aikana.

Rupesi "laulattamaan" - en sentään ottanut kitaraa seinältä enkä kytkenyt sähköjä "urkuihin".
Otin yhden monista laulu vihoista esiin etsiäkseni yhden laulun sanat. Ennen kuin eukko ulos lähti koiran kanssa taisin laulaa ainakin kolmanneksen sen vihon sanoista (n. 50 sivua).
Monista en enää muistanut melodiaa, nuotteja, joistakin vain alun - mutta hauskaa on.

PS. Piti palata takaisin ja mainita, että on siinä vihkosessa yksi todella hyvä sanoitus / laulu:
KÄYN AHON LAITAA: Järjestelmä tarpeeksi on mua lypsänyt -
luulen, että aika alkaa olla kypsä nyt.
Tulkaa, viekää sitten vaikka tuhkat pesästä,
mut minä nautin kesästä.

jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti