torstai 24. maaliskuuta 2011

Soppaa sorvaajalle

Eukko soitti ja sanoi että olisi soppaa sorvaajalle - tai oikeastaan ensin soittajalle. (En ole kyllä aikoihin soittanut ja pimputtimet vain kerää pölyä).

Lopetin sitten hommat ja sopalle, keskipäivän rutiineja.
Aamu meni yhden rasian tekemisessä, sorvaamisessa, oli yön aikana kuivunut. Siten hioin ja öljysin uuden prototyypin, uurnan. Ei siitä ihan tullut mitä ehkä ajattelin - muotoa pitää vielä hioa,
Nyt pitää sitten tehdä markkinatutkimusta meneekö moinen ollenkaan kaupaksi - hinta kun on varsin korkea kun vertaa laudasta kyhättyihin laatikoihin.

Uurna viimeistelyä vailla
Nut se saa kuivua noin viikon ennen lopullista viimeistelyä, eli pintaa. Jos teen sen vahaamalla, se on sitten valmis, jos teen sen lakalla, silloin menee noin 10 päivää ja lopullinen kuivuminen noin kaksi viikkoa tai enemmän jolloin voi tehdä viimeisen kiillotuksen.

PS. Nyt aloitan litran oluttuopin tekemistä - tuli tilaus.



2 kommenttia:

  1. Varmasti tulee kaunis uurna! Meillä koiramme ovat (4) uurnissa hyllyn päällä. Mukavaa viikonloppua ja oletpa monitaitoinen ja taitava!

    VastaaPoista
  2. Huomenta Helena, Meidän edellinen meni pyyhkeessä kaivamaani monttuun ja iso kivi päälle. Ja kun tyttäreni kissa vaihtoi hiippakuntaa tein sille laudasta laatikon ja koiran viereen.

    Ja kiitokset kehuista :-)

    VastaaPoista