maanantai 18. kesäkuuta 2012

Johan oli urakka!

Nyt tuntuu oikeassa olkapäässä kuin siellä olisi muutama puukko - ja muistui mieleen että kerran, pari otettiin kortisonia samaan vaivaan - kipuun. Ja miksi moinen?
Vanha öljykattila kyljellään
Siinä se sitten on - vika ostoni, vanha öljykattila jossa voi polttaa myös puuta, haketta, puruja ym.
Alkujaan siitä piti tulla puupajani lämmittäjä ja energia sieltä tulevasta jätteestä, sorvinlastuista, sahanpuruista ym. Vesikiertoinen lattialämpö.

Nyt se oli lopullisesti tiellä ja tilaa viemässä rakentamassani puuliiterissä ja oli aika saada se pois sieltä - ja tänään kiepsauttelin sen sitten ulos. Ei muuten ole mikään kevyt tekele!
Sain sen ulos tehden pari "kieppiä" - ja välillä tuntui että ei se taida onnistua - mutta onnistui lopulta niin sanotusti viimeisillä voimilla.
Ja nyt se tuntuu pahasti olkapäässä ja hieman muuallakin. Olo on kuten aikoinaan johon tehosi vain kortisoni piikki. Toivottavasti en sitä nyt joudu uudelleen ottamaan.
Jossain vaiheessa kiepsautan sen vielä peräkärryyn ja kuskaan romuttamoon - monen muun metallijätteen kanssa.

Iso työ odottaa
Toinen suurempi työ odottaa seuraavaksi vuodeksi jotta saan paraatipuutarhan kuntoon. Sitä ei kyllä tehdä lapiolla ei talikolla eikä muutenkaan kiepsauttamalla.
Viime vuonna se oli vielä täynnä rakennuksen tarvikkeita ja vielä nyt keväällä yhtä jos toista ja vihdoin se on vapaa nk. puutarhaksi.
Perunoita tulee
Perunoita ei ole kuin "juhannukseksi" ja kesäksi. Kaksi kesää kasvatettiin "talven perunat" mutta se oli liian suuri työ.
Vaahteraa sorviin ja vannesahaan
Sain siivotuksi vaikka mitä tänään ja lopulta kuivumassa olevat vaahterapuun osat tulivat näkyviin. Nyt ne on saatava sisätiloihin jatkaakseen kuivumista.
Sitten joskus myöhemmin alan sorvaamaan niistä yhtä jos toista.


1 kommentti:

  1. Jo on ollut Tonttulassa vauhtia askareissa kuin Joulupukilla joulun alla!
    Tuo portti on hieno.
    Taitaa Ukko-Tonttu katsasta kuormalavoja vastedes toisella silmällä, kun on näpsä käsistänsä.
    Vehmasta on teidän pihapiirissä niin keittiöpuutarhassa kuin siellä silmänilo puutarhassakin.
    Aurinkoisia ja kekseliäitä päiviä sekä Ukko-Tontulle pikaista toipumista olkapää vaivasta!

    VastaaPoista