perjantai 24. elokuuta 2012

Sitä ei aina ymmärrä, tekniikan tarjontaa ja kestävyyttä

Hajosi tuossa reilut viikko sitten 3G reititin, eli se jonka avulla saa nettiyhteydet 3G antennin avustuksella. Vuoden se kesti, se TeleWell.

Tänään kävin sitten Sonera kauppiaalla, soitettuani vielä ennen sitä ja kuinka olikaan ja kävi? Sitä nimenomaista 3G/4G reititintä USB portilla eivät saaneet eikä se ole edes heidän tukun valikoimissa!
Uutta tuli heidän tukusta Mikkeliin vaan ei langattomaan 3G ympäristöön, ja mikä tuli oli jo ns. eilisen tekniikkaa, ja korkeaan hintaan.

Saanen lisätä että minulla on Soneran toimittama systeemi. Suunnattu antenni katolla, Huawei 3G pöytäpuhelin ja siitä USB piuhalla jatko reitittimeen.  Nyt sellaista reititintä ei ole saatavana, ei edes rahalla.

Sitten viereisestä ELISAn kaupasta löytyi A-Link kahdella ulkoisella antennilla ja pyynti oli 59 ja sain sen hintaan 50.
MPYssä, eli Mikkelin puhelin liikkeessä oli sama mikä tuli Soneralle, sama hinta, 79. Kun sanoin että sitä myydään Verkkokaupassa hintaan 59,99 lupasi tyttö sen siihen samaan hintaan. Mutta kun siinäkään ei ollut tuota USB porttia, ja edelleen sitä vanhaa tekniikkaa.

Näin sitten Expertin mainoksen. DVD soitin hintaan 29.90, normaalisti 49.90. Luulisi että sellainen on kalliimpi kuin joku pieni reititin joita myydään miltei 80 euron hintaan! Ja nekin vanhaa varastoa.

Verkkokaupasta se löytyy.



 Ja sitten muita juttuja
Ostamani iPhone 4 on ollut ongelma alusta lähtien kun huomasin pintalasin alla olevan lasin, noin 2 cm särön, 3 viikkoa ostosta. Sekin tapahtui vahingossa kun auringon valo sattui osumaan siihen sopivalla tavalla. Applen huolto sanoi että olen itse sen aiheuttanut. Joten se siitä eikä korjausta tullut.
Nyt tuli sitten kahden vuoden jälkeen pintalasiin kunnon halkeama - ihan itsestään.
Applen silloiset superlatiivit lasin kestävyydestä oli täyttä paskaa.

Applen PowerBook Pro, 17 tuumainen oli susi syntyessään, eikä Apple sitä koskaan myöntänyt. Ylikuumeneminen vaurioitti muistia kunnes tuhosi sen täysin, ja vaurioitti mahdollisesti myös kovalevyn. Alle kolmessa vuodessa se oli käyttö kelvoton - yli kahden tonnin laite.

Meille tuli uusi jää-viileä kaappi, Bosh ja valmiiksi palasina kun avasin sen pakkauksesta, Gigantilta. Meni 2 kk ennen kuin saimme uuden tilalle.

Niin, tätä listaa voisi jatkaa vaikka miten pitkään tahansa ja osasta olenkin jo kirjoittanut.




2 kommenttia:

  1. Oi, ei XD nälissäni luin 3G keitin ja silmät renkaina ihmettelin mikähän uutuushärpäke SE on.
    Juu-u koneet ja niihin kuuluvat varusteet ovat sitten niin merkillisiä kapistuksia. Niissä on kuitenkin vakiovarusteena ähäs'kuti härpäke, joka osaa aistia sen hetken milloin masinan tulisi toimia moitteetta ja silloin ähäs'kuti pasauttaa koneen tuhannen piipin päreeksi tahi mykäksi kuin hautakivi.
    Aurinkoista ja antoisaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se keitin ole - se on reititin. 3G tulee siitä että se ymmärtää ja tulkitsee oikein tuon kännykkäsignaalin.
      Se menee sitten siihen ja saan sitten sen kautta yhteyden eri tietokoneilla ja puhelimellani (äly) nettiin. Eikä tarvitse piuhoja :-)

      Ennen vanhaan laite kuin laite kesti ja kesti. Nyt näyttää siltä että kun takuuaika loppuu loppuu sen toiminta :-(

      Poista