maanantai 19. toukokuuta 2014

Viikonloppu meni eikä tietokonetta näy

On se vain kiireitä pitänyt - ja iltaa on sitten istuttu "terassilla" - toki tänään piti siirtyä sisätiloihin, ennen sitä täysin varjoisaan paikkaan. Aurinko porotti ja puolivarjossa oli sen 30 astetta.
Ruokailun jälkeen seitsemän aikoihin mentiin sitten uudelleen ulos - jo oli vilpoisempaa. Kuunneltiin YLE-Savon radiota ja nautittiin mukavaa juotavaa ja höpistiin eukon kanssa jonnin joutavia - toki asiaakin. Tuolit vastakkain ja hierottiin toisemme varpaita XD

Niihin kiireisiin on sisältynyt niin metsähommia ja runkojen vetämistä kasaan. Ja ennen kaikkea eri kasvualustojen kunnostamista ja möyhennystä puutarhassa. Monta kottikärrykuormaa maata jne.
Siinä se viikko viuhahti, enkä saanut puupajassani tehtyä muuta kuin sahata tolppia marjapensaiden ympärille - osa uusimista ja osa puuttui. Niitä on kait sen tusinan verran, siis marjapensaita.

Ja sitten tietokone juttuihin
Kyselin tänään Gigantista missä se uusi tietokone on. Kaveri sanoi suoraan että toimitukset on nyt hieman hitaita - kaikissa tuote osissa. (Onko heillä käynnissä hidastuslakko?)
Tilaus piti edetä eteenpäin 12/13 päivä mutta se tehtiin vasta 16. päivä, eli viime perjantaina. Joten saanen laitteen sitten viimeistään ensi perjantaina!

I Hope So...


2 kommenttia:

 1. Nyt mietitään mitä tehdä.
  Sisälle kuului outoa kuminaa ja menin kuistille. Ukkonen se siellä - idässä!
  Ei siellä meidän säätiedoissa mitään sellaista ollut!

  Ei kun Ukkostutka esille ja Forekan tiedot tulivat esille. Savonlinnassa elämöi se mokoma ja menee kohti pohjoista, ohittaen meidän.

  Jo on myräkkä kun tänne asti kuuluu - ja sinne on sellaiset 100 km, autolla.

  VastaaPoista
 2. Ja yksi asia unohtui - aika iso itse asiassa.
  Tein, teen edelleen naapurin Matin Valmet 502 vuodelta 1974 huollon. Sitä ei ole esimerkiksi rasvattu vuosiin, ei ainakaan sen 7 vuoden aikana jolloin se on hänellä ollut. Osa nipoista pitää uusia. Ostin ne tänään.

  Moottorin pesun jälkeen näin "vuoto" kohdat, ja ne löytyivät. Öljyvuodot. Myös hydrauliikassa.
  Polttoainepumpun öljyä tuskin on vaihdettu kuten moottorin öljyt. Se on seuraava rupeama.
  Perän ym öljyt pitänee tarkistaa jne. Samalla sain vesivuodon lopetetuksi. Matille se oli että vettä lisättiin koko ajan. Nyt hän ihmetteli että eikö sitä tarvitse enä lisätä. Sanoin että ei tarvitse. Mutta kun sitä on aina pitänyt lisätä! Sanoin että ei tarvitse.

  Kun puhuin rasvauksesta ja sen merkityksestä hän ymmärsi siitä yhtä paljon kuten sika tähtitieteestä.

  VastaaPoista