torstai 30. lokakuuta 2014

Olenko kokemassa Metamorfoosin?

Mitä on tuo Metamorfoosi?
- Täydellinen muodonvaihdos tai osittainen muodonvaihdos – eläintieteellinen tapahtumasarja, jossa eläimen toukka muuttuu aikuiseksi joko suoraan tai välivaiheiden (esimerkiksi kotelon) kautta...
- erityisesti antiikin kirjallisuudessa suosittu tarina ihmisen muuttumisesta esimerkiksi taian seurauksena toiseen muotoon, kuten eläimeksi.

Olen ollut jo vuosia allerginen tietyille asioille - viimeksi oli henki lähteä ja lekuri kirjoitti Adrenaliini pikin.
Se oli outo juttu. Mikkelin CityMarketissa oli tuote esittelijä - jokin uusi "pullava" juttu - kuten pitkä viineri, hilloa keskellä.
Illalla otin sitten palan ja kävelin tietokoneen luokse. Ensimmäinen kokemus siitä oli että onpa outo koostumus - kuin söisin kääretorttua - ei mikään viineri.
Nielaisin sen ja hillot ja istuin tietokoneen eteen kun henki salpaantui.... kurkussa kaikki meni jumiin ja sulkeutui - henki ei kulkeutunut oikein sisään eikä ulos.

Kun siitä selvisin - vaimo hysteerisenä hakkasi selkää ja ukko liko märkänä ja pää varmaan punaisena. En ole tuon jälkeen kaupan juttuja syönyt, en ostanut enkä syönyt vieraissa.

Aikaisemmin sama juttu - ei niin pahana Marianne karkeilla ja Fazerin sekalaisissa kuten nk. Ranskalaisissa pastilleissa. Niissä on jotain joka sulkee hengityksen meikäläiseltä.

Ja nyt on tullut uusi juttu jolle olen allerginen!
Aikaisemmin ostettiin nk. TV Mix - moni niistä sai kutinan aikaiseksi. Siis kainaloiden alueella ja rinnassa alkoi kutiamaan.

Se siitä. Ei syödä ja aloin käyttämään suklaata. Se ei ole ollut koskaan mikään ongelma, mutta nyt on. Ihan sama onko se Fazerein mustikka tai nk. Tumma suklaa ja jo yhdestä palasta alkaa koko ylä-kroppa kutiamaan! JA sitä kestää muutaman tunnin.

On se vain niin väärin, niin väärin!

Mikä syynä?
Ensi viikolla kun menemme kauppaan ostan jonkun toisen valmistajan suklaata, etenkin nk. tummaa suklaata. Katotaan toistuuko sama asia.
Ellei niin sitten Fazer on muuttanut koostumusta, reseptiä ja ottanut käyttöön jotain joka saa minussa tuon allergisen reaktion.

Tuoteselosteessa ei näy mitä se olisi - mutta eiväthän he kaikkea kerro reseptistään.

Otsikkoon liittyen - nyt kun ikää on tullut ja vanhenen niin liittyykö siihen jokin sellainen "Metamorfoosi" joka ei voi enää sietää tiettyjä syötäviä juttuja?