maanantai 18. elokuuta 2008

Tonttumainen sää

Kohtalaisen heikko kuva, mutta kun kamerassa ei ole (vielä) makrokuvaukseen linssiä. Siitä kuitenkin näkee millainen sää on - etenkin tuo kosteusprosentti, joka kuvaushetkellä oli tuollaiset 90 prosenttia. Ja tietenkin sataa.
PS. Reilut tuntia myöhemmin 97! (Onko mittarissa jokin vika?)

Ja sitä sadetta on ollut nyt ihan riittämiin, eikä tulevaisuutta edes seuraavalle päivälle kykene suunnittelemaan - sillä säätiedot heittävät alati häränpyllyä.

Marjoja ei pääse poimimaan, ei omista pensaista eikä metsästä, kuten vattuja. Sienestämisestä ei tule muuta kuin märät vaatteet. Tosin eilen löytyi taas tuollaiset pari litraa kanttarelleja ja hieman suolasientä. Eukko niitä keräili kun tein moottorisahalla raivausta pahimmissa tiheiköissä ja metsäojassa.

Ikkunaremontti etenee todella heikosti - ei oikeastaan ollenkaan näillä keleillä. Eilen oli max 16 astetta, huono keli maalaukseen, tänään vieläkin huonompi. Alkaa todella jurppimaan.
Puutarha ei voi kovinkaan hyvin, kaikki kun on kasvussa jäljessä. Tomaatit ja herneet ovat pahasti kesken eikä pavuista tullut kuin varret. Sipulit pitää varmaan nostaa kohta ylös ellei saada muutamaa poutapäivää, ja pian.

Ruohokin pääsi kasvamaan jopa liiallisuuksiin, ja kun sää ei luvannut poutaa oli vain hyväksyttävä tilanne ja leikkuri esille.
Se tietenkin tukkeentui koko ajan joten nosti takana olevan suojan ylös ja menoksi. Tietenkin siitä tuli hieman sottaista, kuten kuvasta näkyy, mutta eipä leikkuri tukkeentunut kuin muutaman kerran ja ruoho sai kyytiä.

Tänään sitä ihmetellään mitä sitä oikein tekisi, menisin Mikkeliin ostoksille, mutta se edellyttää sadevapaan päivän kun tuon vaneria ja lautaa sekä listoja. Haluan ne kuivana perille.

Joten, "taas" luppo päivä - toki, kyllä sisälläkin olisi töitä.