perjantai 4. syyskuuta 2009

Sadepäivän mutinoita

Tietokone juttuja
Ja Lumikissaa ei kuulu - olivat ainakin Varista (Hovihankkijani) loppu eivätkä tienneet milloin tulee uusi satsi.

Jaa että mikä Lumikissa? No, se on se Snow Leopard , joka on Applen uusin käyttöjärjestelmä. Sanovat että maailman paras.

Latasin kokeiltavaksi uusimman 09 iWork kun oletin siinä löytyvän parempia juttuja mitä 08:ssa on. Tarkoituksena oli editoida erästä kirjoitustani ja jatkaa sitä.


Juntturaan meni iWork Pages (Applen tekstinkäsittely) kun sille syötettiin liian iso ja monimutkainen tiedosto. Siinä oli 172,312 sanaa ja A4 sivuja 315 kpl.

Ensin, kielioletukseksi muodostuu Espanja, joka pukkaa itseään esille missä sattuu. Toinen raivostuttava tekijä on - en tiedä mistä johtuu - kun aikapallo, liekö värikäs sateenvarjo alkaa pyörimään ja kirjoittaminen loppuu siihen. Se kestää aina muutaman sekunnin. Siinä sitä naputellaan saamatta merkkiäkään ruudulle.

Kun sitä naputtelee intuitiosta pulppuavaa tajunnan vapaata virtaa, silloin ei oikeastaan muista mitä tuli kirjoitettua - lue sitä sitten tyhjiltä riveiltä!


Dokumentti pitää itsessään lukuisia "Footnote" jotka menivät tyystin sekaisin sotkien kaiken - ja mitä tuli esiin ei toiminut.

Niin ja tuo TOC, hakemisto meni ihan kummalliseksi.


Siihen loppui sen ohjelman kokeilu. Niin, enkä löytänyt toimintaa sille miten voin tallentaa tekstin html muodossa, tai viedä html tekstinä iWeb ohjelmaa.


Joten, jatketaan OpenOffice ohjelmalla - ja katotaan miten tuo VOIKKO loppujen lopuksi toimi


Remppailua

Niin, tänään satelee siihen malliin että ollaan sisällä. Flunssa alkaa vihdoin hellittämään. Ja mitä eilen oli ei töitä pahemmin häirinnyt. Sain kaivetuksi lopun ulkorakennuksen uuden osan sokkelista, noin 6 metriä ja valettua sen. 500 kg betonista jäi koko valujutun jälkeen jäljelle noin 2 lapiollista, joten tarkasti meni. Siis koko uudisrakennuksen osalta.

Nyt on puolet kevytsora harkoista muurattu ja toinen puoli odotuttaa parempaa keliä. Sitten vain mökkiä pystyttämään.


Soneran Kulta-asiakkaan etuudet

Ollaan oltu jo vuosia Soneran kulta-asiakas - ja etuisuuksia tulee jatkuvasti - vaan ei mitään jota me voisimme hyödyntää.

Nyt tuli uusi etu - ja ihan ilmainen. Saadaan €uron sunnuntai! Puhutaan ja tekstaillaan koko päivä eikä maksa kun €uron!

Mutta - kun luin hienolla printatun selvisi että samalla sitoudumme 18 kk sopimukseen jona aikana matkapuhelin liittymää ei voi sulkea (eli vaihtaa operaattoria).

Me olemme varanneet itsellemme oikeuden sulkea liittymä, tai vaihtaa liittymä milloin vain haluamme, joten olipa ovela juttu - Soneralta.


Meillä on käynyt henkilöitä joilla on Saunalahden liittymä - se ei aina toimi täällä - joten mitä sillä täällä sitten tekee? Liekö DNA ja Elisa samassa kastissa?

2 kommenttia:

  1. Sanoit tuossa, että LumiLeobardi olisi maailman paras.
    Eihän se sitä enää ole, se kun on jo julkaistu.
    Missä tahansa ohjelmassa paras versio on aina seuraava versio.

    VastaaPoista
  2. :)
    Juu, niin se on - ja tuo "Maailman paras" jäi hieman torsoksi - se kun oli tuolta Applen omalta sivulta.

    Saas nährä sitten miten PowerBook Pro pelittää kunhan Aimon firma saa paketin lähtemään matkaan ja tänne periferiaan.

    VastaaPoista