torstai 5. tammikuuta 2012

Kunnon kosketus betoniin

Tänään naama oli  muuta kuin hymyssä
PS. Kuva kahden vuoden takaa
Tein tänään "akrobatiaa" 1.2 metrin korkeudelta, pöydätä jolla seisoin ja hyppäsin alas. Se ei mennyt ihan putkeen, - kuten ajattelin.
Vasen jalka, vai oliko oikea? koukkasi sähköjohtoon ja se tiesi sen että jalka ei tullut mukaan ajattelemani goreografian mukaisesti - ja kohtasin betonilattian jalat ilmassa, oikea lantio odellä - kun ne jalat piti olla ensin alhaalla ja sitten niiaus.
Oikea ranne sai kipeää - luita ei mennyt kipsattavaksi, oikea jalka polven alta sai kunnon iho kuorinnan (pylväsporakoneesta) ja jostain syystä myös vasen käsi, just sormien yläpuolelta sai myös ihokuorinnan niin että verta valui (pylväsporakone).
Niin se lantio oli unohtua - se sai kunnon tömähdyksen, oikealta sivulta.

Mukaan siihen alastuloon tuli sitten pylväsporakone, yksi lämmitin ja paljon muuta.
Eli ensin tuo pylväsporakone - minä jäin ilmaan ja jalat taakse, ko kone alas ja minä sitten sen päälle. Tai jotain sellaista....

Ja miksi näin?

Puupajani Ilmalämpöpumppu ei ole toiminut kuten sen pitäisi ja pyysin paikalle Juvalta asentajan - jonka pumpun myynyt yhtiö on suositellut. Hän kävi jo aikaisemmin katsomassa sen kuntoon yhden vian takia ja on saanut rahansa - myyjältä. Eli meni takuuseen, kuten piti.
Ensimmäinen tutkimus mittareilla osoitti että kaikki oli OK - eli paineet putkissa on kuten pitää olla.
Saamari ajattelin - tämä menee nyt minun piikkiin! Ei takuun piiriin kuuluvaa.....

Kun asiaa siten tutkittiin lisää kahden miehen voimin ja älyllä sekä kokemuksella, sisällä sisäyksikön parissa - minä nousin yhdessä vaiheessa sitten työpöytäni päälle ja kun poistuin sieltä sattui tuo edellinen. Kunnon kosketus betoniin.
Latialta puuttuu edelleen tuo puupinta.

Pumppua ei saatu tänään kuntoon, eli lämpöä ei tule, joten hän soittaa nyt sitten myyjälle. Kaikkea testailtiin ja kokeiltiin ja juotiin kahvit välillä, se ei vain toimi.

Kytkin yhdessä vaiheessa jo varaamani kuumailma puhaltimet päälle, suunnattuna sisäyksikköön että saadaan jäähdytys aikaiseksi - ja se todella toimi todella nopeasti - jäätävää ilmaa tuli hetkessä - mutta vastakkaisella toiminnalla lämmintä ei vain tullut vaikka paksu putki sisään oli ns. kuuma - eli lämpöä tulee - mutta paluu putki - se pienempi oli miltei kylmä. Se jäi minulle ja asentajalle täydelliseksi mysteerioksi.

Ongelma on siinä että lämmin putki ei voi olla lämmin ellei sisäyksikössä ole kiertoa! Kiertoa on etenkin kun saatiin tuo jäähdytys, eli kylmäaine kiertää kunnolla.
Jostain syystää ns. kuumaa tulee lämmittäessä sisäyksikköön mutta paluu putki on kylmä ja tuuletin tuottaa vain haaleaa ilmaa. Lämpö katoaa jonnekin tuottamatta mitään sisäilmaan.
Tätä sitä nyt selvitetään.

Tämä homma, ei mikään tässä ole nyt mene kuten olen ajatellut - ja puupajani EI VOI olla kylmänä / viileänä! En voi / en tahdo myöskään lämmittää sitä kuten edellinen ja sitä edellinen talvi oli!
Ja mitä siihen toiseen päätalossa olevaan yksikköön tulee - sen TULEE toimia! Toistaiseksi se sen tekee vaikka en ole vielä ehtinyt asentaa saamaani uutta sisäyksikköä - on ollut muita hommia kuten sauna jouluksi - ja nyt tuo sisääntulo taloomme kun vieraita tulee lauantaina synttareilleni.

Joten - nyt seurataan mitä tapahtuu.

Ostin ko yritykseltä kaksi ilmalämpöpumppua. Sen toisen osalta oli ongelmia ja ne ovat hoituneet kuntoon tavalla josta voi antaa vain 100 pistettä ja yhtä monta papukaija merkkiä ja ihmetellä - että olen täysin tyytyväinen heidän palveluun - olisipa vastaavaa myös muilla - mutta siitä sellaisesta en tiedä kun ei ole kokemusta kuin joistakin pikku jutuista.

Joten tämä aihe tästä
Puuhommia ollaan taas tehty - lähinnä ulko-eteistä - lauantaina kun tulee vieraita se on oltava kunnossa - koska se on tavallaan sellainen bravuuri paikka joka ON saatava kuntoon - ja se saadaan, eli saan, vaikka ei nyt maalatuksi. Se tehdään joskus touko- kesäkuussa.

Kiireitä sen kanssa on ollut ja keskittymistä siihen siten että olen unohtanut ottaa siitä valokuvia.
Siitä lisää seuraavaksi - ja sitä ennen - varmaankin tänään kokemuksistani ostaa tupakkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti