torstai 13. kesäkuuta 2013

Uutta tuotantoa ja vanhaa Häkli'ä

Tänään selvisi että meillä on uusi antiikkia - alla olevaa mutta maalattu kahteen kertaan.
Poistan maalit ja palautan sen alkuperäisen lakkapinnan - ja jos kohtuudella saa sellaisen lasipinnan ostettua - siis sen lasipinnan jostakin, niin netissä sen hinta on sen € 350.
Bernard Häkli NO 18 pöytä
Eukko haluaisi myydä sen - itse tekisin sille restauroinnin jälkeen lisä jalat, noin 60 cm taio silleen ja siitä tulee "baariini" pöytä, pinnan korkeus noin 90 cm. Jalat tulevat siten että pöydän jalat menevät uusien sisään kuin pultti mutteriin ilman kierteitä. Eli pöytä ei vaurioidu mitenkään.

Jos joku sen haluaa ostaa - yhteys minuun ja asia on OK. Teen siitä sitten replikan "baariini". Pöytä tulee alkuperäisenä lakattuna ja alla Häklin paperi tarra.

Kaikkea on tullut touhuiltua
Kesävieraita pukkaa päälle - jo Juhannukseksi, joten tuli kiire saada remonttia eteenpäin.
Ensin se uusi - varsinainen suihku, nykyinen kun on väliaikainen ja pieni.
Osa tämän päivän projektia uudessa suihkussa, Vetonit 4500.
Vasemman oven takana sauna.
Tämä projekti on odotuttanut itseään lähemmäs 2 vuotta!
Ja inhoan tuota työtä kun pitäisi saada kaadot kohdalleen!
Kuvan oton jälkeen saunassa olevat putket asennettiin "oikein".
Ensin piti asentaa se lattialämmityksen 15 mm putket, siis vesilämmitys. Käytin kiinnitykseen tiettyä teippiä joka on tarkoitettu rakennusten höyrysulun muovien saumaukseen. Se EI ole ammattilaisten suositus ALKUUNKAAN! (Alla ensin kipsilevy ja "praimeri", jonka alla lattia sittren se Wilhelmi).
Se teippi on K-Raudasta ja on sitten niin kerta kaikkiaan maailman paras! Se on SITKO FLEX TECTIS! Suosittelen! Sen on ihan mahoton tarttumaan vaikka mihin!

Tuo Vetonit 4500 oli minulle todella uusi tuttavuus ja suuri pettymys mitä myyjään tulee. Hän ei tiennyt mistään mitään.
 Se teetätti minulle hurjasti lisätyötä mihin en ollut valmistautunut alkuunkaan. Onneksi kaikki tarvittavat työkalut olivat kotona entisten töiden kautta.
Sen piti olla valu suoraan lattian päälle ja putkien päälle valu jonka tasaan "lastalla". Sen päälle tekisin sitten uuden "valun ja tarvittavat kaadot".

Nyt se ei onnistunut kuten ajattelin eikä minulla ollut tietenkään korkomerkkejä valmiina kaadoille.  Nyt   tein sen täysin MUTU tuntumalla huonossa valossa varmistaen sen että en joudu hiomaan mitään pois kuitenkaan. Että on käyttökelpoinen pohja käytettäväksi viimeistelyä vasten.

Ja edellisestä jatketaan
Ja kun Juhannus tulee ja ensimmäiset kesävieraat niin suihku on valmis käytettäväksi vaikka seinillä ei olisi kuin tuo vedeneristys massa -  ja kun siskoni tulee golffaamaan heinäkuun alussa koko tila on sitten lopultakin valmis - laatoitettu ja silleen - ja tietenkin ne seinät.

JA siihen kaikkeen menee aikaa ja työtä ja samalla tämän Ukko-Tontun kilot sen kuin vain vähenevät :-)
En valita sitä ollenkaan XD