perjantai 6. kesäkuuta 2014

Ny se sitten myrkyn lykkäsi!

Ny se sitten myrkyn lykkäsi, nimittäin Kesäkuun budjettiin!

Ei ole tullut seurailtua auton lukemia - ja sitten se vain ilmoitti että nyt on sen 30.000 km huolto!
Eihän siitä ole kuin kaksi vuotta kun sen tein! :(
Ja sitten tuli esiin näiden lämpimien ilmojen takia tuo ilmastointi laite - oli ns. pakko huollon edessä ettei vain tuo koko laite hajoa! :(

Minulla on sitten sen 2 paikkaa minne mennä. Tuo Auto-Kilta Mikkelissä, Volvo, Renault ym. huolto tai sitten meidän Juvan Auto Huolto.
Auto huollettiin Juvalla ja säästin sen satasen, hieman enemmän - on muuten monta Kossu pulloa. Ilmastoinnin osalta Mikkeli oli € 149 tarjous - Juva 70. Säästöä siitäkin. Ja kone tekee kaiken huollon - ei ihminen. Yksi tai kaksi letkua kiinni moottoriin ja laitteesta painetaan "START" kun automerkki on valittu. Kone sitten vain ruksuttaa ja hoitaa homman. Ja

Niitä menoja en ollut budjetoinut. Ja sitten tuli muutama muukin yllättävä meno joita ei oltu budjetoitu, kukin aika iso juttu joten voisi sanoa että kyllä se nyt myrkyn lykkäsi :(

Asiasta toiseen - ja saman myrkyn vaikutuksen parissa...
Olin juuri ladannut ottamani videot koneelle ja aloitin editoinnin kun sähköt meni.
Ne meni koko Mikkelin ja Juvan kunnissa ja laajeni hurjasti muihin kuntiin. Me vain kuultiin pientä jyrinää. Sähköt olivat poissa yli tunnin.
Ja sitten se rintama iski meille - ei ukkosta mutta mieltön tuuli! Se oli todella kuin maailman lopun meninkiä! Tunnin päästä kun syötiin grillissämme haavan lehti hädin tuskin liikkui.
Ennen sitä virallinen lämpö meillä oli +31, omalla terassilla se oli +32 astetta (varjossa).
Puoli tuntia myöhemmin se oli 25 astetta!

Tehtiin sitten ruokaa "Kurren Saluunassa" - grillissämme. Oli Nauta Makkaraa ja perunamuussia sekä salaattia. Sekä sopivat juomat.
Naapurissa - jossa sitten myöhemmin käytiin kylässä  lämmittivät ruuan puuhellalla.

Aina todetaan että tämän kevään aikana ovat säät olleet siten sellaista jota kukaan ei muista koskaan olleen - emmekä me ole sitä sen kuuden vuoden aikana kokeneet mitä olemme nyt täällä olleet.

PS.
Video joka piti tulla tulee myöhemmin - I Hope So. Tietokone meni siltä osin nyt  juntturaan sden sähkökatkoksen takia.
Nyt pitänee hankkia tuo UPS-akku järjestelmä. Onneksi sellaisen saa siihen € 150 hintaan.
Nyt menivät ohjelmat todella mutkalle (iMovie), ellei elvytys onnistu - tehdään uusi yritys kameralta, joka tosin myös koki tuon sähkön katkeamisen ja saattoi ottaa siitä herneet nokkiinsa.
Eli kun sähköt meni kamera oli "latauksessa" - se ei muutoin suostu toimimaan tietokoneen kanssa.

Että tällaista tältä erää - ja ne muut jutut joista  en maininnut kuten puiden vetämistä aamulla metsästä, ruohon leikkaamista ennen kuin tuo + 30 astetta meni rikki, puolilta päivin, jne.....

2 kommenttia:

 1. Ukonilma on mahtava spektaakkeli, mutta jos sitä pääsee seuraamaan vallan paraatipaikalta niin se tuppaa käymään posan päälle.
  Jos ei onnetar istu olkapäällä niin tussahtaneiden kodinvempeleiden lista on yhtä pitkä kuin pikkumuksujen toivelista Joulupukille.
  Antoisia askareita ja kauniita kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tuli sitten vihdoin ja viimein sähköyhtiömme asentaja - olivat todenneet että mittarimme oli sittenkin hajonnut - soitin siitä ja pariin kertaan.
   Vaihtoi uuteen - nähtäväksi jää jos saamme hyvitystä siitä että oli laskuttanut "tuplaten", siis antamansa lukemat - viikon myöhässä.

   Poista