lauantai 27. kesäkuuta 2015

Oh-Hoh! 101055 sivun katselua!!!

Ajattelin kirjoittaa muutaman ajatuksen ja sen sellaista kun huomasin blogia valitessani että: 101055 sivun katselua!
Pistää nöyräksi. Kiitokset kaikille, etenkin niille jotka palaavat tänne uudelleen ja mahdollisesti vieläkin uudelleen!

Yksi jos toinenkin asia joka palaa uudelleen ja uudelleen ovat päivittäinen sää ja sääennustajien ennustukset.

Aloitetaan viimeksi mainitusta. Ne menevät aina uudelleen ja uudelleen pieleen. Jokainen päivä tuo tullessaan vain "misery" - piinaa. Nyt ollaan sitten eukon kanssa lyöty hanskat santaan ja katsotaan mitä tulee, eli eletään kunkin päivän mukaan ilman tietoa tulevaisuudesta - tarkoittaa että maailmanlopun meininkiä siis.
Ainoa mitä tapahtuu puutarhassa kasvun osalta on heinän, apilan, voikukkien, vesiheinän, eri rikkaruohojen ym. kasvu. Mutta mitä ollaan istutettu, esimerkiksi porkkanat ym. ei sitten suostu kasvamaan.
Usein on tullut mieleen ovatko nuo siemenet sieltä "Monsanton" varastosta? Ne kun eivät kasva ilman heidän myrkkyjä.
Nyt pitää tilata myös porkkanat ja muut vastaavat netin kautta - organic - no Monsanto!

Aikaisempina vuosina ollaan saatu juhannukseksi AINA uusia perunoita omasta maasta, varret ovat olleet 30-40 cm ja nyt juhannuksena 5-10 cm!
Aikaisempina vuosina ollaan saatu juhannukseksi AINA  omia mansikoita, nyt ne vasta kukkivat ja muutama raakile.
Aikaisempina vuosina ollaan saatu juhannukseksi AINA - yhtä jos toista puutarhasta, nyt ne vain kituvat onnettomina siellä mihin ovat istutettuna.

Tätä voisi jatkaa eikä edes kasvihuoneessa mene sen kummemmin.

Kesäkuun ainoa "ollaan ulkona" päivä sattui juhannuksen jälkeiseen sunnuntaihin ja maanantaihin - onneksi kun poikani ym. kävivät kyläilemässä. Lauantaina, kuten viikko ennen sitä, ja ennen sitä satoi ja oli kylmää ja tiistai sitten oli taas paluu samalle reseptille.
Ne päivät olivatkin itse asiassa ensimmäinen kerta kun tänä vuonna syötiin "ulkona". Muutoin vain sisällä oloa. Nyt kuitenkin päätin asentaa terassin päälle katoksen, vaikka onkin kangasta. Se toki ei kestä kovaa etelänpuoleista tuulta. Tulossa onkin suunnitelmissa kunnon rakennelma, kunnon valokatteella joka kestää painavammankin lumikuorman.
Samalla voisin syventää ajatuksiani "tuulimyllystä" - sähkön tuotantoon.... (vitsi)...

Eukko on turhautunut puutarhaan, minä myös - ja itse myös pajani laajennukseni kanssa kun sitä yksin väsäilen. Etenkin kun en saa rakasta eukkoani sitten millään ylös katolle avuksi.
Ja ketä tahansa naapuria en voi pyytää avuksi - en edes talkoihin, kiitos Suomen lainsäädännön takia.

Lisää olisi kirjoitettavaksi - etenkin kun harvemmin sitä nyt tekee - välillä motivaation puutetta - asioista ei.
Alla sitten video siitä miten käy, normaali kevät ja alku kesä. Aurinko paistaa - eukko lähti raitille Vikimme kanssa naapurin navetalle ja ennen sitä, parin sadan metrin päässä alkoi tapahtumaan ja sitten takaisin...