tiistai 9. kesäkuuta 2015

This Is Not Funny!

This Is Not Funny! Otsikon mukaan eräs pieni kiinalaispoika sanoi niin Indiana Jones elokuvassa kun jutut eivät menneet kuten piti.
Se kuvaa kokemukseni tältä päivätä.

Pika reissu 
Reissu tänään Etelään, sinne piäkaupunkiin - matka joka tuli hieman yllättänen ei todellakaan mennyt kuten Strömsössä. Joitakin poimintoja siitä matkasta.
En voinut poiketa tyttäreni luona Nastolassa kun ovat Muumimaassa, ja paluu oli silleen että siskoni Mäntsälässä taisi olla vielä töissä. 
Hesassa oli sitten niin etten ollut yhteydessä tuttaviin vaan halu vain oli kotiin holluuden keskeltä... Jossa olen aikoinaan asunut muutama kymmentä vuotta.

Matka sinne meni joten kuten kuten odottaa voi, ei hämminkiä. Lähellä Kurvia, sitä Piritoria on Halall lihakauppa - muslimien liha kauppa. Käyn siellä aina ja ainoa maksa (lehmän) jota suostun syömään on sieltä joten sitä tuli mukaan ja lihaa eri muodossa joka on TODELLA TUORETTA ja LAATUA ilman vettä. Maksoi taas sen vajaa € 50 kuten aina. Kilohinnat huippu tavarasta alle  €12.
Sitten Hakaniemen torille josta ostin viimeiset silakat, 1.3 kg ja € 4. Muistan aikoinaan ajan kun siitä kilosta pyydettiin jopa € 1.80 ja kirosin kalleutta ja röyhkeyttä. Täällä silakat ovat 3-4 päivän ikäisiä ja sitten vain muikkua.

Kotona paistoin jokaisen. Puolet taisi mennä syödessä ja toisen puolen eukko sitten tekee etikkaan säilykettä.
Silakkaa ruisjauhoissa
Ruisjauhoja, suolaa, pippuria ja 1/3 osa siinä levyllä

Paistumassa
Ensimmäinen pannullinen kolmesta - noin reilut 30 cm pannu.
Ei kun syömään - ja ite tehty peruna"survos" ja kermaviiliä tillillä
Yleensä kun paistan niitä, niin melkoinen osa katoaa heti aluksi kokin kitaan ennen kuin pääsee tarjoiltavaksi.
Valkkaria (olisi voinut olla kalja) ja snapsia, sitä Suomalaista Koskisen Korvalääkettä. Kala ei kuivassa ui. Tarttee nestettä :)

Sitten Verkkokauppa.com liikkeeseen ostoksille.
Se olikin menoa Hakaniemen torilta sinne. Punaisista punaisiin, ja moni katu oli muuttunut ryhmittelyn osalta. Hakaniemestä muutaman kilometrin päähän kesti puoli tuntia! Ajan siinä ajassa niin Juvalle (20 min/ 30 km) ja Mikkeliin (30 min/40 km). Liikenne oli täysin sekopäistä ja koin, etenkin sen jälkeen kun sieltä lähdin että jokainen liikenteessä on Kami Kaze! Törkeä, röykeä jne. Matkalla kotiin oivalsin että kaistan vaihdossa ei kannata käyttää vilkkua. Kun sen tekee takana oleva  ryntää ja ajaa välin kiinni.

Lupaillaan ukkosia
Oli aika lopultakin hankkia UPS (Uninterruptible Power Supply), eli akullinen verkko vehe. Suojaa aika hyvin ja antaa anteeksi sähkökatkon lyhyeksi ajaksi.
Saksaa ja Hollantia
Pakkaus oli vain Saksaksi ja Hollanniksi
Numerot ymmärtää?
CE merkintää ei näkynyt missään - lopulta löytyi laatikosta vaan ei itse kaitteesta. 3 Vuoden takuu tarjotaan mutta entä Suomeen?
Paperit sisällä vain em. kielillä sekä Italia, Espanja sekä Portugali. Ei muita kieliä.
Sisällä ei edes ohjeita Suomeksi halpana kopiona.

Soitin sinne ja olin todella vittumainen. Lähettävät sitten Snail-Mai eli postissa pienen tekstin Suomeksi. Ei PDF meilillä.
Mukana oli CD levy ja kun kysyin vaatiiko laite toimiakseen ohjelman ASPA ei kyennyt vastaamaan siihen. Jos vaatii niin toimiiko se Apple käyttiksessä?

Kysyin sitten Asiakaspalvelijalta - kun vartin sitä odottelin myös uutta näppistä Mac tietokoneeseen. Tarjosi vaikka mitä - kun kysyin mikä niistä toimii Apple koneissa hän sanoi että PERIAATTEESSA kaikki. Onko tuossa hiiri mukana - ei ole. Sanoin että haluan hiiren tietenkin - se oli toisella hyllyllä. Kun kysyin miten "f" näppäimet toimivat, miten saan Applen lyhyet näppäin komennot toimimaan sanoi että ne ovat Windows juttuja - mutta PERIAATTEESSA näppis toimii myös Apple laitteessa vaikka eivät nuo tietyt toiminnot. Ja sitä se toisti ja hermostuin. Sanoin että Logitech toimittaa myös näppiksen ja hiiren Apple laitteelle - ei tiennyt että niin on. Sitten alkoi käryämään - minulla nimittäin.

Hän oli flegmaattinen, ei tykännyt minusta (asiakkaasta) alkuunkaan, oli harmissaan kysymyksistäni, (oli jo myynyt minulle tuon UPS laitteen), ja sanoin sitten että tutkin asiaa.
Ennen kassaa oli osasto jossa myydän Mac tietokoneita ym. Oli myyjä ja kysyin - esitti että menen asiakaspalveluun ja ositti minne. Sanoin tulleeni juuri sieltä ja he eivät tiedä mitään Mac tietokoneista. Kyllä tietävät sanoi mies - sanoin että eivät tiedä kun juuri tulin sieltä!

Kassalla sainoi tyttö minulle hinnan katsomatta minuun 199... kysyin että anteeksi mitä sanoit ja hän toisti - sata ysi ysi! Eli 199.
Näin numerot, 109,90 - ei 199.00 kuten hän sanoi. Silloin minulla käämit alkoivat todella savuamaan. Niin piittaamaton, niin flegmaattinen, niin töykeä asiakas palvelu että kirosin jo melkein ääneen.
Kun kävelin ulos siinä oli jokin kerro "asiointikokemuksesi" vempain. Tökkäsin punaista ja naama alas sillä voimalla että laite oli kaatua ja se sattui sormeeni. Hyvä etten rikkonut sitä.

Tarkoituksena oli mennä vielä yläkertaan ostamaan uusi sääasema - se jäi tekemättä. Ostan sen muualta. Kuten tästä lähtien kaiken muunkin.

Kotona sitten katsottiin pakettia lähemmin - siinä ei ole, laitteessa ei ole,, ei missään ole CE merkintää, lopulta  pakkauksessa on sellainen, vaan ei itse laitteessa.
 Ja sellainen on jopa tulitikku askissa, mutta ei Verkkokauppa.com UPS laitteessa! Mikäli onnettomuus sattuu kysyn korvaako vakuutusyhtiö? Ei vain että laite rikkoo vehkeet vaan syttyy palamaan ja sen myötä koko mökki?
Miten vanha tuo on? Milloin se on valmistettu? Mille markkinoille se on tehty ja kauanko ollut sen vasrastossa?  Mikä on sen akun kestävyys enää? Takuu on sentään kuitissa tuo 36 kk. Mutta, kuinka monta vuotta sitten se on valmistettu?

Tiedän että noita Euroopassa myymättä jääneitä varastoja myydään lopulta pilkka hintaan pois, halvemmin kuin niiden hävittäminen kaatopaikalle. Sitten tulee yrityksiä jotka ne ostaa ja myyvät "uutena". Verkkokaupppa.com on näköjään yksi niistä.

Joten olin tuon jälkeen kuin perseeseen ammuttu karhu ja naama kuten myrskylinnun perse kun lähdin ja olotilaa ei auttanut alkuunkaan Helsinkiläinen ajokulttuuri. 

Marian sairaalan edessä laitoin vilkun vasemmalle, tilaa oli ja kun aloin kääntymään takana oleva auto ajoi raon kiinni! Ja sama toistui uudelleen ja uudelleen. 
Meno siellä on kuin jossain nopeassa video pelissä - meikäläinen ei ehdi mukaan. Mitkään herrasmies liikennesäännöt eivät siellä toimi. Landelainen "huomataan". Jospa vain tietäisivät miten "tämä" landelainen rutistaa säkin kasaan ja lyö nyrkillään siihen aukon... olisivat varmaan paskat housuissaan kusensa kanssa ja itkisivät äitiään apuun.

Pääsin sitten Ruusankadulle, jossa on alan liike josta ostan tarvikkeita. Sieltä lähdettyäni ennen saatoin ajaa Mannerheimin tien, vai oliko se -kadun yli suoraan, nyt se ei onnistunut. OK, sellaista sattuu.

Sitten Kehä kolmoselle Biltemaan ostaakseni polttoaine pumpun vanhaan Citikkaani että saan sen käyntiin ja ylös. Siitä teen videon. Ja sitten myyntiin - antiikkina ja museokatsastukseen. Niitä ei Suomessa montaakaan ole.
Katsotaan miten se käynnistyy 5 vuoden seisomisen jälkeen! Siitä siis video.
Sieltä Kehä Kolmoselta sitten Mäntsälään asti oli melkoista sorvailua liikenteessä ja sen jälkeen. Täysin hullun hommaa. Ja itse EN ole liikenteen este eikä autoni ole mikään "mopo".

Mikäli eukolla olisi ajokortti, ja ollut mukana olisin kurvaillut lähimpään pitkäripaiseen ja mennyt istumaan taakse koiramme kanssa (hän ei jää yksin kotiin) ja olisin laskenut "lentokonepöydän" alas ja nauttinut menosta nauttien pientä purtavaa. 
Mutta ei - yksin mennään.

Matkalla tuli tavaksi sanoa itselleni (ääneen) kun edessä oleva "töpeksi" että hän puhuu puhelimeen tai on Facebookissa. 
Volvo roikkui perässä, ohituksistani tuli ongelmia - ajo sillä Volvolla oli "holtitonta" ja sitten se Volvo ohitti minut. Nuorella naisella oli iso puhelin ratin edessä ja hän tekstaili! Ja ajo todella! holtitonta!
Vastaavia oli vaan ei noin räikeätä. Ajattelin jo soittaa 112 - mutta mitä sinne. Ei poliiseja ole sellaiseen. Helppo nakki nähdä mitä puhelimella on tehty - ja ajon aikana.
Niistä pitäisi antaa sellaiset sakot, kuten luuriin puhumisesta että ostavat korvalaitteen  ja kun halutaan tarkistaa Facebook ajetaan levähdyspaikalle! Ellei sakot riitä niin linnaan lusimaan ja oppimaan jotain kehittävää!
Siis saatana vieköön! Minä ajan omiani kuten pitää ja auto tulee edestä tai takaa päälle vain siksi että pitää ajon aikana päivittää naamakirjaa! Tai kun otetaan luuri käteen ja nopeus putoaa satasesta alle 80!

Pääsin siten Mikkeliin ja Graaniin, alkuperäinen kauppakeskus. Tilliä ja kermaviiliä, vanhoja perunoita perunasurvokseen (ei soseutettu muussi) jne. 
Ja Alkosta hieman lääkettä matkan traumoille ettei yöunet mene.

PS. Tähän reissuuni olisi lisää yksityiskohtia ja esimerkkejä ulkopuolisen näkemänä... Kuten LIDL liike Kurvissa, sen Halall liikkeen vieressä kun menin ostamaan tupakkaa.
Luulin joutuneeni johonkin Afrikkalaiseen kauppaan - vain nk. maahanmuuttajia lasten rattailla, lukuisilla lapsillaan, kauhea pälätys, ja katsoin ympärille, ei yhtäkään nk. Suomalaista, Euroopplaista, Etiopilaisia, Algeria, Libya ja vastaavia, rastafapäisiä jne. 

Ei tarvitse ostaa lentolippua Afrikan mantereelle - menee vain Kurvissa olevaan Lidle liikkeeseen ja se on siinä.