keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Saamarin TURANIT - autopuolella!

PS. HETI ALKUUN.
Please, palatkaa tämän tekstin sisältöön uudelleen huomenna. Tietokoneeni / google temppouilee.
Kirjoittaessani tietokoneeni - joka on todella uusi heittä kesken kaiken "kursorin" minne tahtooo ... ja sinne se teksti menee ja sitä ei korjaa kuin minä kun sen huomaan.
Nyt on syy soittaa Applelle!
Joten huomenna, luen alla olevan uudelleen - ja miksi ei tänään? Olen jo myöhässä toisesta jutusta ja nyt mennään sinne ---- en keksinyt joten, xxx suorana. 


Käytiin sitten tänään eukon kanssa Mikkelissä - ostoksilla ja asioilla ja taas jäi pari juttua hoitamatta kuten Verotoimisto. Piti käydä TAAS siellä kyselemässä miksi kotivähennys - vai mikä se nyt on muuttui tuloksi josta jouduttiin maksamaan veroja - eli ne mätkyt.

Näin aamulla uutisissa että nyt tulee ilmaiseksi MTV3 HD lähetykset ja kun meitin telkkari on vain HD Ready kävin kysymässä Expertiltä millä vempaimella sen uuden HD jutun saa näkyviin heiltä ostamassani telkkarissa. Voi olla että ei millään täällä MIkkelissä - vielä, ja laite jolla se onnistuu, eli viritin maksaa €299. Että silleen. Taitaa tulla paremmaksi ostamalla uusi töllötin - sitten joskus - jos HD laatua haluaa.

JA sitten niihin saamarin autotunareihin!

Ajoin aluksi Etelä-Savon Auto liikkeeseen, josta automme ostin. Mielessä oli että saavat vaihtaa auton toiseen. Kävelimme sisään myyjän koppiin, minulla kädessä takaoven ikkunan nostin koko komeudessaan. Hajosi sanoin.

Hän ei suostunut kauppojen purkuun ja jos ostin jo alle uudet kesärenkaat se ei muuta mitään, eli sille ei voida mitään, eli arvon nousua tai huomioida mitenkään, kuin annettuun ehdotukseen.
Autolle jonka haluaisin saan vaihdossa juuri HEILTÄ ostamaani autoon 4000, josta maksoin 5000 - kova hinta siitä tiedän mutta syyt oli muualla ja perustellut - joten niin tehtiin. Ja bonuksena muutaman kymppi bonuksia kun se liike kuuluu osuuskuntaan jossa olen osakkaana - eli S-Ryhmä.

Siitä miksi myöhemmin tai toisen lisää.

Kauppa olisi onnistunut 2004 mallin Mazda 6, linkki: MAZDA 6 2.0TD Sport Wagon Elegance 5-ov A86 
Kun Relluani ensimmäisen kerran huollettiin se oli meillä käyttö autona ja tuli ajettua pari sataa kilsaa. Muuten kiva, vääntää hyvin ja kulutus pieni, mutta SE ÄÄNI, ei koneesta vaan renkaista ym.
Ei onnistunut, meidän puolesta, se kauppa.

Kaupan purku ei tullut kysymykseenkään, ja vaihdossa siihen heidän myymästä autosta tarjottiin 4000, sisältäen uudet kesärenkaat jotka maksoivat meille himpun yli 500, ja ne olivat edulliset samoista Nokialaisista - mitä muualla pyydetään. Niistä en olisi saanut latiakaan - päin vastoin ilman niitä auton arvo olisi ollut sen "500" huonompi!
Ja jos kauppaa oltaisiin kyetty tekemään niin rahoitus, sen korko ja kulut EIVÄT OLISI OLLEET ENÄÄ SAMAT!

Lähdettiin sitten viemään asioita eteenpäin, myyjän ehdotuksesta, ongelmaa selvittämään ja katsomaan mitä voidaan tehdä.
Ensin firmaan joka "korjasi" auton heti oston jälkeen, myyjän laskuun. Heidän oma, ABC ketjun mikä lie pikahuolto ei siihen kyennyt joten mukaan tuli sitten toinen liike ja vika selvisi.
Huohotin putki. Kaasuttimen rakenteen vuoksi huohotinputken kaasutin pään alle, "kuppiin" kerääntyy kosteutta ja vettä ja sen kautta tulee tuo outo ääni. Talvella tuo kosteus jäätyy - ja huohotinputki ja sitten saadaankin öljyt pihalle. Rellu ei ole ainoa merkki sen ongelman kanssa - myös folkkarin Golf malleissa on sama vikaa.
Ne autot on suunniteltu alueelle jossa ei ole pakkasta, eli missä vesi EI jäädy.

Ajettiin sitten siihen liikkeeseen koska heidän "hoidon" jälkeen tapahtui kaksi asiaa.
Osto hetkellä seuraavaan huoltoon oli "aikaa" 3000 km - sen "rempan" jälkeen nolla - eli heti huoltoon.
Toinen juttu, sitä pahempi oli tuo takaikkunoiden ongelma.
Laittoivat testerin autoon vaan mitään toimintoa ikkunoiden osalta ei ollut eikä heillä ollut kytkentäkaaviota siihen - eivätkä tiedä mistä sellaisen saisivat.
Eivät tienneet - henkilö joka työn teki että se mitä hän teki voisi aiheuttaa esimerkiksi oikosulun tai vastaavan.

Ajoin sitten Mikkelin Auto-Kilta liikkeeseen joka myy Volvoa ja Rellua. Alkujaan tuon äänen kanssa kävin heillä - asentajalla joka asiaa "tutki" ei ollut harmainta aavistustakaan missä vika voisi olla - vaikka on tyyppi vika. Ehdotti kytkimen painelaakeria!
Näen asian niin että kun vika tiedetään sitä ei kerrota vaan otetaan auto käsittelyyn ja sitten tunti mittari raksuttaa 90€/h.

Tänään kävelin sisälle lasinnostimen kanssa ja jätin sen sinne. Sähkömies testaisi sen onko rikki vai onko toimiva. Uusi maksaa reilut 500.
Halusin tietää missä se vika EI OLE - ja itse lasin nostin oli ensimmäinen kohde.

Kun oltiin matkalla kotiin - ollessani Expertin pihassa soi puhelin. Nostimessa ei ole vikaa, se toimii hienosti.
Siis sen ikkunan nostimen moottori toimii hyvin, - en kysynyt entä se pirun ikävästi käyttäytyvä musta laatikko?
Helpotus kuitenkin. Se testi maksoi kuitenkin minulle €25.

Olisiko kytkinvika, kuskin ovessa? Mutta jos siinä on vikaa niin miksi sama vika on sitten takaoven kytkimessä? Sain tietää että heillä myytiin viimeksi - tilauksesta - vastaava kytkin vuonna 2007 - joten tyyppiviasta ei ole kyse.

Jossain on vikaa, mutta missä - ja miksi?
Se selviää perjantaina kun vien auton Volvolle - eli Rellulle. Toivon, toivon todella että se syy ainakin selviää ensimmäisen tunnin aikana - tunti veloitus kun on tuo €90.
Sillä saisin jo uuden olohuoneen listat tai paljon kaakelia, tai kosteussuojamassan tai --- kaikkea mitä tarvitaan ja rahat rajoitetusti . Kaksi pientä eläkettä (minulla sairaseläke ennen aikojaan) enkä ole omassa puupajassani tehnyt mitään myytävää.

PS. Joten, Mikkelissä alkoi lopulta minun verisuonet pullistelemaan ja jyskyttelemään päänupin ohimolohkoissa kivuaalisesti (?).
Onneksi tuo isompi päänupin ratas ei jysähtänyt otsalohkoon kiinni. Lohrua siinäkin :-)





2 kommenttia:

  1. Monta vikaa, mutta löytyi monta missä ei ole vikaa.
    Lohdullista ehtoota ja tarmokasta huomista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä asenne tuo - onneksi oli ehjääkin, ja toimivaa XD

      Poista