tiistai 29. huhtikuuta 2014

Korjausta ja hitsausta

Kaikkea sitä yhdelle päivälle sattuu...

Menin aamulla terveyskeskukseen, 08.10 saadakseni piikin - ja miten olikaan? Aika oli 09.10.
Ei kun kahville - aikaa oli ja huoltamon "kahvilla aika" alkoi loppumaan kun ukkojen, ja omistajan kanssa höpötin. Ehdin juuri ja juuri käydä "Suur-Savon" S-Kaupassa ja sitten lekuriin. Aikaa jäi sen noin 2 minuuttia.

Olkapäätä tutkittiin, lääkärini Marjo sanoi ei hyvä kun kättäni pyöritteli, pahemman laatuinen tulehdus (sanoi lääketieteellisen nimen sille) - ja piikki pitkävaikutteisena apuvoimilla sanoi, se oli puudutusaineella. Ne kaksi yhdessä - vaikutus leviää laajemmalle alueelle.

Puudutusaine vaikutti aikansa - osa kivusta on palautunut ja nyt odotellaan kortisonin vaikutuksen tehoa.

Kyseli kuulumisia terveydestäni - seuraava vuositarkastus elokuussa. Sanoin että ihan mukiin menevä - kuten on.
Juteltiin sitten niitä ja näitä ja kertoi itse harrastavansa myös puutöitä. Annoin hänelle vinkin omille sivuilleni ja kysyä saa - ilman korvausta.

Se siitä korjaamisesta

Sitten hitsausta
Se on yleensä sitä kun kaksi eri kohdetta yhdistetään toisiinsa, yleensä metallia - myös muovia voi hitsata yhteen ym.

Tänään alkoi aurinko paistamaan ja kun tulin puupajastani - kevyttä työtä - koin auringon ihanan lämmön eikä tuulta ollut.
Kun tulin sisälle sanoin eukolle että nyt matka jatkuu terassille - jonne mentiin. Eilen eukko öljysi koko lattian, sen 4-3 m eli sen 12 neliötä. Pieni mutta sopii meille. Siitä muuten video.

Sitä tulikin oltua siellä tunnin verran - kunnes alkoi Kauniit ja Rohkeat - ja siellä hitsaantui mieltymys uudistettuun terassiin ja aivoriihi toimintaa syntyi sen jatkojalostamiseen. Ei sentään perkolaksi asti. Se tulee Grillin eteen, tai sen viereen itse asiassa.

Mutta siinä tilanteessa kaikki mitä olin tehnyt hitsaantui jotenkin mukavasti yhteen tulevaa kesään ja miksi ei myös talveen - kun se lopulta valmistuu .... ja miten? Se selviää sitten kun se valmistuu :)

Samalla saimme eukon kanssa "hitsattua" yhteen yhtä jos toista muutakin tulevan kevään ja alku kesän asioita.
Ja ennen sitä, päivä kahvien aikaan sain maistaa miten hyvin vesi, sitruuna, rusina ja hiiva, (oliko muita juttuja) hitsaantui mahtavasti yhteen tuottaen SIMA nimisen juoman mahtavilla kuplilla. BINGO!

Muutaman päivän päästä selviää sitten lähtikö olkapään tulehdus - eli teenkö vielä metsätöitä tai sitten saan palkata naapurin siihen hommaan.

Joten - ihan mahtavaa ja hyvää VAPPUA teille kaikille - ja tänä vappuna meillä Grillataan ja syödään ulkona (ei edellisenä) vaikka tulisi mitä taivaalta.
Grillissä joka on pieni mökki pihalla - nk. Kurren Saluuna - on sähköt ja lämmitin.

PS. Ja sitten jotain TDELLISTA hitsaamista. Tuolini kun saan ylös - kovalla työllä se alkaa valumaan alas, alas, ja alas.
Nyt kun saan sen sopivalle korkeudelle ajattelin hitsata sen siihen kiinni. Ei sitten valu enää alas :)

2 kommenttia:

 1. Pikaista toipumista olkapäälle!
  Täällä tulee perinteitä kunnioittaen lumi-räntää Vapun kunniaksi taivaan täydeltä.
  Wallatonta Walpuria teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ollut ärhäkkä tulehdus kun piikki ei heti auttanut ... vielä kipuilee....

   Meillä on vain kylmät kelit - lunta tulee vasta tiistaina ja näköjään oikein kunnolla.
   Ja makoisat valpurin jatkot :)

   Poista