maanantai 21. heinäkuuta 2014

Puutarhatapahtumia

Tämä päivä kului sitten, auringosta huolimatta puutarhassa. Täytyy tehdä mitä täytyy tehdä.

Talon sivustalla, päädyssä on ollut jo jokunen vuosi minikasvihuone kun kaikki eivät mahtuneet, aikoinaan kasvihuoneeseen. Se on ollut aina ns. väärässä paikassa. Tänään se sitten siirtyi puupajan seinustalle jonne jo aamun aurinko, varhaisella osuu. Oli muuten hieman painava kun siirsin koko paketin.
Minikasvihuone
Samalla sain kuusi kappaletta lekaharkkoja käyttööni joita tarvitsen. Siinä se sitten on.

Sitten oli aika leikata nurmikot, siis monikossa. Siihen meni nyt vain sellaiset 1,5 tuntia, ja se tuntuu nyt jaloissa ja muuallakin vaikka käytössä onkin vetävä kone.

Kun se oli tehty päätin trimmata tontin ja tien välillä olevan aidan joka alkoi olemaan liian pitkä ja leveä. Korkeudesta lähti sellaiset metrin verran.
Siivoamista vailla
Samalla kastelin mansikat ym. ja katsottiin kasvihuoneeseen. Tomaattien raakileita tulee mukavasti. Mutta yksi joka on ryhdistäytynyt on tuo "mutkakurkku".
Vuoden ensimmäinen kurkku
Oli todella makea ja raikas, pienet siemenet.
Ainoa mutta toimiva!
Nyt niitä kurkkuja tulee, ihan kiitettävästi ja uusia kukkia tulee.

Ja sitten piti vilkaista viinitarhaan jonka trimmasin eilen kun oksat alkoivat kasvamaan "metrikaupalla" vieden liikaa vettä ja ravintoa turhaan.
Viiniköynnökset


Eukko poikkesi sitten metsänlaidalla ja alla tuliaisia sieltä. Olivat vain kuivumaan päin, liian vähän kosteutta.
Mukavan näköistä aluskasvustoa
Ja sitten korissa


8 kommenttia:

 1. Kohta notkuvat kellarinhyllyt puutarhanantimista.
  Radiossa tänään Kurre Juvalta kyseli syöksyvirtauksista ja magneettisuuden ennustamisesta. Olitko sinä vai joku toinen Kurre?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta. Minä se olin kun nuo asiat herättävät itsessäni intohimoja. Perinteinen meteorologia kun ei hyväksy eikä siten huomioi nk. magneettisuuden osallisuutta / vaikutusta ilmastoon. He sentään tunnustavat suihkuvirtausten olemassaolon ja vaikutuksen, vaikka vähättelevätkin sitä.

   Poista
  2. Voimakkaat auringonpurkaukset/aurinkopilkut juu-u revontulia, mutta häiritsevät myös "radioliikennettä" ja niistä huomautetaan "varoitetaan" taivaanvahdissa ja ursan sivuilla. Tietoa niistä ei oikeastaan tule säätiedotteissa.

   Poista
 2. Hei Tarina! Kiitos vinkistä - ja anteeksi ja toivon todella etten pahoita mieltäsi.
  Minulle tuo URSA on hyvä kuvamaan mitä todella tapahtuu fyysisesti taivaan rannoillamme. Siinä he ovat ihan hyviä ja luotetavia.

  Muutoin he ovat koko universumistamme ja sen ilmiöistä metsässä jossa ei paista aurinko eikä loista kuu.

  VastaaPoista
 3. PS Mitä nk. säätietoihin tulee aurinko on heille vain "hellettä" joka on hyvä asia jota kaikki haluavat kuunnella.
  Muuta tuosta auringosta eivät tiedä - koska sitä ei ole heille opetettu. Mutta elämä opettaa - aivan muuta mitä heidän saama koulutus.

  Pekka Pouta sanoi tänään että pieni harmiton kesätaivaan kumpupilvi voi muuttua "puolessa tunnissa" salamoivaksi ukkospilveksi!
  Sitä ei heidän - meteorologien koulutuksessa opeteta.

  Pekka Pouta on ollut riittävästi ulkona kimppa veneellään vuosien varrella että näkee ns. Metsän puilta. Sitä mitä näkee ja voi ennustaa ei tietokone ruuduilta nähdä.

  VastaaPoista
 4. En pahastu. Tieto on vaan noukittava sieltä sun täältä.
  Isovanhempani syntyivät 1908 ja 1912 he katselivat taivasta ja kuulostelivat lintuja/eläimiä ja tekivä sääennusteita. Silloin kissat ja koirat kuleksivat vapaina kaupungissa. Jotain on jäänyt luonnon havaitsemisesta mieleen, mutta tollona teininä en kirjoittanut vinkkejä ylös. Sen muistan, jotta kun yks'kaks' somana suvipäivänä luonto ( esim. linnunlaulu) hiljenee ja Peni koira menee talon alle niin on kiire sisätiloihin.
  Kuunkehrä = n 3 vrk niin säätila muuttuu.
  Olen aina kokenut suurta viehtymystä ukkosiin, luonnon suureen spektaakkeliin.
  Mummuni toteamuksia oli: salama tuon kakaran tappaa ja toinen suohon se uppoaa ja kuolee.
  Nykyään kaikki pitää olla tieteellisesti selitetty eli säätiedotteet ovat fysiikkaa ja matematiikkaa eikä mikä ei kuulu joukkoon alkio-oppia XD.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläimet vaistoavat kuten muutkin luonnon aidot yksilöt mitä ympärillä tapahtuu, on tapahtumassa.
   Siihen on olemassa varsin yksinkertainen selitys - jota tulen tuomaan myöhemmin esille, sarja kirjoituksia toisella palvelimella, portaalissa.

   Kun tulee ukkonen ym. vaikka lumimyrsky talvella menen ulos seuraamaan sinä näytelmää ja nautin siitä suunnattomasti.

   Ja tiedettä on vaikka mitä, ja se nk. hyväksytty tiede on se joka on monen harmin ja onnettomuuden syy - jota tulen tuomaan esille, sen ristiriitaisuudet tavalla jonka tiedettä ymmärtämätön ymmärtää muutamilla esimerkeillä, jonka ymmärtävät ja hyväksyvät.

   Ja hyvää kesän jatkoa sinulle. Ei hyvää täällä, ulkotöille nimittäin tällaiselle ukolle nämä 30 asteen lämmöt varjossa ja auringossa 40 astetta ei ole mikään hyvä juttu.

   Poista