maanantai 29. huhtikuuta 2013

Lumet katosivat, vaan ei routa

Piha-alueet tulivat lopultakin lumen alta esiin ja pihojen siivous alkoi.

Hieman raivausta moottorisahalla ja kassaralla
Päätin ennen saunaa ottaa hien esiin ja raivasin hieman puutarhan reunaa turhista puista, kuusia, pajuja, joitakin koivuja.
Sahaus meni hyvin mutta sitten niiden karsiminen alkoi jo ottaa voimille. Rungot menevät talvella uuniin.
Sitten on oksien siirto vähemmän näkyvälle paikalle.

Samaa työtä on edessä myös muualla metsissämme, eli eri alueilla. Sitä varten pitää lainata naapurin raivaussahaa. Siitä tuleekin melkoinen urakka.

Marjapensaat tuli leikattua - rajulla kädellä. Reikä uudelle omenapuulle myös tuli kaivetuksi eikä routa tullut vastaan.
Se tuli eteen vasta kun ryhdyin kääntämään kasvatuspenkkejä ja multakasaa. Joten ne työt antavat vielä odottaa itseään kunnes tuo routa sulaa.
Lehmänpaska läjä ei myöskään ollut täysin sula, sekin oli vielä sisältä jäässä.

Eukko on putsaillut pihapiiriä ja alkaa jo näyttämään uuden kasvuston alkuja - ja eukko yrittää muistaa mitä missäkin on ollut ja mitä piti siirtää toiseen paikkaan - kunhan juuret saa esiin - eli routa katoaa.

Kun katsoo huomista säätä, ja vapun säätä päätimme siirtää grillikauden avajaisia tuonnemmaksi. Mitä sitä vapaaehtoisesti itseään kiusaa kylmässä? Toisaalta, on minulla grillissä lämmitin, sellainen infrapuna juttu. Se muuten grillaa hyvin itikoita - toki niitä ei vielä ole.

Joten hyvää vappua vain kaikille :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti