tiistai 17. maaliskuuta 2015

Perintöverokateus


Vuosien saatossa on syntynyt yritys jolla on yhteiskunnallisesti merkittävä asema työllistäjänä ja verotulojen kanavoijana. Palkkaa saavat myös nk. omistajat jotka eivät ole vapautettu veroista. Myös yritys maksaa lain mukaan veroja.

Tullaan vaiheeseen jolloin syntyy nk. sukupolven vaihdos jossa perinnön kautta omaisuutta siirtyy nuoremmille jotka jatkaisivat yrityksen olemassa oloa. Kaikki hyvin?

Ei todellakaan. Niin työntekijöissä kuten asiaan kuulumattomilla tahoilla syntyy kateutta ja pahaa mieltä moisen ilmaisen omaisuuden siirrosta vastikkeetta. Nyt puhutaan sosialisoinnista, siitä pitää maksaa kunnon verot!

Tässä perilliset pakotetaan ostamaan itselleen perheeseen, sukuun kuuluvaa omaisuutta, ja myyjänä onkin valtio.
Mistä he saavat rahat osuutensa lunastamiseen? Heidän saamat tulot eivät alkuunkaan riitä vaikka olisivat miten säästäneet eivätkä kuuna päivänä kykene edes pidemmällä aika välillä tienaamaan sellaisia rahoja.

Pienen yrityksessä yhteydessä lunastus on pienempi mutta merkittävä, suuren yrityksen yhteydessä puhutaan aivan toisista summista.

Vaihtoehdot? 1). Omistajat ja tulevat omistajat muuttavat pois maasta ja aikanaan sukupolvenvaihdossa yritys voi jatkaa toimintaansa Suomessa kuten tähänkin asti. 2). Myydään pääomasijoittajille ja muutaman vuoden kuluttua tuotanto siirretään sinne missä se on halpaa kuten on tehty muiden vastaavien tehtaittemme kanssa.

Nk. lompakolla äänestäjät, Fazer boikottiin jne. kommentoijat eivät ymmärrä mitään.
Siinä menee työpaikkoja, siinä menee suuret verorahat valtiolle ja kunnille ja vastaavia tuotteita tuodaan sitten Suomeen kun pitäisi olla viedään Suomesta. Se nk. vaihtotase. Samalla huudellaan lisää työpaikkoja!

Suomen valtio on myynyt vuosien varrella valtava määrä omaisuuttaan ulkomaalaisille eikä voitto rahaa tule kassaan.
Teollisuus on keskittynyt "ydinliiketoimintaan" ja myynyt kannattavaa toimintaansa ulkomaille jolloin yrityksen tulos jää pois verotuloista.

Yksi syy valtion kassan pienuuteen on se että ollaan hävitetty ja hävitetään verotuloja.
Ja tämä nk. kaiken pelastava SOTE jatkaa linjassa rahat pois Suomesta eikä veroja makseta.
On mahdoton yhtälö että pienituloiset palkansaajat maksaisivat Suomen valtion ja kuntien menot ja vastuut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti