maanantai 13. huhtikuuta 2015

Haiseva, kaasutteleva iMac?

Apple, iMac "Late 2013", ostettu keväällä 2014 ”haisee ilman hajua”.

Sain flunssan ja henkitorven tulehtumisen jonka seurauksena parfyymit (naapurin partavesi) ja pajan kemikaalit saavat yskimään. Kurkkua alkaa kutittamaan.

Mökötyskoppini, huoneeni on laajennus vanhaan hirsirakennukseen ja olin jo siinä uskossa että jotain on vialla, mahdollinen home joka saa aikaiseksi kutinaa kurkkuun.

Pitempi asia lyhyeksi. Useampien testien kautta. Kun iMac 21.5 on päällä kurkussa alkaa kutiamaan ja yskittämään.
Kun suljen sen ei mitään sellaista. Eilen viimeksi käytin uudelleen em. tietsikan edessä vanhaa MacBook Pro 17 eikä mitään ongelmaa.
Kun käynnistin tuon uuden mäkin ongelmat alkoivat noin vartin kuluttua.

Loppupäätelmä. Koneen sisällä ”käryää” jotain ja se haju / höyryt tulevat tuulettimen avulla ulos em. seurauksella.

Soitin eräälle tunnetulle valtakunnalliselle Apple huoltoon. Suositteli, että jos niin on niin hankkisin uuden tietokoneen. Ja toki, he voivat tutkia koneeni.

Soitin Apple Careen jossa ei oltu kuultu koskaan mistään hajuongelmista - vaikka netti on täynnä esimerkkejä. Toki ne hajut ovat tunnistettavissa ja muissa malleissa. Itselläni on iki vanha Applen läppäri, lempinimeltään ”haisuli”.

Jäin miettimään mikä siellä haisee ja millainen vaikutus sillä loppujen lopuksi on ihmisen elimistölle ja keuhkoille?

Itse nyt yliherkkänä koen sen, en sentään haista sitä. Entä muut ihmiset? Miten on terveydelle vaarallisten laitteiden myynti? Nyt ns. hajuton ja mauton myrkky joka leviää ympäristöön?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti