maanantai 24. lokakuuta 2016

Maailman loppua tekee

Että ei ole 4-5 miljoonaan vuoteen ollut peepeeämmät niin koholla kuin nyt on, uutisoidaan eri lähteiden kautta kuten Hesarinkin sivuilla.

Minua sitten hieman hämmentää tämä CO2 hössötys ja tuo 400ppm rajapyykin ylitys. Se nimittäin tapahtui yhdessä paikassa - Mauna Loa Observatory Hawailla, noin 3400 metrin korkeudessa.
Mauna Loa Observatory

Entä sitten? Ollaksemme lähempänä totuutta eikö noita samoja arvoja pitäisi löytyä muualtakin kuin vain yhdestä paikasta jonka ympärillä on jatkuvasti tulivuorten aktiviteetteja, siis purkauksia, josta myös pääsee ilmaan noita CO2 kaasuja. Ja että usein ilmavirrat kiertävät Hawajin ympärillä, spiraalimaisesti. Eli siellä syntyvät saasteet eivät pääse sekoittumaan laajemmin ympäristöön.

Tuo mittausasema ei ole varsinainen Observatorio, vaan mittaus asema joka on entisen tulivuoren sisällä! Siis sen huipulla.
Varsinainen Observatorio on noin 60 km. päässä.
Tulivuori
Jenkkien NOAA esittää mielenkiintoisen kuvaajan sivullaan. Se etenee ylös päin suoraviivaisesti eikä ole vuosien saatossa heilunut mitenkään - suoraa viivaa ja jatkuu eikä merkkiäkään mistään taantumasta. Toisista lähteistä tuodaan esille että CO2 päästöt ovat itse asiassa viime vuosina vähentyneet! Niistä arvoista ei Mauna Loa ole kuullutkaan.

Minulle tuo on niin epäuskottava esitys kuin vain voi olla - enkä ole siinä yksin. NOAA:n uskottavuus on muuten kadonnut jo aikoja sitten.

Suomen Tilastokeskuksen mukaan meillä CO2 päästöt ovat olleet menossa alaspäin, hyvää tahtia ja niin varmaan muuallakin.

Ja nyt menen ottamaan kupillisen teetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti