keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Jo myrkyn lykkäsi :o(

Niin, jo myrkyn lykkäsi, tuo sää nimittäin.
Lisää pressuja tontille
Alkuun säätiedot lupaili jotain josta johtuen rakensin nopeasti aamulla suojan lumelle ja tuulelle sekä mahdollisuuden pitää muurattava sokkeli joten kuten lämpimänä, lisäpeitteillä kyseisen teltan sisällä.
Sain heti aamusta puuttuvat jutut, etenkin laastin jota ilman ei muurailla.

Sitten viimeistelin ensimmäisen muurattavan seinän oikean linjan ja varustauduin jo muurauksen aloittamiseen kun päätin vielä katsoa tulevat säätiedot.

Katsoin käppyröitä ja katsoin uudelleen, epäuskoisena siihen mitä näin. Kaikki oli kuten piti, mutta lukemat olivat ihan hassut. Perjantai yö, odotettavaa vaikka kovaa, miinus 6 astetta, mutta sitten Lauantai yö oli ihan toisesta maailmasta, miinus 12!

Se muurauksen aloitus jäi siihen :o(
Seuraava viikko lupailee koko viikolle nolla kelejä, yöt jopa plussan puolelle - joten muurauksen aloitus siirtyy Sunnuntaille tai Maanantaille.
Ei tämä nyt mene alkuunkaan sen mukaan mitä olen kaavaillut.

Ensin kaiken maailman byrokratiaa joka myöhästytti koko homman kolmella viikolla, sitten tavaratoimituksen viivästyminen ja tässä vielä tämä sää juttu. Muuta rakennushommaa se ei haittaisi, mutta muuraus on sitten ihan oma juttunsa.

Niin ja sen sokkelin uusiminen, siihen voi lisätä muutaman viikon. Sen kaivaminen, täyttö, anturan muotti ja valu - niitä en suunnitellut - en edes huomioinut moista riesaa alkuunkaan. Budjettiin se teki samalla melkoisen loven.

3 kommenttia:

  1. Elämä on yllätyksiä täynnä.
    Pikku-ukon kanssa sotta juttuja askarrellessa sipasen pikaisen sujoaessun roskapussista. Pöh, ei sitä pojan nassia sinne pussiin vaan humpsauteta vaan sipasen roskapussinpohojaan pääaukon ja sivuille aukot käsille.
    Jos sattuu olemaan kaupan muovikassi niin siitä sitten pohja pois, tuota plaatua harvemmin meille rantautuu, kun ekokassit ovat niin kätsyjä.
    Pika suojus, jottei niitä syttyjä sinne kenkään pääse ainakaan kovin helpolla niin sipasepas roskapussista pohoja pois ja tälläät ylhäältä sekä alhaalta kumilenkillä tahi jeesusteipillä kiinni nilkkaan ja polven alle.
    Jos kangasta löytyy sieltä alakerrasta niin voithan ommella sellaiset kestolahkeet.
    Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
  2. Mullakin on niitä sottajuttuja aika usein ja niistäkin selviää kaupan muovipussilla - saan esimerkiksi maalipensselit ja ym sinne suojaan muutamaksi päiväksi. Ei tartte pestä:o)

    Kestolahkeet?
    Siinä oli todella "ajatusta"!
    Pärkule! (Sama kuin perkule - kevennetty versio ruosalaisesta [Porvoo] kirosanasta uskovien suuhun sopivaksi)!

    KIITOS Tarina! IHAN M A H O T T O M A N hyvä ehdotus!
    Nyt ei menen "purut puntteihin"!

    VastaaPoista
  3. Hauskoja askarteluhetkiä!
    Olen saanut liikanimen ongelmien ratkaisija ilman kirstallipalloa.
    Mitenkähän tämän tähän sanailisin ...
    noh, tasan jus kuin se on taitaa olla viisas rykäsy...
    miten naisen ja blondin aivot voivat käydä noin käytännöllisesti ovat oikeat haalarimiehet sanoneet ongelman ratkaisua pohtiessamme. Nöyränä olen ollut aina kiitollinen, jotta näkemykseni on otettu huomioon.
    juu-u tunnustan, jotta rakastan ongelmien ratkaisemisia.

    VastaaPoista