keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Nyt se sitten alkoi, puu hommat

Niin, nyt se sitten alkoi, ne puuhommat eli itse mökin rakentaminen.
Ensimmäiset alapohjan palkit
Tämä piti tapahtua jo noin 2 kuukautta sitten!
Ja jos ollaan ihan tarkkoja niin vasta ensi kesänä, tämä kuvan kohde siis. Se oli meidän entinen TV-Olohuone, josta nyt tulee sauna, suihku, kodinhoitohuone ja tekninen tila. Mutta kun se osoittautui ihan kelvottomaksi rakenteeltaan ja sitten se sokkeli juttu vielä niin pois se purettiin.

Ollaan oltu säiden armoilla. Edessä oleva sokkeli ehti jo kuivumaan mutta vanhan osan seinän viereinen apusokkelin päälle muurattu kerros ei meinannut lähteä kuivumaan joten piti vain odotella.
Olisin tänään voinut vallan hyvin naulata alapalkit kiinni kehäpalkkiin ja "sokkeliin", mutta en sitten viitsinyt ryhtyä siirtämään kompuraa ulos naulaimelle. Se on sitten huomisen hommia kun ollaan ihan kunnolla plussan puolella - tänään on ollut pakkasta - yöllä miltei 8 miinusta.

Viikon lopuksi pitäisi olla seinät ja katto valmiina. Ja samalla mahdollisuus päästä vaivattomasti yläkertaan.
Kun seinät ja katto ovat valmiina alkaa lattian eristäminen ja pinnan asentaminen. Heti alkuun siirrän tietenkin vesivaraajan ja vesipumpun sinne varattuun tilaan verannalta, vai onko se nyt sitten kuisti.

Pressuja kerrakseen
Talon seinien pressut nostettuna ylös kuin esirippu. Kyseessä oli apusokkelin muurauksen jälkeen tekemäni yläraudoituksen peittäminen, laastilla.
Edessä oleva hökötys on 2x4 männystä joita en halua pätkiä, 3 metrisiä. Kun alan ensi viikolla muuraamaan päädyn sokkelia nostan sen päälle kevytpeitteen kun luvassa on vesisadetta. Ensi viikon sääennuste kun on kuin "lotto voitto" ;o)

Työn valvoja päätti pysähtyä hetkeksi kameran eteen
Päätin etten nyt asenna salaojaa joten täytin anturan vieressä olevan montun maalla jonka olin aikaisemmin kaivanut pois. Nostin sen anturan yläpintaan  ja siitä viistäen ylös. 
Kevään sulamisvesille teen vielä oman "rännin". Mikäli sää on suosiollinen voin vielä kaivaa sen auki ja asentaa sen salaojan - katsotaan miten ehdin. Siihen tarvitsen kauhan joka on korkeintaan 60 cm, OK, hätätapauksessa 80 cm kauhalla ja sellainen löytyy. Salaojasoraa on valmiina kauhottavaksi.
Sen salaojan päälle tulee sitten vielä se routaeriste, sokkelista ulos, patolevy jne. Ja harkon pinnan rappaus. Koko homma on sellainen että se on tehtävä "omana" osana ja siihen ei nyt vain ollut mahdollisuutta.


1 kommentti:

  1. Lyca till, jotta tuumaukset menevät justiisa kohilleen.
    Hyvinkäällä on ollut kesäkelit yölläkin.
    Pilven lonkoja purjehtii, joten eipä taida ensi yökään pahasti pakkasille päästä.
    Ripeästi olet siellä rakentanut kisasilla sään.
    Hyv' yötä!

    VastaaPoista