tiistai 12. heinäkuuta 2016

Kepulainen kepponen vuodelta 1998

Kepulainen kepponen
Kirjoitettu 7.10.98

Taustaa: 
Silloinen Kepun vaalimainos kirvoitti minut kirjoittamaan, oli se vain niin idioottimainen ja imelä, melkein kuin Vartiotorni porukan mainostoimistosta.

Niin että Kepulainen kepponen, siltä tuo Kepun touhu tuntuu olevan. En sano olevani poliittinen, kunhan seuraan sivusta ja mieleen tulee aina yhtä sun toista. Niin nyt Kepustakin ja heidän viimeaikaisista touhuista. Jos joku sopii Januksen naamarin taakse, niin se on kepulaisen puolueen johto, joka tuntuu olevan kuin sudet lammaslauman johdossa ja lauma luulee ja uskoo johtajien olevan lampaita. Toisaalta tilanne on kuin itse piru olisi nimitetty kirkon kappalaiseksi tai vallan piispaksi.

Heidän vaalijulisteensa, Oikeus onneen, -ja ajattelin poiketa heidän sivulla ottamassa kuvan siitä komeasta Afroditestä ja miten kävi?
En ole elämässäni surkeampaa tekelettä nähnyt!!! Olisivat laittaneet edes muutaman markan siitä neljän millin vaalibudjetista jollekin opiskelijapojalle tai tytölle, niin johan olisi syntynyt sivu jota ei tarvitse kauhistella!
Toisaalta tuo sivu - www.keskusta.fi - kuvastaa mitä erinomaisella tavalla puoluetta ja sen sisältöä. Että on netti sivu, se on sitä suuruutta, se mitä se sivu on, on paskaa. Puheet työreformista ja "Oikeus Onneen" sekä perhearvoista on sitä asia suuruutta, niin kuin nettisivu on imagona, niin noiden fraasien sisältä löytyy tietenkin, paskaa.

En ole välittänyt tutustua Kepun työreformiin, minulle on riittänyt asioiden pinnallinen seuranta, riittää kun olen kuullut ja lukenut AY liikkeen, jopa dramaattiset reaktiot. Toisaalta oli enkä hyvä hieman tönäistä tuota talviunille siirtynyttä karhua, olisi ehkä hyvä aika herätä, etenkin kun uusi "kevät" on koittamassa niin EU:n ja uuden vuosituhannen valjetessa.

Asiasta on joka tapauksessa jäänyt sellainen maku suuhun, joka maistuu amerikkalaiselta hypokraattiselta uskonnollisen oikeiston touhuilta, oikeastaan kaikilta osin, kuten nyt vaalijulisteiden sisältö tuo esille. Siihen saattaa olla syynä käytetyn mainostoimiston Amerikan vaikutus, kuten oli edellisissä vaaleissa, jenkkivetoinen, jossa lehmäpaimen ja County style ei oikein toiminut.
Nyt on vain sillä tavalla, vaikka suomalaiset ovatkin lääpällään kuolaamassa amerikkalaisuuden edessä, kuten Coca-Colan ja McDonaldsin suurkuluttajina, farkkujen ja urheilutarvikkeiden käyttäjinä sekä viihteen palvojina, etenkin Kauniiden ja Rohkeiden seuraajina, niin suomalaiset ovat suomalaisia.

En voi olla näkemättä ja kysymättä, ovatko Kepun johto niin saatanan sinisilmäisiä luulottelijoita Yhdysvaltojen suhteen kuin ovat, vai onko niin, että Kepun johto onkin Yhdysvaltojen talutusnuorassa?
Tupeepää on ainakin olemukseltaan ja arvoiltaan sellainen, joka suorastaan rakastaa amerikkalaista orvillemäisyyttä ja "perhearvoja", joten en ihmettelisi ollenkaan jos hän ja muut vastaavat olisivat myyneet sielunsa tuolle pirulle.
Kun Keskusta valitsi vaalimainokseen nuoren ja jopa komean naisen herättämään ihanteita sloganilla "Oikeus Onneen", kysynkin mistä pirusta tässä on kyse, paitsi saamarinmoisesta sumutuksesta oikeaan perus amerikkalaiseen tapaan!
Asiaa ei vähennä ollenkaan teesi perheen perusarvoista, joka jos mikä on amerikkalaisen poliittisen sekä uskonnollisen oikeiston virtauksen parhaimpia lyömäaseita joka todella tepsii.
Kaikki nuo elementit ovat harhautusta pois todellisista arvoista ja asioista, joista EU jäsenyys, EMU ja tuleva suomen puheenjohtajuus kausi ovat päällimmäisimpänä, puhumattakaan tulevasta Liittovaltio keskustelusta, ja monista muista asioista puhumattakaan. (Tarkennus: EMU=EURO)

Kepun vaalilupaukset muutoksesta lasten ja perheiden asemaan parempaan suuntaan voidaan pitää miltei kuvottavana lähestymisenä ja kansalaisten älyllisenä aliarviointina. Asiasta puuttuu enää uskonnon ja sen arvojen nostaminen esille. He sanovat, -jos saavat hallitusvastuun ja pääministerin hatun, ryhtyvänsä kantamaan vastuuta kotien ja perheiden ongelmista.
Nyt alkavan vuoden aluksi kukin autonomistaja saa tuntea tuota vastuuta, kun postiluukusta tipahtaa Ahon edellisen hallituksen hedelmiä, autovero, vai oliko se nyt käyttömaksu. Monelle perheelle joka elää sosiaaliturvan puitteissa kokee tuon halvimmillaan olevan viisisatasen melkoisena menona.

Ahon ja "Kiäriäisen" palkasta se olisi kuin viistonnisen, tai kymppitonnin irrottaminen pois kuukauden kassasta ja silti heille jäisi enemmän käyttövaraa kuin lukuisille perheille nyt tulee jäämään. Huippuna, oikeana klimaksina on perustaa uusi ministeriö ja virka, jonka vastuulle nuo perheasiat kuuluisivat!
Eikö olisi kansantalouden kannalta perusteltavaa perustaa vaikkapa sosiaali- ja terveysministeriöön aluksi vaikkapa asioihin perehtynyt erillinen osasto. Uuden ministeriön perustaminen ja ylläpito kun ei ole niitä halvimpia vaihtoehtoja.
Jos Kepu kantaa huolta lasten ja perheiden asemasta, niin ne rahat voitaisiin kanavoida suoraan parempaan käyttöön, kuin ministeriön perustamiseen ja ylläpitoon.

Monet Ahon ja muiden kepulaisten kommentit tuovat mieleeni muistoja menneisyydestä, jolloin samoja fraaseja käyttivät Kommunistit ja Taistolaiset. Mitä työreformiin tulee, Ahon kommentteja lukiessa ja kuullessani tulee eittämättä mieleen Linkola ja hänen ajatuksensa, asiasisältö on hieman eri, mutta perusajatus ja tarkoitus on sama.
Työreformi ei ole ottanut oikein tuulta alleen edes oman väen joukossa, jossa sen sulattelussa on ollut ongelmia. Kyllä varmaankin, kun susi tarjoaa lampaille lammaspaistia ja sanoo sen olevan kasvispihvi.

Kepun pääjulisteessa puserotta hymyilevä miltei seksikäs nuori nainen on vedetty houkutuslinnuksi fraasilla "Oikeus onneen". Tarkoittaako tämä sitä, että tuo nainen on tarjolla onnen tuojaksi? Taatusti löytyy niitä jotka eivät anna ainoastaan ääntään vaaleissa, vaan housutkin jaloista saadakseen tuon onnen itselleen, edes hetkeksi.
Heidän vaalimainoksien lyhyt tietoisku, "Katkeaako Suomi?" ja "Vaikuta äänelläsi" ovat erinomaisia huudahduksia. Jos kepu pääsee ruoriin, niin kyllä Suomi katkeaa ja se onnistuu äänillä.
"Oikeus Onneen" on kyllä tarkoitettu enemmänkin Kepun puoluejohdolle, jolle se onni kuuluu, tai ainakin katsovat niin olevan tulevan vaalivoiton myötä. Edellisen porvarihallituksen jälkeen, myös Ahon lauman toilauksien jälkeen maamme ajautui teho-osastolle, kun tohtorit näkivät potilaan tilan suorastaan fataaliksi.
Porvarien mukaan kyseessä oli pieni työtapaturma, josta tuli hieman mustelmia ja vaatteet pölyyntyivät, että kyllä se siitä kun pesastaan vaatteet ja haudutetaan mustelmat.

Olematta poliittinen, ottamatta kantaa puolesta tai vastaan jostakin ideologisesta syystä, minun on sanottava, vaikka en Lipposesta sen kummemmin pidä, että hän ja kumppanit ovat tehneet olosuhteisiin nähden helvetin hyvän työn lääkitessään Suomen pois teho-osatolta -80-90 luvun taitteen harakiri touhujen seuraamuksesta.
He eivät ole onnistuneet kaikessa mitä lupasivat, mutta verrattaessa historiaan ja siellä tehtyihin vaalilupauksiin, tulos on vertaansa vailla. Viime vuosien keskustelut EU asioissa on ajanut niin Pääministerin kuin muutkin poliitikot kansainväliselle tasolle, jota suomalaisten ei tarvitse hävetä, ei edes niinkin pienessä asiassa kuin Lipposen ja muiden kielitaidossa.
Eri pippaloissa ja vastaavissa nykyiset edustajat voivat ymmärtää ja keskustella miltei kielellä kuin kielellä tarvitsematta tulkkeja, toisaalta, onko niitä savonkielisiä tulkkeja olemassakaan?

Meillä on "Oikeus onneen", se on totta, mutta sitä ei Kepu(laiset) tuo, ei vaikka söisivät rautaromua ja paskantaisivat korkealaatuista terästankoa maailman markkinoille. Mikäli Kepu pääsee hallitusvastuuseen, tai edes hallitukseen, se on sitten menoa eikä nokitusta. Se on sitten sellaista menoa, jossa tupee päisten tupeet saattavat jäädä matkan varrelle, ja paljon muutakin monesta asiasta, kuten tuleva hyvinvointimme, vaikka se onkin kompromissien tulosta.

Mikäli olemme EU ja EMU vastaisia, ja mikäli halumme irrottautua pois alkaneesta prosessista, valinta on silloin Kepu, vaikka se ei niitä vastusta, päin vastoin kuten Väyrysen touhuista ilmenee. Aikaisemmin hänellä oli Tehtaankatu ja Moskova, nyt on Straßburg ja Bryssell.
Jos olemme valmiit hyväksymään nykyisen hallituksen ja eduskunnan saavutukset Euroopan yhdentymis asioissa, vähintä mitä voimme osoittaa sille on sen jatkuvuus, samoissa käsissä ja osaamisessa.
Kun valittavana on vain pahaa, niin on parempi valita se vähemmän paha totaalisen katastrofin sijasta. Nykyinen hallitus ja eduskunta ovat kokanneet melkoisen aterian, jota syödessä ei tule huonoa oloa, päin vastoin. Nyt kutsujen isännäksi on tyrkyllä käki, joka haluaa tuoda esille sen, että kaikki tarjoilla oleva ja tuleva onkin heidän aikaansaannos.

Kepulainen näkemys tulevasta onnesta Kuusamon muikuilla ja hernerokalla, sovinistisilla kuvilla ja feministisillä viserryksillä, kuten puritaanisilla uskonnollisen oikeiston perhearvo fraaseilla on täydellisesti poissa todellisuudesta.
Keskeisimmät asiat, kuten työllisyys, EU ja tuleva liittovaltio keskustelu kuten NATO laajentuminen on pyyhkäisty pois päiväjärjestyksestä kaikkien muiden asioiden ohella.
Asia jonka olettaisi nousevan korkeaksi kepun vaalikampanjassa, ainakin mitä maanviljelijöihin ja karjankasvattajiin sekä maidontuottajiin tulee, olisi EU byrokraattien direktiivi viidakko sekä toimeentulon heikkenimen, jonka seurauksena edessä on enenevässä määrin konkursseja eikä uudella sukupolvella ole mahdollisuuksia ottaa kotitilaansa haltuun. Ellei se mene kesannointiin ja palstoiteta kesämökkiasumuksille, niin se menee vasaran alle.

Mutta minä ymmärrän hyvin kepun kannan, aivan erinomaisesti. Tilanne on niin kerta kaikkiaan toivoton, kuten lääkäri asian sanoisi, "- siitä vain saattohoitoon, potilaalle ei ole mitään tehtävissä, lisätään hieman lääkitystä tuskien lieventämiseksi".
Voidakseen jatkaa puolueena, siihen on löydettävä uudet keinot ja se löytyy urbaanisesta etelästä ja muualtakin, jossa perheet elävät "puutteessa ja ahdingossa". Se on esimerkiksi sitä, kun lasta ei saada Steiner kouluun tai Ranskalaiseen lukioon. Se on sitä kun päivähoitopaikka on puoli kilometeriä liian kaukana, kun joutuu hankkimaan kännykät - ja nekin viimeistä mallia - lapsille ja päivittämään nintendopelit ja tietokoneet uusimpaan versioon. Kyllä elämä on kurjaa, etenkin kun Rukalle pääsee vain kerran pari vuodessa ja etelän matkatkin on jouduttu vähentämään puoleen.

En kiellä ollenkaan sitä todellisuutta, missä kuun vaihde tuo erinomaisia ongelmia lukuisille perheille rahojen loputtua, eikä ole paikkaa mistä lainata ja jos on, ollaan kierteessä jolloin uudella rahalla maksetaan vanhoja velkoja.
Meillä on suuri väestömäärä, jotka elävät kädestä suuhun, eikä aina ole edes sitä. Meillä on niitä työssä käyviä henkilöitä jotka maksavat edellisen porvarihallituksen tuomaa kaaosta, - joka pitkälti syntyi devalvaation myötä - joko velan ottajina tai takaajina, eikä suurestakaan palkasta jää kuin hädin tuskin elämiseen.
Vaateostokset ja muut kohennukset ovat muisto menneestä, eikä tulevaisuudessa ole edes valopilkkua, koska rahat menee pääoman korkojen lyhennyksiin, ei pääoman lyhentämiseen ja näin jatkuu kuolemaan asti.
Ei sen enempää Kepu kuin muutkaan puolueet tee noille ihmisille "Sundqvistit". Jos Kepu yrittää saalistaa edellämainituilla fraaseilla heidän sielua, se on itse pirun hommia, moraalitonta joka antaa kyseisestä puolueeta sen todellisen kuvan, suden joka on pukeutunut lammasten vaateisiin, tai saatanan, joka on pukenut ylleen papin kaavun.
Noiden puutteessa olevien ihmisten äänien kalastaminen unelmakuvilla on sairasta touhua, etenkin kun tiedetään ettei tilanteeseen ole alkeellisintakaan lääkettä ainakaan kepun taholta saatavissa ja he tietävät sen itse.

Kepun uusi profiloituminen (taas kerran) eivät ole "Kepulaisia" arvoja, vaikka Marttaliitto ja uskonto kuuluukin voimakkaasti niihin kepulaisiin arvoihin ja Lestadiolaisuus on lähellä.
Suomi tarvitsee Lipposen ja Liikasen kaltaisia tekijöitä. Valitettavasti sellaiset ihmiset ja persoonat ovat tuiki harvinaisia maamme poliittisella kentällä. Olin ajatellut ladata joitakin ajatuksia muista puolueista, mutta olkoon, vaikkapa seuraavassa kirjoituksessa.

Mikäli haluamme tehdä masokistisen harakirin ja tuhota oman ja lastemme tulevaisuuden, siitä vain äänestämään Kepua, Käki käkien joukossa, shakaali haaskan kimpussa, amerikkalaisen markkinointivalheen palvoja. Se syöttää unelmakuvia puheissa, mutta teot vievät helvetin kurimukseen.
Aamen