sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Turkin vallankumous?

Seurattuani nyt jonkun aikaa eri viestimiä alkaa syntymään käsitys nk. Turkin vallankumous yrityksestä, joka kuivui kokoon ennen kuin edes kunnolla alkoi.

Aloitetaan alla olevan valokuvan kautta.
Keitä nuo sinipaitaiset ovat?
Kuvaan liittyen kysynkin keitä nuo sinipaitaiset ovat? Niitä näkee eri kuvissa eri paikoissa, myös kun CNN:än toimistoa yritettiin kaapata, he estivät sen. Niitä oli ja on kaikkialla ja valmiina, odottamassa niitä "kumouksellisia".
Yllä olevassa kuvassa niitä "kapinallisia" pidätetään ratikassa tai linja-autossa.

Odottamassa? Sellaisen kuvan saa ja sen kautta syntyy käsitys että koko homma oli lavastettu, nykyhallinnon aikaansaama kalabliikki.

Erdoğan on halunnut, on yrittänyt saada itselleen laajemmat oikeudet onnistumatta siinä, nyt hän selviytyi tästä voittajana saaden sen mitä on hinkunut itselleen, valtaa, saada ennen pitkää itsevaltiaan mahdin kuten Hitler aikoinaan Saksassa. Ja keinot sen saamiseksi ovat aika lailla saman kaltaiset.

Hänen otteissa alkaa olemaan myös saman kaavan mukaisia toimia kuten sukulaiskansansa, Georgiasta kotoisin olevalla Stalinilla oli. Recep Tayyip Erdoğan isä on Georgialainen, sieltä Turkkiin muuttanut maalainen.
Alla mitä hän on sanonut ja jonka hän myöhemmin kielsi.
Erdoğan allegedly said in 2003, "I'm a Georgian, my family is a Georgian family which migrated from Batumi to Rize."
However, in a 2014 televised interview on the NTV news network, he said, "You wouldn't believe the things they have said about me. They have said I am Georgian...even with much uglier things, they have called me Armenian, but I am Turkish."

Voiko olla niin että kun hän sai potkut Istanbulin Pormestarin tehtävästä ja 4 kk linnaa hän on kantanut kaunaa siitä lähtien niin tuomareita, sotilaita ja poliiseja kohti, unohtamatta syyttäjiä.

Hän on erottanut aiemmin satoja tuomareita, syyttäjiä sekä poliiseja jotka ovat kehdanneet tutkia hänen ja hänen perheen sekä lähipiirin korruptioita. Kuten sotilaita jotka ovat tukeneet tutkimuksia tai ovat olleet liian "maallistuneita ja vapaamielisiä".

Nyt sai yli 2,5 tuhatta tuomaria potkut, saman verran sotilaita, siis upseereita. 

Palatakseni noihin sinipaitaisiin, Turkin poliiseihin. He ovat nuoria, vantteria, sanoisinko bodareita, suorastaan erikoisjoukkojen jäseniä.
Ja erikoisjoukkoja ovat sanoisin. Käsin valittuja, Erdoganille uskollisuuden vannoneita käsi kassaroita.

Ja niin lienee että senkin sisällä on oma joukkonsa joka katsoo mitä heidän kollegat touhuavat, puhuvat jne. kuten STASI aikoinaan Itäisessä Saksassa.

Ja sitten on niitä jotka haikailevat että saataisiinpa Turkki EU:n jäseneksi kuten meidän Olli Rehn ja moni muukin suomessa.