torstai 18. joulukuuta 2008

Välikommentti tupakkalakiin

Inkvisitio yhteiskunta

Inkvisitio oli yksi seuraus vallassa olleiden tarkoitusperien toteuttamisen tukemiseksi. Se ei syntynyt tyhjästä vaan oli pitkän, vuosia kestäneen jatkumon huipentuma joka lopulta kaatoi, tuhosi itsensä.
Vallassa olevat tietävät kaiken paremmin ja ohjaavat kansaa parhaan näkemyksensä mukaisesti. Niin teki kirkko aikoinaan ja niin tekevät nykyajan poliitikot ja virkamiehet nyt, ja heidän neuvonantajansa - nuo asiantuntijat.
Käytännössä en näe eroa siihen mitä kirkko teki aikoinaan, ja heidän suojeluksessa olleet hallitsijat siihen mitä nykyään tapahtuu nk. demokratian edustajien toimesta.

Uusi esitys tupakkalakiin sisältää paljon enemmän mitä vallassa olevat virkamiehet, lausuntojen antajat ja poliitikot tuovat esiin. Tupakka on vain yksi aihe monien joukossa.
Kun se on saatu runnotuksi läpi, kuten kieltolaki Jenkeissä aikoinaan, ja Suomessa, tuodaan uusia esityksiä kansan parantamiseksi jotta he eläisivät nuhteettomasti - kuten he sen hyväksi näkevät. Lopulta asetetaan asetuksia pienimpiin asioihin ja valvontakamerat, ja monet muut "sirut" pitävät huolen lopusta.
Kaikelle asetetaan normit ja jotka niistä poikkeavat joutuvat "syyniin". Esimerkiksi puhelintiedoista katsotaan miksi soittaa niin paljon tai miksi soitetaan niin vähän. Kumpikin saattaa olla turvallisuus riski. Hyperaktiivinen ja erakko.

On sanomattakin selvää että tässä luodaan perusta rikollisuuden kasvulle, jossa ritarillisuus on kaukana. Se synnyttää aivan uuden liiketoiminnan joka tulee olemaan katteeltaan merkittävä tulolähde. Eri ryhmät hakevat itselleen omat markkina-alueet ja kilpailevat yrittäjät tapetaan. Nuuskaa tuodaan ja muuta konteittain ja mitä sitten jos jokunen kontti jää "haaviin" ? - se on vain sivu kulu jolla ei ole merkitystä.
Poliisit jahtaavat alaikäisiä tupakan ja nuuskan käyttäjiä salakuljettajien ollessa vapaat siitä valvonnasta.

Olen ONNELLINEN siitä että olen jo niin vanha että ennen pitkää vaihdan hiippakuntaa eikä minun tarvitse nähdä ja kokea sitä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olen todella onnellinen iästäni, jossa käyn ehtoo puolta enkä tarvitse kohdata sitä tulevaisuutta joka on edessä.
Voin vielä kessutella hirveän kallista röökiä ja ottaa paukun, viiniä ja kaljaa joutumatta tuomiolle siitä - tai terapiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti