tiistai 2. joulukuuta 2008

Välimerkintä kovaan menoon ja joulua

Kuva: (Klikkaamalla kuvaa saat suurennoksen) Massikka takana- uusi "vanha" monitoimi kone - eli "ROMULUS", yhdistelmä kuormaaja kaivinkoneella.
"Korsu" - väliaikainen suojarakennus piharakennuksen päädyssä, jonka tein kesällä.
Vanha Citkka lumen peitossa ja veneeni keula ja osa veneen takaosaa paketissa.
Takana näkyvään ulkorakennukseen rakennan nyt lämmintä työtilaa.


On ollut haipakkaa
Meno viime aikoina on ollut liian tiivis ja voimia vievää ettei ole tullut kirjoiteltua.

Yllä olevan kuvan jälkeen tuli lisää lunta - aika lailla. Nyt sitä ei ole paljoakaan. Ja se on ihan hyvä juttu.
Ostettuani tuon "Romulukuksen" olen odottanut pääsyä tontille tekemään mitä olen ajatellut. Toistaiseksi olen saanut vasta tulevan perunapelon laajennuksen vapaaksi kannoista ja muista ei toivotuista jutuista eroon.

Kaikkea pientä on tapahtunut sitten viime kirjoittelun; sitten mentyämme eukon kanssa virallisesti avioon, se oli 7.11.2008. Kihloihin mentiin 11.11.2001 ja yhdessä ollaan oltu noin reilut 21 vuotta.
Joten avioliitto ei voinut liian hätäinen. :D

Kuva: Raaka tilanne lattiatasosta ym ja lattialle tehty tukirakenne.
Kuvassa lattia, päätyseinä ja katto.
Taustalla näkyvä pieni "vempain" on Laser kohdennus - mittaus laite.
Kuvasta näkyy että katto on "loppu", se uusitaan täysin tulevana kesänä. Se on vuosien ajan vuotanut ja homehtunut. Lattoin alla on "tuhottomasti" kiviä.

Kaikkea pientä on tuon jälkeen tapahtunut - ja tullut tehtyä. Välillä tietokoneeni oli yli viikon reissussa, noin 300 km suuntaan. Se otti ja hajosi. Meni nk. näytönohjain ja yksi meganen muisti palikka. Tilalle tuli uusi emolevy ja muisti. Kone oli noin 4 kk ikäinen. Paha juttu kun uusi maksaa noin 2400 euroa tai silleen. Onko Mac siirtynyt halpatuotteisiin?

Olen viime aikoina rakentanut itselleni "halpaa työhuonetta"- joka on lämmin; ensin tyhjentänyt nk. puuliiterin puista, ellei yhden kuukauden ajan, niin sitten kahden.
Kun se oli tehty, ja pohja (maa) siivottu mm lahonneista pölkyistä, olen koolannut lattian ja eristänyt sen ja levyttänyt. Tänään sain eilen tekemäni katon koolauksen kiinnitetyksi kulmaraudoilla.
(Valokuvat myöhemmin).

Kuva: Lattia eristettynä - 100 mm styroksia heti 2x4 koolauksen välin. Päälle höyrysulku.
Pinnaksi valitsin 22 mm lastulevyn jonka maalaan erikoismaalilla. Se kokonaisuus kestää sen mitä kyseinen rakennus kestää.
Seinät ja katto tulee kyprokista.

Ajattelin ensin että yksi "L" rauta riittää katon tukiin - vaan ei onnistunut.
Olin ostanut ne raudat "Honkkarista"- eli halpa liikkeestä. Oli pakko laittaa rauta kullekin 2x4 puolelle. Yhdellä raudalla rauta taipui kuin se olisi ollut "paperia". Kun ruuvaan katon kyprokit siihen en halua nähdä sitä että jotoin odottamatonta tapahtuu näkymättömissä ja muokkaa näkyvää.


Kaikkea sattuu

Kun oli ajanut noin 10 km Mikkelistä muisitin että unohdin ostaa yhden Kussun - vaikka oli käynyt Alkossa.
Kun sitten soitin eukolle hän sanoi että miten saatoit sen unohtaa - nyt Matti pettyy pahemman kerran!
Perkele ajattelin - vaan en käänny takaisin. Kun kotiin oli noin 6 km edessä olevasta risteyksestä oli nuoli toiseen suuntaan - juva - olisiko ollut lähemmäs 30 km.
Ei kun sinne ja Juvalle. Olin luvannut Matille pullon.

Heti alkuun totesin että en aja tätä tietä. Se muuttui aivan mahottomaksi - josta ei pitoa löytynyt. Takana oli vielä kärry jossa oli lautaa.
Ajoin eteenpäin, etsien kääntö paikkaa ja sitten tie parani. ja ajoin eteen päin. Noin 5 - 7 km jälkeen asfaltti loppui. OK - entä sitten!
Ja voi - kaikki kirosanat - se muuttui pahemmaksi mitä kuvitella saattaa. Se oli niin tasapaksua jäätä ja vettä satoi. Volvo (460) veti minne tahtoi ja kun tultiin sulaan oli sora yhtäältään kuten lumi sohjo - ja Volvo (Hollantilainen Daf) meni minne halusi. Kun ajoin 50 km/h oli kuin hurjastelisin.

Lopulta tuli asfalttia lukemattomien mutkien ja jyrkkien mäkien jälkeen - jossa aina varoin vastaan tulijaa siten että nopeus oli 30 km/h!
Juvalla tapahtui yhtä jos toista - mm täysin idioottimaiset parkkeeraukset. Se on nokka vastaan tulevalle kaistelle - Akkon eteen auton ovi Alkon oven eteen.
Kun menin sisään oli yksi auto. Kun tulin ulos tilalle oli tullut toinen, samalla tavalla. Kuskin ovesta suoraan sisälle Alkon ulko-oveen.

No - pääsin lopulta kotiin ja soitin Matille - että voi tula hakemaan pullonsa. Lopeetti puhelun saatuaan tiedon.
Ennen kuin arvsin hän oli jo kaartamassa pihaan. Tarjosi rahaa - mutta sanoin että sen oln palkkaa työstä.
Eilen hän auttoi kantamaan sisään 12 kyprok levyä. Jossain vaiheessa hän auttaa noin 3 - 4 levyn kiinnitystä kattoon - ym. Täytyyhän siitä palkka saada.

Matti - joka on lievästi kehitysvammainen, lähemmäs 60 iältään, oli jo kehitellyt tekosyytä äidilleen - joka juuri täytti 87 - ja pirteä kuin pippuri ja välkky kuten Edisonin keksimä valo -
löysi uuden perusteen kossulle - jonka hän pyysi. Se ei ollut nyt tuleva syntymäpäivälahja minulta (sinne on vielä pari-kolme viikkoa aikaa) - vaan palkkaa tekemästään työstä.
Ai että Matti oli iloinen ettei tarvinnut valehdella äidilleen Kossu pullon ilmaantumisesta.


Joulua

Kuva on suurennuksesta otettu osa.

Tipuset ovat saaneet ruokaa ja välillä on ollut melkoinen kuhina eri lajien kesken - joista osa on jäänytlajin suhteen täysin pimentoon meikäläiselle mistä on kyse.

Ulkovalot nykyajan suhteen on saatu esiin, eri paikkoihin ajastimen taakse.
Mutama ihan kiva video on myös saatu ja kunhan saan sen "yuuTuubiin" - kerron siitä - jossa mm käpytikka tekee tuhoa syötävälle.Ja sitten se Joulu
I hate it - koska en kerta kaikkiaan oivalla mitä ostaa kullekin, lajaksi :(

TALVI ON KUITENKIN, ihan just fun, kuten viereinen kuva osoittaa, vaikka todellisuudessa koko talvi tuli liian aikaisin. Varsinkin tälle kokonaisuudelle.

Yläosaan, siis katoksen korkeimpaan kohtaan taitaa olla tollaiset 4 metriä. Sisälle jää silti "liian vähän" - toivottavasti kuitenkin riittävästi tulevaa remppaa varten.

Kun saamme nk. myrskytuulet alkaa tilanne olemaan "arveluttava". Tuulipinta-alaa on liikaa.

Ja sitten tuo PS. KO vene menee nyt myyntiin. Joka sen nyt talvella ostaa ennen seuraavaa peruskorjaus vaihetta saa sen todella halvalla.
Kyseessä on sisustus työt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti