maanantai 18. toukokuuta 2009

Jo oli säpinää, maanantaille

Niin, jo oli säpinää maanantaille.

Kuva: Kamera unohtui tyystin ;(

Aamulla heti ensimmäiseksi tuli - odotetusti Ranikka (Rane) kyntämään kuten oli sovittu.
Samalla tuli myös Hasanen kuorma-autollaan (kuten oli sovittu tälle viikolle) Sisu 500 nupilla 0-12 tavaraa. Ensi viikolla tulee koko satsi kasetilla hieman kookkaampaa metsätielle. Tässä video vuoden takaa. Eräs kirjoitti ja sanoi että taitaa olla kelta nokka kuski hienossa Sisussa. Se on täällä naurattanut - myös Hasasta. Hän on viimeisen päälle ammattilainen ja tietää mitä tekee - ja miksi.

Ja pari muutakin juttua sattui samalle ajalle, saman aikaisesti. Ei se mitään. Hasanen kippasi kuorman josta myöhemmin kauhoin kottikärryyn tavaraa ja kuskasin kasvihuoneeseen, ja nyt kun lattia on oikaistu tulee eristekangas ja ainakin tusina toista samaa kuormaa sen päälle. Sitten rallit ja eukon istutukset niiden päälle - ja tulevat tomaatit. Miltei kaikki on jo sisällä ja uutta tulolla. (Ei eukko varmaan uskonut että saan sen kasvihuoneen tehdyksi niin nopeasti).

Muistelin - jopa ääneen - Pekan juttuja kasvihuoneesta - alkaa tekemään mieli edetä kehityksessä eteenpäin. Esitin jo omia ajatuksia eukolle ja hyvä että se ei potkaissut jalkaani. Se olisi voinut vaikka sattua.

Kyllä minä osan niistä Pekan jutuista toteutan :) vaan en kerro eukolle vasta kun ne on tehty, sanoen: tässä se nyt on ja näin se toimii. ;)
Murisee yhden illan ja ruttuilee ja aamulla on taasen ihan omansa. D)

Rane myllersi osan alueesta Valmetilla joka oli vielä kuusi metsää vuosi sitten. Olin kaivanut mielestäni kaikki kannot pois - muutama pienempi oli kuitenkin jäänyt - hänen aura veti ne kuitenkin irti.
Nyt on pari päivää aikaa vetää pois suurimmat juuret - ja sitten se tasataan - ja taas on juurien pois vetämistä.
Laitan sen sen sitten apilalle ja seuraavana kesänä - jos hengissä ollaan - siihen tulee perunaa. Apilan sekaan voisin viskoa myös hieman kauraa ja hernettä.

Huomenna vedän osan pellosta jyrsimellä ja sitten vaot perunalla. Sitten harso päälle. Jotain syötävää Juhannukseksi. :)
Muut perunat ajattelin istutan myös tällä viikolla, mutta taidan kuitenkin odottaa vielä parisen viikkoa - kuten muutkin.
Samalla muokkaan eukolle porkkanapenkin, sipulit, avomaa kurkku ym. Harsoa on vaikka tuplaten niiden päälle.
Eiköhän se huominen päivä siinä kulu kun vielä teen kasvihuoneen "lattian", eli eristekangas ja pinta sen päälle. lattia koko n. 3.6x2.4 m

Eiköhän sitten illalla ole hyvä syy korkata kalja - muutama :)

PS. Niin, ja metsään pitäisi mennä koneella ja repiä maata auki, noin 50 cm syvältä, peittää se vanhoilla lehdillä ja täyttää se reikä. Tuloksena joskus - sieniä :) Nami nami.

Niin, ja nyt pitäisi myös päästä metsään katsomaan löytyykö korva sieniä! Meikäläisen suurta herkkua!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti