maanantai 19. heinäkuuta 2010

Jotain valmistakin syntyy

Täastä se kaivaminen alkoi,
ajamalla naapurin tontille
Toin ensin sopivaa hiekkaa kaapelille
Ei ne päivät ihan kypsennyksessä mene - siis tämän 110 ja rapiat kiloisen ukon.
Eilen sain lopulta asiat siihen malliin että sain kaivetuksi meidän tien poikki ja sitten sen vieritse ojaa sähkökaapelille. Sitten vain mutka talon seinään.

Oli se kivistä, niin tien alla kuten sen vieressä ja meidän tontilla. Pienemmällä koneella homma olisi jäänyt tekemättä.
Nyt se on sitten maassa, se sähkökaapeli nimittäin ja odottaa sähköfirmaa ja sähköyhtiön miehiä jotka asentavat sitten sen uuden syötön taloon jotta pääsen lopulta purkamaan sitä vanhaa - jossa nyt on mittari ja keskus. Niin ja se lämminvesivaraaja.

Ennen sitä sain valmiiksi toisen kaivon ja sinne on tullut ihan mukavasti vettä vaikka pohjavesi on aika alhaalla. Kyllä siitä riittää kasvimaan kasteluun.
Meitin uusi kaivo samaan paikkaan missä
oli vanha kivikaivo
En päässyt niin syvälle mitä ajattelin joten ylin rengas on liian korkea. Pitää vaihtaa puolikkaaseen.

Tuli käytyä taas Mikkelissä. Perjantaina hain maan tiivistäjän - pirun kallis juttu - €100 päivä - ja sama viikonlopuksi. Tänään palautin sen.

Tullessa toin putket lattialämpöön ja massaa sen peittämiseen. Pirun kallista litkua. Niin ja oven WC:hen ja viemäriputkia joita ei Juvalla ollut.
Sitten sain valmiiksi valua varten tulevan WC/suihkun lattian alimman kerroksen ja tehtyä valun. Betoni riitti "grammalleen", yhtään ei jäänyt yli, eikä jäänyt vajaaksikaan.

Kun se on kuivunut asennan vesijutut, veden tulon, sen jaon, viemäröinnin, lattiakaivon ym. Sitten eristeet ja lopullinen lattia.
Sen jälkeen eristeet seinään ja kipsilevyt. Sitten vain seinien ja lattian kaakelointi ja veden kytkeminen sinne.
Sitä ennen minun toki pitää kaivaa oja uusille viemäriputkille ja monttu uudelle likakaivolle. Ennen sitä toivon sitä että punaherukat kypsyvät poimittavaksi - joudun nimittäin siirtämään kaksi pensasta muualle kun niiden alle tulee se jätekaivo.

2 kommenttia:

 1. Jaahas, meillä olisi huoli noussut jos betonia olisi noin tarkalla. Jos mulla on pienikin valu, niin frouva on astian kanssa kyttäämässä jos saisi yli jääneen ruukin, edes litra.
  Mutta mukavan näköisiä piha-astioita ja kukkapurkin alusia on hän valanut.

  VastaaPoista
 2. Oma eukkoni ei ole vielä ryhtynyt harrastamaan betonivalua. Odottaa että teen niitä ruukkuja - tai ainakin "ruukkuja ruukuille" sorvilla puusta.
  Hän harrastaa kivien pyörittelyä kasvipenkkeihin kukkaryhmien ympärille.

  Aikaisemmin ylimääräiset betonit olen pläjäyttänyt kivikasaan johon olen väsäillyt suihkulähdettä. Alkaa olemaan valmiin puoleinen :o)

  VastaaPoista