torstai 14. huhtikuuta 2011

Tapahtumarikas päivä

Tämä päivä oli taas niitä jolle siunaantui yhtä jos toista.
Tein pientä hommaa pajassa, hioin tiettyjä tuotteita jatkokäsittelyä varten. Sekin osoittautuu melkoiseksi taiteen lajiksi. Odotin maaliruiskua ja se tulikin tänään suoraan kotiovelle. Poika oli laittanut paketin kotiin kuljetettuna joten posti auto ajoi oven eteen. Olisi se riittänyt kylän postiinkin - kun sinne piti kuitenkin lähteä tänään.

Kävin kirkolla asioilla ja hain naapurin Matin uuden puhelimen - yksinkertaisimman mitä verkon kautta sai. Käytännössä se ainut oikea Matille - joka on lievästi kehitysvammainen.
Puhelin on rakennuksille ja metsätöihin ja rajuun menoon. Kestää vettä ja pölyä jne. Samsung jollaista Nokiala ei ole.

Sain opetetuksi lopulta Matille miten näyttö avataan, miten vastataan puheluun ja miten puhelu suljetaan.
Avasin hänelle osoitekirjan - mutta sen käyttö oli jo liikaa. En puhunut mitään "taskulampusta".
Tein uudelle liittymälle sulkuja - hänen siskonsa suostumuksella - ei seksipuheluja, ei numerotiedusteluja, ei sitä eikä tota. Viime kuun puh. laskussa oli numerokyselyjä yli € 60 edestä. Se ei enää ole mahdollista.
No, Matti kävi sitten 45 min sisällä meillä kahteen kertaan pyytämässä neuvoa miten sitä puhelinta käytetään.
Hänen edellinen oli myös Samsung - toiminnat samat, eli näytön / näppiksen avaus ja soittaminen. Mutta kun luuri vaihtui unohtui kaikki.

Kolmen vuoden ajalta mitä hänet tunnemme mies menee enemmän ja enemmän sekaisin. Lääkkeet ja viina, viina ja lääkkeet. Psyyke lääkkeitä ja vaikka mitä ja välillä hänen äidin lääkkeitä varmuuden vuoksi.

Paja juttuja

Maaliruisku vihdoin kotona
Saamani paketti oli melkoinen - ja sisällä oli kaipaamani maaliruisku. Luulin ensin, kun paketin näin että nyt tulee vaikka mitä mukavaa- vaan ei ollut kuin se ruisku ja ihan mahottomasti ilmaisia mainoslehti rutussa.
Nyt ei sitten tule niitä ikäviä valumia. Pensselillä lakkaaminen on hyvin haasteellista, etenkin rautakaupan pensselillä - se on miltei mahdotonta.
Lautanen sorvipakassa on vain öljyty ja sellaiseksi se jää, ja mehiläisvaha päälle, eli stä en lakkaa. Keskelle tulee vielä pieni kulho - dippikastikkeelle - se lakataan.
"Satsi" samalle tarjoilulle
Yllä pari tarjoilu lautasta ja yksi pienempi kulho, esimerkiksi salaatti kastikkeelle tai vaikka mille.
Kulhon alla oleva dippi jutuille ja sen keskelle sitten se pienempi kulho dippikastikkeelle.
Samaan satsiin tulee vielä salaattikulho ja astiat kuudelle tai suuremmalle ruokaporukalle - unohtamatta kynttiläjalat - jopa juoma-astiat - kaikki samasta puusta.

Nätti juttu sen kehtaan sanoa punastumatta - mutta monelle - aivan liian monelle aivan liian kallis kokonaisuus. Kuvassa on jo parin sadan euron edestä tavaraa - plus vero. Joten esimerkiksi puutarhaan ne ovat kalliimmat kuin kalusteet sinne.

Kevättä tekee

Myyrän töitä
Aurinko oli sulattanut talon sivulta lumia ja mitä sieltä tulikaan esiin - myyrän kaivantoja!
Kaivurilla lumet metsään
Itse vedin pari päivää sitten suurimmat lumikasat kaivurilla "metsään" ja mitä jäi suli hetkessä pois. Sitä meni useampi kuutio, olivat tulleet katolta alas ja entistäkin oli.
Niin ja kaivuri sai samalla kevät huollon.
Odotellaan lumien lähtöä
Tuota kasaa ei viitsi kaivurilla kuoria - jotain lumitöitä olen toki tehnyt lapiolla - tulevan laajennuksen runkorakenteet ym sieltä tulevat esiin. Ne piti olla asennettuna jo ennen talven tuloa.
Nyt hommat alkavat / jatkuvat kunhan lumet sulavat. 
Kaikki alkaa ensin sillä että menen hakemaan olkapäähän sen kortisoni piikin.

Että silleen tältä erää ja hommat jatkuvat kevään merkeissä. Tosin yöt ovat edelleen kylmiä. Edellinen yö oli 5.2 pakkasella.

PS. Meiltä loppui syksyllä tehdyt mehut, joten marjoja pakkasesta ja uutta tekemään. Marjoja on noin 3 Mehu-Maijallisen verran - mehuksi.
Mustaherukkaa mehuksi pakkasesta
Niin, siinä on vasta ensimmäinen pussi. Se astia tulee ihan täyteen. Sulaa yön yli joten eukolla on mehustus hommia huomiseksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti