perjantai 10. elokuuta 2012

Tuleeko talvi, entä lopunajan tehtävät?

Tuleeko talvi, entä lopunajan tehtävät?

Sillä lopunajalla en nyt tarkoita ennustettua maailmanloppua tämän vuoden Joulukuulle - vaan marjojen poimintaa pensaista, herneet jne. Tuntuu että ne kypsyivät nopeammin mitä piti ja me ollaan nyt tavallaan kuten junasta myöhästyneet. Mustikoitakin pitäisi vielä poimia ja sitten myöhemmin puolukat jne.
Siitä tulikin mieleen. Miten säilöä herneet siten että ne maistuvat joulupöydässä kuten "Saarioisten" herneet?

Ja sitten tuo "talven tulo"
Nyt tämä kulunut viikko on näyttänyt muistutuksena talven tulon - tämän aamun alin lämpökin oli 4,4 astetta. Päivä lämmötkin täällä viikolla alle 10 ja se sain tämän ukon, kuten eukonkin katselemaan päälle lämpimämpää - toki se tuntui mukavammalta kuin ahdistava kuumuus ja sen kosteus.

Eilen se sitten kolahti, nimittäin tuo talven tulo ja aloin jo valmistelemaan sen tuloa, ulkona yhden jos toisen asian ja askareen parissa. Samalla mieleen kerääntyi pitkä lista "pitää tehdä" asioita ennen lumen tuloa. - Ja sitä on!
Aluksi sain siirretyksi "talvea silmällä pitäen" esimerkiksi arkkupakkasen Grillistäni sisätiloihin, pajaani, sille ei puu puolelle jossa ei tule pölyä.

Nyt toki on luvattu poutaa ja parempia lämpötiloja - tietää ruohon leikkuuta - ja se pitää tehdä kun on melkein villiintynyt. Siinä menee kuta kuin yksi päivä jos kaiken tekee yhteen menoon.

Kesävieraita on ollut ja huomenna tulee tyttäreni pyöreällä vatsalla kyläilemään miehensä kanssa. Odotan sitä innolla :-)
Ajattelin tänään ostaa lihaa mutta jätin tekemättä. Esimerkiksi S-Ryhmän kauppa on Juvalla heikko sen lihan kanssa, mitä valikoimiin tulee ja mitä on, on sitten sitä "Rainbow" lihaa, Brasiliasta tai Argentiinasta. Ei siinä mitään, hyvää lihaa se on ja oli varsin kohtuuhintaista ennen kuin se sai paketin päälle tuon "Rainbow" etiketin ja se on nyt välillä jopa kalliimpaa kuin kotimainen liha!!! Ja reilusti!!!

Ei siitä ole kauaa kun ostin Brassi filettä reilut 20 eken hintaan, nyt se sama on uudella tarralla halvimmillaan 36 ja jotain!!!
Muut lihat oli siellä sitten 26 kilohintaan ja puolentoista - kahden kilon pakkauksissa!!! Kotimaista "marinoituna" olisi saanut 16 kilohintaan, mutta kun me ei sitä marinoitua osteta.

S-Ryhmä hinnoittelee tuotteensa jo "lopunajan" hinnoilla - sen mukaan että mitään ei ole enää oikein saatavissa tai ei voi saada.
Se on sitä mitä kuluttaja joutuu maksamaan siitä monopolista ja tavallaan kartellista. Tuo Brassi- ja Argentiinalainen liha on nyt heille oikea kultamunia muniva hanhi, vai oliko se nyt ankka.

Kun katsoo mitä kaupasta saa ja mitä se maksaa on kuin sydän talvi olisi iskenyt ja olo on kuin lopunajan ennusteissa.

PS. Ja lopuksi. Olen saanut joitakin rakennushommia tehdyksi, toki hyvin vähän.

2 kommenttia:

 1. Pohjatuuli todellakin jäähdytti sään verkkarikeleiksi. Eilen oli jopa +13 astetta lämmintä.
  Tuli jo mieleen, jotta Huovisen Hamsteri täytyy kaivaa esille ja lukaista (taas) se uuden syksyn kunniaksi.
  Viihtyisää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos palautteesta, meinas unohtua kommentoida - on olevinaan kiireitä.
   Täällä ei paljoa aikaa löydy lukemiseen - katotaan sitten kunhan saan uudet silmälasit...

   PS. Saitko inspiksen lähteä Sherlokin kanssa syksyä tiirailemaan? XD

   Poista