perjantai 13. joulukuuta 2013

Perjantai 13 eikä ongelmia ja autokin tuli kuntoon

Myrsky iski aamulla seitsemän jälkeen ja saatuani vaatteet päälle ajoin auton pois pressu tallista jos vaikka se kuusi kaatuisi. Onhan se perjantai ja 13.

Oli päivä jolloin autoni meni Mikkeliin huoltoon - se jakopään hihna.
Kun lähdin matkaan otin varmuuden vuoksi mukaan moottorisahan jos vaikka olisi tiellä puita nurin. Onneksi ei ollut. Ne heikot menivät jo edellisessä myrskyssä nurin.
Kaiken lisäksi meillä EI ollut sähkökatkoa! Siihen oltiin varauduttu jo eilen varastoimalla mm vettä ja katsomalla taskulamput ym.
Joten Perjantai ja 13 ei ainakaan meillä toteutunut :-)

Vein sitten sen Relluni, tuon Ranskan pastillin Auto-Kilta liikkeeseen ja sain tilalle toisen Rellun, mini mallin, Clio, tämän vuoden tuotteen.
Ei ole minun auto! Ei vain siksi että se on kooltaan pieni ja minä aika iso. Istuin siinä kuin vaipan päällä ja kun nostin istuinta pää osui kattoon. Ratti liian korkealla ja kun säädin sen alas en nähnyt instrumentteja. Sillä en ajaisi Stadiin ilman kahden tai kolmen pysäytyksen taktiikalla.
Rengasäänet ja vaikka mitä kuului sisään niin että olisi saanut olla korvakuulokkeet. Omassani niitä ääniä ei kuulu - vain vaimeaa tuulen huminaa joka ei häiritse.
Iso digitaalinen info näyttö, kartta, navigaattori ym. ei toiminut loogisesti. Se oli kuin olisi yrittänyt ymmärtää Ranskalaisen byrokratian päälle - eikä sellaista ymmärrä edes Ranskalaiset.

Ajoin kotiin - tein pajassani muutaman tunnin töitä - jaksottain kun pinnoitin tuotteitani - joten en tehnyt pölyäviä juttuja.
Yhden suuremman hedelmävadin kiillotuksessa - vaikka varoin se pääsi irtoamaan sorvista ja siihen tuli pieni kolo. Oma vika - ei Perjantai 13. Se oli sitten vain laitettava sorviin toisella tavalla, hieman talttaa ja hiomapaperia että sain sen korjatuksi. Ja sitten vain pinnoitusta päälle.

Meinas tuhoutua
Se kolhu tuli siihen leveimpään kohtaan - eikä kovinkaan suuri - onneksi.

Hain sitten Relluni ja - hoidettuani sen laskun, miltei € 700 oli aika matkata kotiin - ja edellisen Clion jälkeen oli kuin olisin ajanut paremmallakin autolla. Tehoa ja vääntöä löytyi, auto kiihtyi ja oli hiljainen kuin parempikin auto. Sitä ajoa nauttien unohtui tuo laskun ajoittuminen juuri sille kuulle jolloin menee helkutisti rahaa - monet juuri eri kausi laskuihin.

Kun Lottoan tai pelaan muita rahapelejä tai kun ostan arvan en voita koskaan. Olisin voinut "veikata" että tuo jakopään hihna kyllä vielä kestää kun varovaisesti ajaa - mutta kun tuo kantti petti enkä uskaltanut. Se että Auto-Kilta sanoi samaa - ei kannata ajaa toki vaikutti asiaan.
Nyt on sitten taas OK ajaa seuraavat 4 vuotta tai 90,000 km.

Onneksi se ei hajonnut matkalla Mikkeliin.

2 kommenttia:

 1. Pikkuautot ovat pikkuautoja, XD mutta niissäkin on hyvät puolensa.
  Kauppakassit pysyvät piukasti pystyssä takapaksissa eikä viilipurkit pyöri missä sattuu kassin keikahtaessa kumoon. Naisellinen näkökulma ;o).
  Onneksi hedelmävati oli korjattavissa.
  Onnekkaita joulunaluspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tarina - Näit todella erin omaisia poinnteja tuollaiseen Clio luokkaan - he, Rellun maahantuoja voisi ottaa nuo kommenti markkinointiinsa - ja sinulle tietenkin korvaus ideasta XD

   JA tietenkin - "hallittua" joulun odotusta ja siihen kuuluvia tehtäviä :-D

   Poista