sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kuntoilua ja tietokoneongelmia

Tänään tuli sitten sellainen kohtaus että haalarit päälle, visiiri naamalle ja kuulokkeet korville sekä moottorisaha käteen - ja ei kun metsälle.
Nyt toki nk. pihapiirissä nk. yhden tankillisen taktiikalla. Eli tankki täynnä metsälle ja tyhjänä takaisin. Ei tällainen vanha ukko enempää kehtaa itseään runnoa.
Bensat loppuivat
Tuli sitä kaadetuksi ja karsituksi muutakin kuin mitä kuvassa näkyy. Kerran onnistuin sahamaan kiveen joten se oli sitten viilaus hommia. 
Kyllä tuo vanhalle ukolle kuntoilusta käy, kiloja katoaa kummasti ja kroppa vetreytyy :-)
Otankin nyt tällaisen tempauksen päivittäiseen käyttöön. Sopii aamupäivälle.

Ja sitten tietokone ongelmiin
Pentin päivänä tuli sähkökatkos. Istuin silloin koneen ääressä joten sammutin heti päävirran. Kun sähköt sitten tulivat huomasin ettei koneesta tule ääntä. Applen kanssa jutusteltiin toista tuntia vaan kuntoon ei tullut.
Missä minun iMacin kaiuttimet ovat?
Siinä kuvassa vaihtoehdot äänen ulosmenolle! Kun sitten kytkin korvakuulokkeet, ja nk. kotiteatterin kaikki toimi, vaan tietokoneen omat kaiuttimet eivät. Toki ne älähtävät kun koneen käynnistää.

Sitten huomasin että USB puolella tietsikka ei ymmärtänyt että kytkin siihen videokameran - se ei tullut esille. Muistikorttia en huomannut kokeilla.
Kokeilin MacBook Prolla että toimiiko - ja hyvin toimi.

Joten sitten oli vaihtoehtona vain asentaa käyttis uudelleen, ei toiminut ja sen jälkeen iMovie uudelleen ja sitten kamera tulikin esille.
10.9.2 käyttis toimii muuten eri tavalla näissä laitteissa. 

Joten, kun takuuaikaa on jäljellä noin kuukausi on aika lähettää iMac huoltoon.
2 kommenttia:

  1. Mettäjuttuihin ymmärrys piisaa, muttei noihin ATK'n saloihin.
    Reippaita reippailuja!

    VastaaPoista
  2. Ja reippailut jatkuivat tänään - vaikka piti "huilata" ja lepuutella kipeytyneitä paikkoja.

    JA tietokone menee sitten huoltoon kunhan saan tuon toisen "mahottoman kalliin romun" toimimaan. Se oli 2008 sen €2000 jonka sain hintaan 1700.

    VastaaPoista