keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

This Is Not Funny!

Otsikon mukaan taisi eräs pieni kiinalaispoika sanoa Indiana Jones elokuvassa kun jutut eivät menneet kuten piti - nyt voisi sanoa kuten Strömsöössä.

Aamulla ajattelin myrkyttää hedelmäpuut ja pensaat - ei onnistunut vaikka olin nk. tuulen päällä, puhuri oli melkoinen. Tuuli kierteli ja tuli välillä päin kasvoja. Ei ollenkaan hauskaa ja sisälle naaman pesulle.

Kesken hommien naapuri soitti ja kyseli olisiko minulla saranaa oveen? Meni hetki enkä kuitenkaan oikein ymmärtänyt ja otin sitten polkupyörän ja menin katsomaan. Pihasaunan oven sarana oli mennyt poikki kun se oli paiskinut itseään kovassa tuulessa.
Ei mukavaa mutta löysin siihen sopivan saranan, myöhemmin, mutta ensin...

Käynnistin sitten traktorin ja ajoin ulos ja se meinasi jäädä tekemättä. Oli nimittäin käynyt niin että Matti oli syksyllä kasannut puupinoon lisää halkoja, mutta väärälle puolelle. Se oli siinä ja siinä että Valmet kääntyi ahtaassa tilassa.
Hain sillä sitten saranan ja työkalut.

Olkapää alkoi vihoittelemaan joten buranaa suuhun ja töihin. Useampi kottikärryllinen hiekkaa, multaa, kaivamista ja silleen. Ei alkuunkaan mukavaa touhua.

Sitten päätin lepuutella olkapäätä - ja sain sovituksi lääkäriajan kuun loppuun että saan sen kortisoni piikin.

Ryhdyin sitten asentamaan maassa olevaa vanhaa sähkökaapelia käyttökuntoon. Noin 4mm alumiini piuhaista ja talon kulmaan kiinni johon tuli sitten 2.5 neliön piuha.

Pihan toisella puolella ei sitten mennyt alkuunkaan kuten olin ajatellut.

Ei ollut sähkökaapeli vaan maadoituskaapeli!
Nostin maassa olleen kaapelin ylös ja kiinnitin tolppaan ja kun ryhdyin sitä lyhentämään se menikin liian helposti. Kyseessä oli muovi putki jonka sisällä oli maadoituskaapeli!
Ei hel... tti ja silleen. Onhan se pakko olla jossain täällä, se sähkökaapeli. Nyt ei ollut ollenkaan mukavaa, päin vastoin!

Ei kun hakemaan lapio ja kaivelemaan tolpan juuresta outoja juttuja ja sieltä se sitten löytyi.

Maakaapeli maan sisällä
Sain kaivella sitä esille yli metrin. Olin sen itse peittänyt muutama vuosi sitten kaivinkoneella epähuomiossa ison maakasan alle!
Vetämällä se ei sieltä irronnut ja edessä oli iso kivi jota en lähtenyt kaivamaan pois. Hain rälläkän, kulmahiomakoneen ja sitten ukko koloon kuten myyrä tai supi j sain kaapelin poikki.

Rasia melkein valmis
Jakorasia on nyt kaapelin päädyssä. Taustalle tulee lauta ja sitten ulos sopiva SUKO että saan sähkökaapelin vesipumpulle ja ulkovalolle kaukosäätimellä.

Että sellainen päivä tänään. Niin ja sitten tulee kiireitä puupajaan kun sain tilauksen ja kuten aina - liian vähän aikaa sen valmistamiseen - nyt hedelmälautanen.
Onneksi minulla on kuin onkin sellainen jo työn alla :)

2 kommenttia:

 1. Tekevälle sattuu kaikenlaista.
  Joskus kannattaa varmistaa onko oikea oma oikea vai kaverin vasen XD.
  Onneksi traktorin kanssa pääsitte pälkähästä.
  Kun orava on unohtanut minne on aarteensa kaivanut niin ymmärrän hyvin jotta sitä ensin noituu kuin satamajätkä. Tunnekuohun jälkeen on helpompi käydä mäyräksi.
  Pikaista paranemista olkapäälle ja pirteää mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset lohdutuksesta :)
   Mutta se on jo eilisiä juttuja,
   Tänään meni ja paremmin XD

   Poista