torstai 7. elokuuta 2014

Otsikoita tulvillaan on Suomen lehdistö

Nyt se on sitten tapahtunut - spekulaatioiden eteen on noussut Venäjän mahtikäsky vastatoimista niitä valtioita kohti jotka ovat hankaloittamassa Venäjän intressejä Ukrainassa. Maailma on nyt kohdannut kauppasodan jossa Suomi on heikoilla eikä EU tule sitä lievittämään. Ehkä ruokapakettien osalta.

Kirjoitin muutaman kommentin Hesariin ja arvatkaa jos ne julkaistiin? Ei tietenkään. Kommenttini olivat lyhyet ja varsin maltilliset. Aihe ei vain mennyt heidän seulan läpi. Alla hieman laajemmin, siis tuumailujani.

Yksi uutinen oli kun Talousvaliokunta kutsuttiin hätäistuntoon ja Pääministeri Stubb sai myös kutsun josta kieltäytyi muihin menoihin vedoten.

EU-Stubb ei näe aiheelliseksi osallistua kesken kesälomien johonkin kokoukseen jolla ei ole suuremmassa kokonaisuudessa mitään merkitystä. Kuten hän jo eilen toi esille Suomi tulee tarvittaessa hakemaan EU kassasta korvauksia ahdinkoonsa. Kyllä se siitä. Hänen mukaan saamme Bailout Brysselistä, eli pelastuspaketin.

Venäjä sitten julkaisi pakotelistan
Suomelle joka on aina luottanut Venäjän vientiin ja mahdollisuuksiin kokee nyt kovan takaiskun, etenkin elintarvike puolella. Valio sanoo etteivät sen maidot jää happanemaan, positiivinen viesti.

S- ja K-ryhmä ovat investoineet kovasti Venäjälle vieden Suomesta sinne elintarvikkeita ym. myytäväksi. Nyt nuo investoinnit ovat kokemassa konkurssia lähentelevän tilanteen.

Kumpikin ryhmä on kerännyt Suomen kuluttajilta sievoiset rahat Venäjän valloitukseen ja sinne ne nyt haihtuivat saamatta mitään takaisin.
Nyt on kerättävä lisää rahaa Suomen kuluttajilta joilla voidaan peittää siellä tehdyt tappiot. Tappioita ovat tehneet kaikki muutkin kuten Neste ja Valio unohtamatta Nokian Renkaita.

Mikäli Venäjä laajentaa ylilentokieltoa voidaan kohdata Finnairin osalta ikävän tulevaisuuden jossa sen koko olemassaolo on vaakalaudalla.

Kun ajattelen tulevaisuutta niin strategiana tulee olla pysyä poissa siitä maasta eikä lähteä investoimaan sinne latin latia. Eikä jakelemaan ilmaista rahaa jäte- ja ympäristöhuoltoon jota ollaan tehty kymmenillä miljoonilla. Raha josta ei hyötyä tule.

Mikäli minulla olisi naapuri joka pilaisi minun tontin paskoillaan niin enhän minä ryhtyisi sitä ongelmaa poistamaan investoimalla omia rahojani naapurin tontille jotain asian korjaavaa järjestelmää. Mutta niin Suomi on tehnyt, putsaa omilla rahoilla Venäjän holtittoman ympäristöhuollon. Siitä maasta ei rahasta ole pulaa, eikä Pietarissa. "Jos siitä on teille ongelma hoitakaa se sitten kuntoon. Meitä se ei haittaa".

Yhtä lailla Suomen ei tulisi hyväksyä Venäläisten investointeja. Jo nyt ollaan kysymysmerkkien edessä mitä tapahtuu kun Venäläiset sijoittajat ovat kieltolistalla. Näin esimerkiksi Jokerien, Harkimon hallin kanssa. Toinen ongelma on Helsingin telakka jolla on vielä töitä mutta pakotteiden jatkuessa ei enää koska suurin omistaja on Venäläiset.

Tulevan ydinvoimalan osalta koko projekti pitäisi laittaa seisokkiin eikä jatkaa edes suunnitelmia jossa laitetoimittajana on Rosatom.
On vain ajan kysymys kauppasodan nyt puhjettua milloin Rosatom joutuu listalle ja se on sitten siinä. Yhtä lailla luotettavuus kyseisen laitoksen toiminnalle tulevaisuudessa on erittäin huono kun tuntee Venäläiset ja heidän politiikan.

Ne Suomalaiset sijoittajat jotka rahansa siihen laittavat tulevat menettämään sen osan omaisuudestaan.

PS. MUTU on että Suomen lehdistö etenee kieli keskellä suuta ja varoo liian räväköitä kommentteja - joita ei julkaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti