maanantai 4. elokuuta 2014

Taju kankaalle ja reikä päähän

Mietiskelin kehtaako perjantaina tapahtunutta kirjoittaa ja päädyin sitten kirjoittamaan, vaikka vinkiksi muille jotka ottavat käyttöön lääkkeen nimeltä LOSATRIX COMP.
Tuo COMP tarkoittaa että siinä lääkkeessä on mukana lisätehoste(ita) joka saa nesteet liikkeelle, eli alkaa kusettamaan useammin, toisin sanoen nesteen poistoon.

Ohjeita lääkkeen käyttöön ja varoituksia
En tietenkään lukenut pakkauksessa ollutta tiedotetta.
Luin sen sitten sunnuntaina.
Lääkäri, joka ei ollut oma lääkärini - joka oli lomalla - laittoi minut sitten kokeisiin kahden viikon jälkeen voidakseen arvioida sen soveltuvuutta minulle.

Asiaan
Olimme perjantaina kotona neljän jälkeen ja korkkasin kossun jonka otin mukaan matkalta hermolääkkeeksi - auton mittaritaulu kun meni pimeäksi ja se otti nuppiin. Siitä lisää toisessa kirjoituksessa.

Olimme aterioineet puoli kahdeksan maissa kun koin että tuolin jalat taittuivat, nousin ylös ja seuraavaksi istun ulkoeteisen rapulla rätti päässä verta vuotaen.
Eukko soitti 112 ja puolentunnin kuluttua oli ambulanssi pihalla.

Samana iltana ihmettelin mitä tapahtui ja miksi. Viina ei ollut siihen syynä, toki osasyyllinen, mutta miksi.
Otin sitten verenpaineen ja ihmettelin tulosta, ensin hieman alle 110 /X ja sitten 113/40. Minulle todella poikkeavat lukemat.

Sunnuntaina sitten luin kuvassa olevan listan ja siellä oli vaikka mitä ei mukavaa. Yksi oli tieto että alkoholia on vältettävä sillä sen ja Losatrix Comp saattavat voimistaa toisensa vaikutusta. Minun osalla ei saattanut vaan se teki sen. Käyttämäni perus Losatrix ei ole ollut alkuunkaan ongelmallinen.

Lääkäri ei myöskään varoittanut autolla ajamista kun aloittaa lääkkeen käytön, tai eri koneiden käyttöä kuten minun tapauksessa puusepän koneita. Ne voivat olla hyvin vaarallisia.
Sitten on tuo kihti, tai sen mahdollisuus, toki juuri ja juuri havaittavissa. Kihti ja Losatrix Comp eivät sovi yhteen.
Papereissa luki myös että ei myöskään oikein sovi jos on ollut tai on allergiaa ja astmaa.
Mikäli tuo lekuri olisi lukenut historiani niin allergiaa on joillekin aineille (ei tutkittu) ja siksi resepti adrenaali piikkiin ettei henki mene, ja astmaan saan jatkuvaa lääkitystä.

Yksi seuraus oli asentomuutos, tai suoraan huimaus ja pyörtyminen, kierrepyörtyminen. Ja se oli mitä minulle sitten tapahtui.

Ukko kaatui tuolilta lattialle ja matkalla kolautti päänsä keittiön hellan kaiteeseen. Yksi, lyhyt syvempi reikä ja noin 5 cm ohut pintahaava. Sekä kunnon kolaus olkapäähän. Se oli ohimon takapuolella kohti korvaa. Hieman takapuolella.

Edellisten lisäksi oli aika lailla muitakin haittavaikutuksia, ei ollenkaan mukavia. Heikotus ja väsymys yhtenä kuten ihon kihelmöintiä. Laitoin sen sään piikkiin. Sunnuntaina lopetin tuon lääkkeen ottamisen siihen paikkaan. Enkä mene verikokeeseen joka olisi huomenna. Minä en sitä valmistetta ota olivat tulokset mitä tahansa.

Tuon (nuoren) sijaislääkärin toiminta oli kyllä todella potilas ovesta sisään ja ovesta ulos.

1 kommentti:

  1. Soitin tänään Terveyskeskuksen hoitsulle ilmoittaakseni ettei Labrasta tule dokumentteja ja kerroin syyt ja mitä lääkkeestä seurasi.

    Hän oli sitä mieltä ettei lääkkeen vaihtamiseen ollut syytä, hän ei sitä olisi tehnyt, etenkin kun verenpaineeni ei ole kovinkaan paljoa koholla. Hän sanoi että niinhän siinä on varmasti käynyt ja olisi voinut tapahtua ilman alkoholia.

    Hyvä tieto kun on reikä päässä.
    Ulkona ei kauaa olla kun alkaa hiki valumaan päässä, ja muuallakin. Ja sitten alkaa kutiamaan haavassa. Joten muutama päivä saikkaria tässä nyt käytettävissä. Ei naurata kun ruohokin pitäisi leikata ym.

    VastaaPoista