tiistai 7. lokakuuta 2014

Viemäri meni tukkoon

En sitten millään ilveellä ja keinolla saanut viemärin tukosta liukenemaan auki joten sitten oli vain kaivettava viemäriputki esille ja reikä siihen. Noin 20 mm.

Viemäriputket esille
En ollut alkuunkaan innostunut moisesta lapioinnista mutta sieltä se sitten löytyi. Aloin sitten tökkimään noin 12 mm letkua tekemästä reiästä sisälle.
Kun sain reiän valmiiksi putkesta suihkusi vettä noin 80 cm korkeuteen - melkoisella paineella.

Paineilma järjestelmä
Toin kompuran, eli ilmakompressorin ulos ja sitten eukko puhalsi ilmaa letkuun kun itse työnsin letkua viemäriin.
Sulatusletkua riittävästi
Sain letkun naapurilta. Sitä oli aikoinaan käytetty navettaan menevän vesiputken sulatukseen kun sillä oli tapana jäätyä. Kuumaa vettä läpi ja jäät sulivat.
Nyt se oli auttamassa viemäriputkeni tukoksen aukaisua.

Lopulta alkoi kaivon päässä tapahtumaan. Makkaraa, pötkö pötkön perään veden pinnalle joita sitten ongin ylös.
Osa tukoksesta
Siinä sitä, mutta mitä?

Mannaryyni puuroa?
Kun ryhdyin tutkimaan löydöksiä lähemmin selvisi että se on kuin mannaryynipuuroa! En itse asiassa havainnut sitä mitä odotin, nimittäin rasvaa.

Päätelmä oli sitten että kyseessä oli pesuainetta joka ei ollut liuennut vaan oli jäänyt rakeiseksi ja löytänyt pyykkikoneesta tien viemäriin.
Eukko epäili että kyseessä on ollut Lidlen aineet. Mistä lie lähtöisin mutta meillä ei enää käytetä muuta kuin nestemäisiä aineita.

Kaikissa pesuaineissa, paitsi nestemäisissä on aina mukana savea, aivan oikein, savea. 

Tuollaista ei kyllä haluta OK talon järjestelmään. Onneksi se tukos puhdistui aika hyvin. Huomenna ajan vielä kerran em. letkulla putken ja sitten alkaa reiän umpeen saattaminen.3 kommenttia:

 1. I'iu aikas ällöttävää savea.
  Loppu hyvin kaikki hyvin ja ves' virtaa viemäriin.
  Reippaita päiviä!

  VastaaPoista
 2. Meillä myös mökillä on viemäri tukossa. Siihen pitäisi joku ammattilainen varmasti saada tarkastushommiin. Me yritimme sitä avata, mutta ei siitä oikein tullut mitään. Hyvä että teillä tukos puhdistui.

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että tukos puhdistui. Naapuri kertoi, että heillä on ilmeisesti putket oikein kunnolla tukossa. Kertoi, että aikovat ilmeisesti hankkia ammattilaisen tekemään LVI-huollot, ei enää kotikonstit riitä. https://www.ukonputki.fi/lvi-huolto-ja--asennukset

  VastaaPoista