perjantai 21. marraskuuta 2014

Joulua tekee

Niin, joulua tekee ja tapahtumissa on nyt miltei paniikki!

Jo vuosia olen aina hilkulla katastrofiin joululahjojen kanssa - etenkin pajastani joita voisin tehdä ja vaikka tammikuusta lähtien.
Taas kerran mietin jo mitä kenelle ja mistä ja joulu on jo kuukauden kuluttua! Ja sitten se on taas ohi.

Eukko kyseli jo missä ne Joululaulut ovat, kun en ole mitään soittanut, urut, piano kuten kitara ovat hiljaiset.
Otetaan avuksi suosikkini, esiintyjiä on lukuisia riippuen mielialastani. Alla yksi vaihtoehto, jota myös aina soitan ja välillä hoilailen.Että silleen.

Täällä ei ole sen kummempia tapahtunut - sanoisinko että ei mitään paitsi pillerien syöntiä jonka nyt lopetin, lopetan.
600 Buranaa 100 kpl ja saman verran Pandolia, ei kiitos. Pari viikko riittänee siihen selkäni kipuun ja alkaa olemaan jo joten kuten kunnossa. Olkapääkin ei pahemmin häiritse elämääni vaikka sitä rajoittaa.

Aikaa olisi ollut ja varmaan löytyykin Suomenkieleni kohentamiseen - etenkin nk. sidesanojen osalta ja unohtamatta minne se predikaatti kuuluu.
En ole koskaan oppinut kirjoittamaan Suomea kuten pitää, etenkin nuo yhdyssanat tuottavat ongelmia tavalla joka saa lukijat raivostumaan, ja predikaatti on väärässä paikassa jne. Jotkut ilkkuvat sanomalla että kirjoitat kuten Saksalaiset tai....
Nuorempana puhuin noin kuutta kieltä ja ymmärsin kahtatoista jolloin Englanti oli pääkieli. Johan siinä menee sekaisin - etenkin nyt vanhemmalla iällä. Ja aikoinaan opitut kielet kuten Italia ja Hollanti on jo unohtuneet ja olen jo hölmönä Tanskan ja Norjan kielten kanssa.
Kysynkin sitten eikö se asia ole se sisältö eikä miten hyvin kirjoitan sen Suomen kielellä?

Hyvää Joulun odotusta teille kaikille!

2 kommenttia:

 1. Hui hai sanon minä. Eiköhän se ole niin, jotta blogi on bloggaajan näköinen ja postaukset kirjoitettu hänelle ominaisella tyylillä. Nämä trendikkäät "tyyliblogit" ovat sitten luku erikseen, joissa kalastellaan suurensuurta lukijamäärää tahi ollaan keskitytty vain ja ainoastaan johonkin määrättyyn asiaan.
  Minä olen haka kirjoitusvirheissä! Kirjoitan yhdyssanat yhdyssanoiksi tahi erikseen.
  Jos jotakuta lukijaa se häiritsee en voi sille mitään. Toisaalta hän voi tyydyttää oikeinkirjoitus himonsa korjaamalla mielessaan kaikki virheet. Tosin sitä kansakoulumaista punakynää ei voi tekstiin käyttää, harmi ;o).
  Kuopus on tehnyt nuorempana joululaulu-cd'itä useana jouluna lahjaksi ystäville ja kylänmiehille. Joulupukkina ensin ottanut selvää itsekunkin lempparijoululaulun ja siinäpä sitä on valikoimaa levylle. Noh, minun lemppareihin ei ole salapoliisintyötä tarvittu, kun olen popittanut Tonttua, Kolmen kuninkaan marssia sekä tiernoja jok'ikinen joulu.
  Nyt vaan soittopelit esille ja soittamaan rouvalle jouluisia lauluja.
  Lupsakkaa lauantaita sekä suloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarina - hieman myöhässä.
   U Made My day - eli teit päiväni - mukavaksi. Luin tämän eilen hieman ennen kun lähdin tyttäreni synttäreille Nastolaan - sinne Lahden kupeeseen.

   Ja sitten kirkoitin mitä ajattelen tietyistä asioista Google+ palvelussa - palautetta tuli niin etten muista vastaavaa - ja kaikille yritin vastata.

   Mutta kirjoituksesi - sain vastaavaa palautetta myös Google+ kautta ja niin sinä kuten ne muut rohkaisivat minun "heikkoa" itsetuntoani Suomen kielen kanssa.

   Jos olisit nyt käsin kosketeltavissa saisit todella kovan halauksen ja pusun poskelle. OK, ei niin "kovan" kun olkapää vielä ruttuilee enkä meinannut saada "heiteltyä" tyttären tytärtäni leikkisästi ilmoihin ja nostella - 2,5 vuotiasta - kun sattui niin ikävästi.

   Joskus nousi penkistä 250 kg kevyesti - nyt oli hankaluuksia tuollaisen pienen tytön kanssa :(

   Mutta Tarina, liimaan kirjoituksesi omaan "leikekirjaan" mieltä ylentävistä kommenteista. Kiitos! XD

   Poista