tiistai 2. joulukuuta 2014

Niin se Joulukuu sitten tuli

Tili tuli tili meni... sama loru kun kuukausi vaihtuu... nyt tuli sitten Joulukuu...
Pieniä kommentointeja edellisestä näppäilystä tänne.

Poliisien saatavuus?
Kerroin aiemmin miten kävi kun Poliisi vallan alueradiossa kuulutti ottamaan yhteys murtovarkaista ym. Kohtasimme heidät mutta 112 ei sellaista ottanut vastaan eikä Poliisin Mikkelin Juvan osasto vastannut joka oli ilmoituksen tehnyt. Ne kun päivystävät vain kerran viikossa, Keskiviikkona 2 tuntia Juvalla.

Nyt oli sitten joku älypää Piäksämäentiellä vaihtanut 80 talvinopeuden sataseen, eli 100 km/h. 112 sanoi että ei kuulu heille eikä Poliisille, piti soittaa johonkin tie-X-piiriin - outo nimiyhdistelmä jota en enää muista.
Soitin sitten Mikkelissä kun sain H+ palvelun kännykkään ja siten sitten Mikkelin Poliisin puhelinnumeron - eivät vastanneet ja odotus lakkasi. Näin hyvin Mikkelin seudulla Poliisin palveluiden saanti toimii.

Tänään toteutui taas kuukauden kohokohta kun sain KONE Urakointi lehden. Se jos mikä saa meikäläisen heräämään, vaikka talvi horroksesta. Ja taas tuli se kutina että pääsisi päästä kaivinkoneen ohjainten väliin ja tutustumaan vaikka uuteen Enconin pyörivään. Kehumatta ja kerskailematta olin aikoinaan Suomessa niitä ensimmäisiä joka tykästyi ja käytti (kykeni käyttämään) kaivonkoneessa kyseistä laitetta.

Ja kotiviini maistuu edelleenkin hyvällä - omista viinirypäleistä tehty ja marja aroniasta - tuottajana Arja vaimoni.

Tuli käytyä Lahden alueella, mm. Nastolassa kunnioittamassa tyttäreni synttäreitä ja samalla tapaamassa hänen tytärtä - joka on todella melkoinen vekkuli 2 vuoden ikäiseksi. Saa Ukin todella herkistymään ja ylpeäksi. (Täytyy jättää kehuja tulevaisuuteen).

Puupajassani vähemmän tapahtumia - nyt Joulun lähestyessä taidan kuitenkin "muuttaa sinne" - ainakin osapäiväisesti. Ja sitten katsotaan mitä se kilowattituntimittari tuo esille jatkuvuuden kannalta kun on ensin lämmittänyt pajan lämpimäksi - sellaiset 2-3 päivää. Voi tulla halvemmaksi kuin tuo jokapäiväinen pitolämpö.

PS. On se muuten niin väärin, niin väärin että Joulukuun käyttövaroista pitää huomioida niin monet synttärit - etenkin eukon - jota odotan suurella "kauhulla" miten saan sen onnistumaan. Onneksi voin siirtää omani vuodenvaihteesta seuraavaan viikonloppuun - ja tiliin.
Ja sitten on se Joulupukki, sekään ei toimi ilman että budjettiin on allokoitu käyttövaroja....

1 kommentti:

  1. Pitäisi lukea juttu uudelleen pariin kertaan ennen kuin julkaisen enkä sen jälkeen ja korjata siteen tekstiä :(
    Sorry, joskus minä sen opin muistamaan :)

    VastaaPoista