perjantai 22. toukokuuta 2015

Vauhtia keväthommiin

Kyllä se ensi viikolla!
Eilen aamupäivällä 5.5, tämä viikko 16.2, tämä kuukausi 61.2 ja talven jälkeen 278,7 milliä vettä.
Vettä, tuulta, kylmää, sellainen kevät ettei pääse edes puutarhaa valmistelemaan kevät kesän kasvukauteen.
Mutta kuten tähänkin asti ennustajat lupaavat hienoja kelejä parin päivän jälkeen - niitä ei vain näy kun ulos astuu.
Monet idätetyt, esikasvatetut alkavat kasvamaan purkeista ulos mutta miten muokkaat likomärkää multaa?
Kelit ovat nostaneet madot pintaan ja rastaat ovat löytäneet ihanan ala carte kattauksen. Toisilla menee hyvin, toisilla sitten vähemmän mukavasti.

Edellisen kirjoitin eilen, Naamakirjaan. Tänään olikin sitten jotain sellaista jota voi toivoa keväältä.
Kaikkea tuli tehtyä, hiki tuli kummallekin ja jotenkin koettiin tiettyä tyytyväisyyttä. Kuvat kertokoon osaltaan mitä tapahtui. Lopultakin jotain näkyvää tapahtui!
Aamu tietenkin alkoi miettien mitä tehdään, tekemistä kun on. Ennen yhdeksää olin ulkona, eukko ennen sitä kun tapanani on katsoa mitä netissä on tapahtunut ym. Eläkeläiset ottavat iisisti nämä jutut.

Itse aloitin pajassani, yhden projektin parissa, lähinnä liimaus hommissa ja sitten ulos! Vanhuus kun on ja tietty dementia sitä ei nyt ihan muista missä järjestyksessä mitäkin tein. 
Taisin aloittaa kasvihuoneen kanssa. Vanhoja rakenteita pois ja uudelleen järjestelyjä ja runkorakenteen vahvistamista. Johan se on ollut siinä 2009 lähtien, väliaikaisena juttuna. Tunti pari siinä meni. 
Ja sitten?
Tuijat muotoiltuna
Viimeisenä ennen suihkua kun jotain piti vielä tehdä niin muotoilin tuijat - kun välistä ei enää oikein päässyt kulkemaan. Eukko haravoi katkotut kärryyn ja pois. Taustalla nk. Kurren Saluuna - grillimme.
Herne ja papu penkki
Sitten oli raivata kasvihuoneen sivusta - OK, tein sen eilen, ja tänään paranneltiin. Siihen tulee herneitä ja papuja. Eukko istutti sen "täyteen".
Salaatit kasvaa ja tomaatin taimet
Kuvassa olevan laatikon päällä oli "hylly" jonka poistin kuten kasvihuoneen päädyssä olleen hyllyn.
Toinen sivu
Takana tomaattia ja mitä muuta on odottaa istuttamista ulos.
Kavennettu lehtikomposti
Lehtikomposti oli liian leveä joten kavensin sen moottorisahalla. Siihen tulee kurpitsaa ja jotain muuta sopivaa.
Koivua pätkäksi
Samalla pätkin, siis melkein koivua pätkäksi. Sahattu 90% poikki. Seuraavaksi runkkoa käännetään 180 astetta ja sahataan poikki. Ettei terä osu maahan.
Rantakäärme
Kun kävelin takaisinpäin valokuvaus reissultani kuulin "ääniä" ja kuka siinä sitten olikaan? Rantakäärme :) Niitä on aina tontillamme.
Puut trimmattuna
Tein yhden vaon perunoille, eukko teki toisen. Kasvihuoneessa kasvoi noin 10 perunaa kahdessa astiassa jotka siirsin ne ulos ja eukko istutti loput. Vielä on vako tai pari istutettavaksi.
Siinä kun hän niitä perunahommia teki katkoin pari puuta parin metrin korkeudelta. Hopeapajun ja Terijoen salavan.
Ja piennen lepotauon jälkeen leikkasi ensimmäisen kerran nurmikon, johon meni kolme varttia ja sitten taas pienen tauon jälkeen leikkasin ne tuijat.

Sitten suihkuun, ennen sitä hieman "sydän lääkettä" ja sitten toinen annos jonka nautin terassilla ja sen jälkeen tekemään makaronilaatikkoa jota ryhdyn nyt syömään heti kun nuo Kauniit ja Rohkeat loppuvat.

Että tällainen päivä. Ai niin unohtui. Hain naapurin Ranelta juontovaijerin ja ketjua että saan traktorilla vedetyksi pari koivun pätkää ja muuta lähemmäksi.
Kun sen miehen kohtaa jutut eivät lopu vaikka yrittäisi lopettaa.

1 kommentti:

  1. WoW tapasit rantakäärmeen ja sait vielä hienon kuvan.
    Kevät on puuhakasta aikaa.
    Lämpöisiä päiviä ja antoisia askareita!

    VastaaPoista