maanantai 30. marraskuuta 2015

Ei mennyt kuten Strömsössä...

Eipä ole tullut kirjoiteltuja päivittäisiä, tai edes viikottaisia juoruja tänne.  Joko tuo aikuiseksi tuleminen alkaa vaikuttamaan ennakkoon. Täytän vuoden vaihteessa 65.

Nyt syksyn aikana olen kaavaillut rakentavani peräkärryyn nk. "Sairilan"kuormaa, eli reissua kaatopaikalle. Kaiken maailman ja muutakin rojua pois vietäväksi. Viime viikolla se tuli lopultakin tehdyksi ja tänään  sen sitten vein sinne, "Sairilaan". Maksoi "vain €13".
Siinä välissä tuli noin 25 cm lunta josta ei ole enää edes ripauksia jäljellä. Onneksi peitin kuorman pressulla ennen lumisadetta.

Kaatopaikka oli täysin uudessa "logistiikka muodossa" ja olin siellä aluksi eksyksissä kuten orpo piru metsässä. Lopulta paikka löytyi minne kuorman voin tyhjentää.
Kun astuin autosta ulos iski sitten sellainen lumi-räntä myräkkä että hattu oli lähteä päästä! Ja heilautti tätä ukkoa kuten maahan kiinnittämätöntä puutarha tonttua.

Onneksi olin varustautunut lisätakilla - vain suojatakseni itseäni tyhjennys hommassa. Siinä takissa oli huppu ja se auttoi siihen että hattuni pysyi päässä.
Se todella oli sellainen myräkkä että heitteli meikäläistä, lunta ja vettä vaakatasossa. Kun kuorma oli purettu se kaikki loppui. Kuinkas muuten? Ja allekirjoittanut oli sitten melko lailla kosteassa kunnossa.

Kun kaikki oli purettu, rakennusjätteet, maalipurkit, eri aerosolit, lasikuitu töiden kemikaalit, veneen "lyijy-pohjamaalit" ja miljoona muuta juttua olin jo aika märkä, pahemman kerran.
Kotimatkalla poikkesin Lidl liikkeessä ostamassa ruokaa, kanaa. Kaikkea tuli mukaan vaan ei sitä kanaa.
Matkalla K-Rautaan (Mikkeli) ajoin sitten ensin Graaniin, ostoskeskukseen ja sitten kauppaan, S-Ryhmän Prismaan. Kanaa en ostanut vaan palan lohta - jota en normaalisti ikinä osta, nimittäin Norjalaista. Puolen kilon pala noin €10 (siellä on "halpuutetut" hinnat). Eukko sitten totesi kotona että K-City-Marketissa olisi saanut Suomalaista  hintaan €4.99 kg.

Oli kuitenkin sellainen päivä ja se kastuminen että päätin hakea pitkäripaisesta terästystä mustaherukka mehulle ja sitten K-Rautaan hakemaan hieman lautatavaraa ja maalia.

22x100 mitallistettua oli listalla. Kymmenestä laudasta valikoitui 2 ja kun ne 6 lautaa oli valikoitunut koko kasa oli todella "kumman näköinen". Täyskannttiset olivat toisesta päästä vajaa särmaisiä", moni lauta kuin pakastettu ankerias. Täyttä paskaa, kuten aina on.
Sahattua 2x2, eli 48x48 ei ollut - joten otin vain kaksi neljästä, höylättyä.
22x48 muutama kappale menetteli mutta sitten 22x120 esimaalattu ulkoseinä paneeli - sitä oli vain muutama kappale ja sitten alkoi jo vituttamaan!

Sitä olikin sitten nippu pihalla ja sain tarvitsemani 20 kappaletta. Kun aloin valikoimaan tavaraa, ehjiä, siis ehjiä niin se oli luokkaa joka toinen! Jo pakkauksessa pontit rikki, pinta viallinen, liian isot oksat jne.

Ostin sitten kympin tönikän pohjamaalia. Myjä kysyi tuleeko päälle tapetti. Tapetti kysyin? Niin tapetti. Meidän halvemmalle maalille ei voi laittaa tapettia, vain pinta maalin.
Se oli minulle todella uutta tietoa. No, se maali menee uuteen pajaani ja sinne ei tule tapettia. En ainakaan ole sellaista suunnitellut.

Lopulta olin kotona ja kuten aina - kun ei oikein näe taakse niin kärryn kanssa peruuttaminen pihalle oli taas ongelma - kun mitään ei näe. Ja tällä kertaa tuli uusi kokemus. Peräkärryn valo, siis se etu valo "häikäisi", todellakin. Näin sitäkin vähemmin minne työnnän kärryni.

Se siitä - pientä yhden päivän osalta.

Pitäisi kirjoittaa useammin ja ottaa myös valokuva. Kännykälläni saa todella hyviä valokuvia. Ja miksi? Sain taas Google palvelusta rahaa - vajaa €80 - kiitos teille.
Mikäli saan juttuni nettiin useammin ja luettavaksi - valokuvilla voisin saada vaikka satasen. Se on monta "Kossupulloa" - kuten rahan arvosta ja käytöstä opetan naapurin Matilla.


1 kommentti:

  1. ;o) myrskyisällä tuulella pitää ladata taskuihin tiiliskiviä niin tuuli ei vie mennessään.
    Kirjoitit postauksen niin kuvailevasti, jotta tuntui kuin olisin ollut repsikkana mukana.
    Mukavaa joulukuuta ja antoisia askareita!

    VastaaPoista