sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Videointia ja editointia

Aloitetaan kameralla. 
Nykyinen Canon on kaikkea sitä mitä odotan saavani kameralta, paitsi yksi asia, nimittäin tuo objektiivi.
Kun pitäisi saada pienessä tilassa enemmän ja laajemmin näkyville niin se ei onnistu. Ulkona se onnistuu kun vie kameran 10 metrin päähän. Eikä sille asialle voi mitään.

Joten uusi kamera on hakusessa. Mutta laite joka täyttää vaatimukseni, sen hinta alkaa ykkösellä ja toinen numero lähentelee kahden tonnin rajaa. Ei kiitos.

Ja mitä edellytän? 
Vain kaksi asiaa, objektiivin lisäksi. Mikrofoni liitäntä sekä kaukosäädin, niin sekä alle mekanismi jolla saan kameran kolmijalkaan. Nuo kolme asiaa nostaa hinnan  ihan hurjaksi.

Vaihtoehto?
Se näyttää olevan sitten nk. yhdistelmä kamera, joten sellaista sitten katsomaan, ja se kaukosäätö on edelleen toivomus listalla.
Kun video on sitten tehty se pitää saada editoiduksi.

Videon editointi ohjelma
Niin oudolta kun se kuulostaa niin Mac OS käyttäjänä kunnon ohjelmaa ei oikein ole tarjolla. Kaiken maailman härpäkkeitä kyllä löytyy - hyvin yksinkertaisia tai sitten joka kelpaisi - niin se sitten kaatuu kesken kaiken - ja sellaisesta pitäisi jopa maksaa?

Joten vaihto ehtona on ollut Applen iMovie. Ei ihan paha vaan ei se oikein kelpaa - paitsi ns. videon tekoon höystettynä valmiiksi tehdyillä, ns. efekteillä.
Sillä ei voi esimerkiksi sijoittaa ympyrää tai nuolta videoon kohdistaakseni huomion tiettyyn kohteeseen.  Tekstiä tiettyyn kohtaan jne.
En ainakaan ole sellaista toiminto(j)a löytänyt.

Se on kasattu kokoon heidän "hovi kelpoisesta" tuotteesta, otettu tiettyjä osia ja parsittu kasaan omilla outouksilla.
Yksi niistä on Time Line (aika jana) ja toisessa se on sitten Story Line (tarina jana), jossa se editointi tapahtuu. Ja niin edespäin. Siirtyminen heidän huippu tuotteeseen, Final Cut Pro X ei tapahdu lennosta; kaikkea muuta.

On hyvin vähän iMoviessa opittuja asioita, toimintoja joita voi käyttää, voi hyödyntää Final Cutissa.

Ohjelma kuuluu editoinnissa parhaimmistoon. Alussa se maksoi taaloissa noin 2000, sitten sen hinta puoliintui ja nyt sen hinta on 299.99 taaloissa ja sama euroissa. Suuri PLUSSA on Adoben juttuihin nähden ettei se ole ns. "Pilvessä", eli pilvi palvelussa, eikä siinä ole kuukausimaksuja.

Kuten tuli sanottua, ne ovat tavallaan eri ohjelmat joten tämän uuden käyttöön otto asettaa haasteita ja lukuisia istuntoja YouTubessa katsoen videoita miten mikin juttu ja jippo tehdään.

En ole sitä vielä ostanut. Onneksi Apple tarjoaa 30 päivän tutustumisajon.

Tein viimeisen videoni taas iMovilla josta siirsin sen Final Cut ohjelmaan, siirtyi sekunneissa (!) jota nyt sitten tutkailen. Siirrän sen myös siltä YouTubeen ja katson tuleeko siihen videoon jotain ei toivottuja tekstejä, vesi leimoja ohjelman "koe käytöstä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti