lauantai 30. tammikuuta 2016

Kun Sonera tarjoaa parempia tuotteita ja palveluja?

Niin, Kun Sonera tarjoaa parempia tuotteita ja palveluja niin miten käy?

Vaihdoin Tele.fi asiakkaana heidän asioita hoitavan asiakaspalvelijan myyntipuheen seurauksena parempaan 4G yhteyteen, jossa on etuoikeus "kaistaan".
Edellisen kanssa sain jakaa muiden ohella tarjolla olevan kapasiteetin, joten se tökki välillä. Tämän kanssa ei sitä tapahtuisi, olisi aina vähintään 10 Mbit/s.

Mikä ettei. Huomasin heti että yläkerrassa ei Wi-Fi toimi. Eikä puupajassani. Edellisen reitittimen kanssa, joka oli Huawei B593 kaikki toimi, myös nk. olohuoneessa jonne suunnitellaan uutta lättä telkkaria Wi-Fi yhteydellä.

Tämä uusi, myös Huawei, E 5186 pitää itsessään myös 5 G mahdollisuuden ja 4 G olisi nopeampi kuin edellinen ja paljon, paljon muuta hyvää. Paitsi....

Wi-Fi ei toimi yläkerran makuuhuoneessa, se ei toimi, tai hädin tuskin 20 metrin päässä paikassa jossa on televisio eikä se toimi puupajassani.

Juupa juu... kehittynyt, parempi laite.... ja Soneran tekninen tuki ei tiedä mitään, ja asiakaspalvelu vieläkin vähemmän joka ehdotti että laitan SIM kortin siihen vanhaan ja otan sen käyttöön kun se kerran toimii paremmin.
Siihen on montakin syytä miksi se ei toimi, jo se että tässä uudessa on se pienin SIM kortti ja edellisessä se suurin eikä adapteria ole.  Toiseksi tämä SIM olisi juuri tuolle uudelle laitteelle, dedikoitu sille?

Joten, puolet heikompi Wi-Fi kantavuus joten ei kun reikiä porailemaan ja ullakolle villojen päälle...

Ai että mitä? Ainoa keino on siirtää reititin 10-12 metriä talon keskiosaan ja vetää sieltä sitten Ethernet kaapeli koppiini, tietokoneelleni. Silloin saisin yhteyden yläkertaan ja tulevalle telkkarille sekä puupajaani.
Ja se on helpommin sanottu kuin tehty...

Joten, Kun Sonera tarjoaa parempia tuotteita ja palveluja niin miten käy?

PS. Kyseessä on Sonera Kodin Netti M. Ja samalla sopimukseni siirtyi Tele.fi palvelusta takaisin Soneralle? Olin todella yllättynyt siitä.
Onneksi Maaliskuussa tulee uusi 4G lähetin ja solu suuntautuu kohti meidän mökkiä. Syksyllä tulee uusi 4G joka myös suuntautuu kohti mökkiämme ja on vain noin 3 km päässä, se edellinen hieman alle 10 km.
Nykyinen on noin 11 km päässä ja olemme sen katvealueella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti