perjantai 8. helmikuuta 2008

Asumisen oikeus

Olen sitä mieltä että... koko asuntopolitiikka on jostain todella syvältä, itse demonien synkimmästä kurimuksesta lähtöisin!

Asunto ON ja tulee olemaan kunkin biologisen, orgaanisen yksilön elin ehto.
Olkoon kyseessä sitten kasvi tai jokin ihmistä vähemmän jalostunut elän - se tarvitsee "asunnon". Olkoon maata missä levittää juurensa, lähettää siemenensä lentoon, pesä puussa, kolo maassa tai talo kalusteilla työpaikan lähellä.

Luontoa me tuhomme tavalla josta koko universumi itkee ja valittaa ja lajeja kuolee sukupuuttoon.
Ihmiset on alistettu Damokleen miekan alle ja nöyryytyksiin saadakseen katon päälle ja seinät ympärille.
Maailman valtias on raha - jolle on annettu ja annetaan mahdollisuus vahvistua - talouden ja demokratian nimissä - ja saadaan muutama ropo pohjattomaan verosäkkiin, tai osakkaille.

Kunnat, etenkin ne jotka omistavat maata voisivat lisätä kaavoitusta tavalla jolloin tonttimaasta olisi ylitarjontaa.
Kaavoitus voisi sallia rakentamisen ylöspäin eikä vain levittäytymistä sivusuunnissa.

Esim. Helsingissä, kuten muualla, uskomattoman kalliiden tonttien päälle ei sallita kuin muutama kerros, nekin utopistisen futuristisia, korttitalo tyyppisiä kyhäelmiä uutuus rakennusaineilla ja tekniikalla, jossa mikään ei toimi ja kaikki hajoaa käsiin.

Asunto; itsestään selvyys kullekin kansalaiselle ja vierailijalle; pitää olla perustuslaillinen oikeus josta ei saa tehdä "kauppaa". Se ei saa olla kauppatavaraa.

Paremmin pärjäävät, kuten kansanedustajat, rahamaailman tienaajat ampuvat itseään jalkaan puhumansa kehityksen sokkeloissa.
Kun peruspalveluiden toteuttajat, kun sairaanhoitajat, opettajat, poliisit, palomiehet, kauppojen kassat, siivoojat ja muut eivät voi asua, etenkin perheelliset 50-75 km lähempänä työpistettään - silloin on jotain pielessä.

Kun asumiskuluihin kuluu yli puolet palkasta ollaan itsetuhon tiellä josta ei hyvää seuraa.

Asuntojen hinnat on saatava alas, laatu kohdalle, museovirasto vaiti ja muut vihreät, korkeampia taloja keskuksiin, keinottelulle lakisääteisesti loppu, kaavoitus tarvetta suuremmaksi,

ja jokaiselle ensiasunnon hankkijalle 110% laina (kuten esim. Hollannissa), jonka voi niin valtio kuten kunta taata ellei pankki sitä tee.

Kaavoituksen tulee olla "ilmaista" - senhän tekevät ne joiden palkat veronmaksajat hoitavat.
Kaavoitusta ei saa käyttää gryndereiden ja vastaavien voiton maksimointiin, kerroskorkeutta ei saa rajoittaa.
Kunnat / Kaupungit eivät saa ansaita maksimaalista voittoa omistamastaan maasta. Maata ei saa kilpailluttaa, se vääristää asuntojen hinnoittelun järjettömäksi.

Asuminen on perusoikeus josta ei saa rahastaa - ei kukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti