maanantai 18. helmikuuta 2008

Kaaosta kerrakseen

Mentyäni takaisin nuohooja tuli kuten piti. Kolme piippua ja 5 tulisijaa tuli maksamaan noin 100 €. Myös Soneran porukka tuli tarkastamaan tilaamani laajakaistan toiminnallisuuden.
Mutta, kun yhdessäkään töpselissä ei ollut henkeä siirryttiin ulos tutkimaan syytä moiseen, ja löytyihän sen. Heti ensimmäisen pylvään nokassa oli jäänteet piuhoista, eikä siitä lähtenyt piuhan piuhaa seuraavaan tolppaan, eikä sitä seuraavaan.
Arvioivat että matkaa päälinjalle olisi noin 800 m. Joku oli käärinyt puhelinlinjan rullalle ja vienyt sen mennessään. Sonera ei myöntänyt tehneensä sitä itse.

Kun 3G ei siellä toimi, mokkula antaa olemattoman nopeuden tietokoneelle. Talon sisällä kenttä vaihtelee tyhjästä kolmeen palkkiin. Se että toimiiko 450 verkko on siinä ja siinä ja jää nähtäväksi. Lisäksi se on suhteettoman kallis.
Siitä jäi harmittavasti paha maku suuhun. Ollaan keskellä Suomea, mutta jossain Siperiassa taitaa homma toimia paremmin.

Kuvassa näkyy vain osa siitä roimasta mitä on, jotka poistin tieltä, on työkaluja ym ja vaikka mitä. Huoneesta piti aikoinaan tulla pannu huone. Nyt siitä tulee työhuoneeni, tosin ei remppaamista varten. Sinne tulee tietokoneeni ja muu rekvisiitta, soittovehkeeni ja kirjastoni ym.
Keittiön vieressä oleva huone muuttuu vuorostaan vaimon "työhuoneeksi".

Ulkovarastossa olevan kesähuoneen muutan työhuoneeksi, jonne kyseiset tavarat siirtyvät.

Mitä muuta sitä tulikaan tehdyksi?
Ai niin, kovasti imurointia yläkerrassa. Oli hämähäkin seittiä ja kuolleita kärpäsiä.
Järjestelin tavaroita keittiössä ja suunnittelin sekä mittailin. Saunan yhteydessä olevasta pesuhuoneesta siirsin vanhat koneet ulos odottamaan roskalavan tuloa, kuten vanhan telkkarin.
Kesähuone oli täynnä roinaa ja sänkyjä, sen tyhjentämiseen meni oma aikansa.

Yllätyin myönteisesti olohuoneen takan lämmön kestävyyttä. Keskipäivällä tekemäni lämmitys tuntui takan reunuksissa vielä seuraavana aamuna, reippaasti lämpimänä.
Sauna saa uuden kiukaan. Nykyinen on itse tehty ja toimii osittain savusauna tyyppisesti. Sitä saa lämmittää todella pitkään jos mielii kunnon löylyt. Se tuli kokeiltua.

Vajaa kolme päivää ja takaisin Stadiin. Alkujaan ajattelin olla siellä muutaman päivän lisää. Nyt on hankittu uusi lämminvesi varaaja, 300 l ja kohta haen Makolta uuden vesipumpun. Vanha pumppu kyllä toimii mutta on auttamattomasti vanhanaikainen, eikä sen kestosta tiedä, eli milloin se sanoo sopimuksen irti. Mako lopetti sellaisen valmistuksen noin 15 vuotta sitten.

Nyt suunnitelmissa on vesijärjestelmän uusiminen, tarkistettuani putkituksen. Sama pätee viemäröintiin.
Saunan ja pesuhuoneen lattia saa käsittelyn, uuden pinnan tasoituksen ja kosteussuojauksen, ja kaakelit päälle. Muurit putsataan ja seinät, joihin tulee myös uudet pinnat. Osittain kaakelia, osittain paneelia. Pukuhuoneeseen tulee vesi ja viemäröinti pyykkikoneelle. Eukko ei sitä konetta halunnut kodinhoitohuoneeseen. WC tila saa uuden ilmeen ja lisää tilaa sekä lavuaarin pideellä.

Edellisten lisäksi keittiössä kaksi seinää saa maistaa voimiani kun uusin ne siten että saamme uusittua kalustuksen, uudet vesi ja viemäri vedot, ym. Muut kaksi seinää remppaan myöhemmin. Yksi niistä on sitten iso valurautainen uuni jonka hiekkapuhallan ja piipun muurin putsaaminen. Se jää varmaan kesäksi.

Nyt pitäisi löytää jostain edullinen peräkärry että pääsee kuljettamaan tavaroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti