perjantai 18. huhtikuuta 2008

18.4 päiväkirja ja tonttuilut

Ukko-Tonttu tonttuili taas kerran, muutamaan otteeseen. Todella hyvä tekosyy antaa anteeksi on mainita se, itselle ja tarvittaessa muille, on tuo ikä. Vaikka se on vain 57 syntymästä, niin muutoin se on ainakin pari kymmentä vuotta lisää, ellei enemmän. 


On vain opittava elämään sen mukaan ettei muisti ole enää kuten nuorena ja kyky hallinnoida eri tilanteita saman aikaisesti. Ukko on käynyt vanhaksi :(


Kirjoitin jo aiemmin muutamia muistiinpanoja ennen netti yhteyttä - sekin on julkaisematta. :( Tekemistä vain riittää ja kun ajattelen: kun se on tehty niin sitten. Niin ei vain käy - aina tulee jotain muuta.

Paras anti tälle päivälle oli nauttia Alkosta tuomaani viiniä auringossa, ulkona, "omalla terassilla" :) 


Siinä sivussa tein ensin vesijohto töitä, kun se ei onnistunut niin sitten villoitin yhden 1.2 m leveän  ja plus 2m korkean seinäpätkän ja leikkasin kipsilevyn siihen. Ennen sitä sain käyttää isompaa puuporaa saadakseni läpiviennit vedelle kylppäriin 2x4 läpi. Niihin taivutin sitten kupariputket. Putket jäivät seinän sisään. Siihenkin hukkaantui aikaa kun mietin miten sen todella teen.


Siinä kohtasin sitten ongelman johon ei ollut lääkettä. Tohottajastani (kaasu) ei löytynyt riittävästi lämpöä kovajuotokseen. Saksasta ostamani tina loppui eikä Suomesta saanut vastaavaa. Se mitä oli edellytti paljon suurempaa lämpöä juoksuttuakseen.

Koko hommasta ei tullut mitään. Kun sain lisäaineen "sulamaan", ympärillä oleva alue oli "nokeentunut" ja sain vain "kökköjä" imeytymättä liitokseen.


Se tarkoittaa sitä että suihku ei toimi viikonloppuna kuten lupasin.  En aja sen ongelman takia 30 tai 40 km yhteen suuntaan. 

Nyt suihkutetaan kuten ennenkin. Puutarhaletkusta jonka päässä on suihku, se on vuorostaan löylytilassa. Hyvin toimii kun saa lämmöt kohdalle. Etäisyyttä sekoittajaan on tuollaiset 2.5-3 metriä.


Ostan tarvittavat "mekaniset" (puserrus) liittimet maanantaina kun menen Mikkeliin (en haluaisi niitä seinän sisään), ja käyn kaatopaikalla (jätekuorma kärryssä)  sekä haen autooni uudet raidetangon päät - jotka samalla matkalla asennetaan paikalle.

Olen aina käyttänyt Auto-Artikkelia hesassa. Nyt kun tilasin ne postiin se ei onnistunut kun  sanoin että lähetä tavara ja lasku erikseen. En viitsi ajaa ensin Juvalle n. 30 km - ja lunastaa paketti ja sitten ajaa 40  km Mikkeliin.

Sitten sovittiin että "mailaavat minulle" laskun jonka maksan netin kautta. Se ei koskaan tullut. Hinta 50€. 

Kun Kävin Mikkelissä sain tilattua tarvikeosan AD liikkeeltä. Ensi viikolle haen sen, se asennetaan, hankin uudet suvikumit ja katsastan Citikan, ja taas kelpaa ajella :) .

Todella "kakka juttu" tuo Auto Artikkeli - olen ostanut niiltä ainakin tonnilla juttuja - ja nyt ei saa edes 50€ "luottoa" / ei edes myyntiä.


Mutta - se siitä. Tonttuiluni vesijuttujen kanssa oli tavallaan tarpeetonta. Juotokset olisin voinut ennakoida ja ostaa mekaaniset liitokset tai sitten kunnon kaasu pillit. Pieniä saa halvalla.


Muut tonttuiluni liittyy jo tehtyyn - siitä lisää erikseen tulevaan osaseen. Vinkkejä muille nimimerkillä - älä tee näin.


Eilen sentään tein jotain hauskaakin. Kun pihalla oli jo sähköjohto ja eukko sanoi että nuo kaksi puuta (isoa pajua) ei jää puutarhaan, ne kaadetaan, niin otin sähköisen moottorisahan ja pätkin sen grilli puuksi.

Olin jo aikaisemmin "leikannut sen muotoon". Se siitä.


Ja Dino, koiramme - kuten ennen - vartiossa koko ajan ja seuraamassa tilannetta hyvinkin läheltä. Kun yritin saada hopeaa sulamaan tohottaja puhalsi pois palavasta - ja koira käveli päin. Turkki ei kärventynyt. Sitten se parkkeerasi itsenä (taas) jalkojeni väliin.


Eukko kauhistui toista Dinoa - nimittäin sisiliskoa. Myöhemmin se pyöri puukenkieni edessä. Hetken tuntui että se kävelee niiden yli. Joten,


Kesä on saapumassa Etelä-Savoon, meidänkin alueelle Vuorenmaalle :)PS. Liitän huomenna tai sen jälkeen muutaman valokuvan mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti