maanantai 28. huhtikuuta 2008

Hydrauliikka voitelua konetilaan


Kurvatessani päätieltä meidän polulle havaitsin jarrutuksessa outoa ravistusta ja noin 600 m jälkeen alkoivat punaiset valot palamaan, jarruissa ja hydrauliikassa oli häikkää.

Sitten vain vikaa etsimään, jostain vuoti öljyä, ja paljon. En heti löytänyt vikaa, joten kaivoin painepesurin esille ja putsasin tietyt alueet. Monen tutkimisen jälkeen pyysin eukon apua. Pyysin painamaan jarrupoljinta kun itse tutkailin maisemia konepellin alla. Ja suihketta tuli, ja kovasti.
Muuttamalla hieman katselukulmaa, otettuani ensin akun pois vika löytyi. Vuoto ei ollut missään liitoksessa vaan putken kyljessä.

En meinannut mitenkään saada putken asennuksesta tolkkua, mutta lopulta se oli kahtena osana kädessäni. Se katkesi heti alku koettelussa. Nyt maanantain aamun toimiin kuului uuden tilaus, joka pitäisi tulla huomenna, plus pari litraa öljyä. Putki maksaa kympin, joten ei mikään paha hinta.
Mutta, ennen kuin se on paikalla tulee varmasti ärräpäitä - niin hankalasti se on asennettu. Helpoimmillaan varmaan homma toimii jos irrottaa ensin moottorin. Päästäkseni putken toiseen päähän minun piti irrottaa raidetanko, joten moottoria en sitten irrottanut.
Syy putkirikkoon oli mekaaninen kuluminen (hiertyminen). Vaihdoin viime viikolla raidetangon päät, jotka olivat identtiset. Vasen oli väärä, mutta toimi. Nyt huomasin että vuorokauden aikana jokin oli hiertänyt ohutta putkea siten että seinämään tuli vuoto.


Kevät tuli myös Etelä-Savoon ja hyvä syy ottaa grilli esille.

Sitä ollaan nautittu mahtavista ilmoista, puutarhatöitä tehden. Sisähommat ovat saaneet jäädä odottelemaan.

Kun kaadoin yhden koivun sähkökäyttöisellä moottorisahalla onnistuin katkaisemaan yhden marjapensaan oksan lisäksi sähköroikan. Se kun näytti ihan oksalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti